Restaurants japonesos de la Costa Brava que marquen la diferència

Els coneixeu? Són restaurants que, un cop els tastes, sempre hi vols tornar.

© Marcelo_KrellingSushi

Restaurants japonesos de la Costa Brava que cal conèixer. 

Kaito

El Kaito és un restaurant japonès amb tocs de fusió que porta el producte fresc per bandera. Com a bon restaurant palamosí, el peix és el fort del Kaito i a banda de la carta habitual compta amb tot de suggerències del dia proposades a partir del peix que ofereix la llotja de pescadors. A més a més, només d’entrar pots fer un cop d’ull al mostrador on hi ha exposada tota la matèria prima (fresquíiiiiissima) per començar a salivar. A la seva carta hi trobaràs clàssics japonesos com makis i uramakis increïbles o plats de fusió com les gyozes de peix blau o els nigiris de magret. Entre els plats imprescindibles hi ha un magnífic ceviche o un apetitós entrecot de vaca reposada si busqueu una alternativa al peix. La nota negativa del local és que és un xic petit i per tant, cal reservar. Supleix aquesta debilitat amb escreix però amb punts forts com la seva localització més que cèntrica o el fet que ofereixen servei take away.

Llegir-ne més
Baix Empordà

Restaurant Haiku

Us agrada el sushi? Que no us donin maki per llebre! El millor sushiman (bé, un dels millors) del món el tenim a casa nostra. Concretament a Cadaqués. No us ho creieu? Aneu al Haiku, aquest petit i pintoresc restaurant de Cadaqués cada dia més popular. Tot i que opta per una cuina tradicional japonesa, en Fede, aporta als plats el seu toc personal, gairebé mediterrani, convertint el sashimi, nigiri, maqui o tempures en experiències memorables. 

Llegir-ne més
Advertising

Higuma

El Higuma és el que es pot classificar com a tot un descobriment si sou uns bojos del menjar cru. És un restaurant jove però que exerceix el sushi amb veterania, demostrant que si es fa amb mestratge, pot fer-se absolutament addictiu. No us podeu perdre els gunkans de tonyina o salmó, els temakis d’anguila, els seus sashimis de toro, vieira o dorada o el seu mític tataki de wagyu, la raó definitiva per estimar-los per sempre més. Si voleu afegir-hi un xic de cuina, tenen fantàstics assortiments de sushi calent o mil i un plats cuinats esplèndids com sopes, gyozes, tempures, arrossos o guisats. Mengeu el que mengeu, no podeu prescindir de les postres japoneses de pel·lícula que preparen. Us recomanem els dorayakis d’en Doraemon o el tiramissú de te matcha remullats amb el xarrup de sake que et donen abans de pagar, flipareu!

Llegir-ne més
Baix Empordà

Restaurant Oreig

Un restaurant japonès on, a més, podem menjar una bona pizza o una fideuà? Existeix i funciona. De fet, funciona tant bé que costa decidir-se i destacar un sol plat. L'Oreig, situat a 50 metres de Cala Montgó,-entre L'Escala i Torroella de Montgrí-, ofereix una peculiar fusió entre la cuina mediterrània i de proximitat (arrossos, fideuà, peix i marisc…), la italiana (també podem menjar-vos una bona pizza feta al forn de pedra) i la gran estrella de la casa: el sushi. Un imprescindible: els spicy rolls. Espectaculars. A més, disposa d'una àmplia terrassa amb vistes a la platja i una zona chill out. 

Llegir-ne més
Alt Empordà
Advertising

Kaito

El Kaito és un restaurant japonès amb tocs de fusió que porta el producte fresc per bandera. Com a bon restaurant palamosí, el peix és el fort del Kaito i a banda de la carta habitual compta amb tot de suggerències del dia proposades a partir del peix que ofereix la llotja de pescadors. A més a més, només d’entrar pots fer un cop d’ull al mostrador on hi ha exposada tota la matèria prima (fresquíiiiiissima) per començar a salivar. A la seva carta hi trobaràs clàssics japonesos com makis i uramakis increïbles o plats de fusió com les gyozes de peix blau o els nigiris de magret. Entre els plats imprescindibles hi ha un magnífic ceviche o un apetitós entrecot de vaca reposada si busqueu una alternativa al peix. La nota negativa del local és que és un xic petit i per tant, cal reservar. Supleix aquesta debilitat amb escreix però amb punts forts com la seva localització més que cèntrica o el fet que ofereixen servei take away.

Llegir-ne més
Baix Empordà

Restaurant Far Nomo

No baixeu de Sant Sebastià sense viure l’experiència gastronòmica del Far Nomo.  Si bé us pot sobtar trobar un restaurant japonès en un lloc tan mediterrani, l’excel·lència d’aquest establiment ha creat adeptes d’arreu del món i ha fet d’aquesta jugada arriscada una aposta guanyadora. El local és elegant i acollidor, i podeu espiar els cuiners a través d’un vidre que us ensenya l’activitat de la cuina per començar a salivar. Els productes són frescos i de proximitat i els plats estan a l’alçada de la seva situació privilegiada. Disposen d’entrants japonesos, una amplia carta de tàrtars i tatakis, sushi, arrossos i brasa. Una recomanació que arrasa? El tàrtar de tonyina o el de gamba de Palamós. Si hi aneu a l’estiu, feu-vos el regal de reservar taula a la terrassa per gaudir de les increïbles vistes del restaurant.

Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

0 comments