Restaurants japonesos diferents a l'Empordà

Els fogons d'aquests locals exploren especialitats de la cuina tradicional per mostrar tots els matisos de la cuina nipona. Hi ha vida més enllà del sushi!
© svry Sashimi
Advertising

No esteu cansats d’anar sempre als mateixos japonesos i de demanar sempre el mateix? Sushi, ramen o yakisoba. I per picar, unes gyozas. Per sort, a l'Empordà hi ha xefs que busquen altres vies i ens recorden que la gastronomia japonesa és un món inabastable, que, tot i que està molt bo, hi ha vida més enllà del sushi. Aquests són els japonesos que ens encanten de l'Empordà. Ita dakimasu! 

Restaurants, Japonesa

Restaurant Far Nomo

No baixeu de Sant Sebastià sense viure l’experiència gastronòmica del Far Nomo.  Si bé us pot sobtar trobar un restaurant japonès en un lloc tan mediterrani, l’excel·lència d’aquest establiment ha creat adeptes d’arreu del món i ha fet d’aquesta jugada arriscada una aposta guanyadora. El local és elegant i acollidor, i podeu espiar els cuiners a través d’un vidre que us ensenya l’activitat de la cuina per començar a salivar. Els productes són frescos i de proximitat i els plats estan a l’alçada de la seva situació privilegiada. Disposen d’entrants japonesos, una amplia carta de tàrtars i tatakis, sushi, arrossos i brasa. Una recomanació que arrasa? El tàrtar de tonyina o el de gamba de Palamós. Si hi aneu a l’estiu, feu-vos el regal de reservar taula a la terrassa per gaudir de les increïbles vistes del restaurant.

Restaurants, Japonesa

Kaito

icon-location-pin Baix Empordà

El Kaito és un restaurant japonès amb tocs de fusió que porta el producte fresc per bandera. Com a bon restaurant palamosí, el peix és el fort del Kaito i a banda de la carta habitual compta amb tot de suggerències del dia proposades a partir del peix que ofereix la llotja de pescadors. A més a més, només d’entrar pots fer un cop d’ull al mostrador on hi ha exposada tota la matèria prima (fresquíiiiiissima) per començar a salivar. A la seva carta hi trobaràs clàssics japonesos com makis i uramakis increïbles o plats de fusió com les gyozes de peix blau o els nigiris de magret. Entre els plats imprescindibles hi ha un magnífic ceviche o un apetitós entrecot de vaca reposada si busqueu una alternativa al peix. La nota negativa del local és que és un xic petit i per tant, cal reservar. Supleix aquesta debilitat amb escreix però amb punts forts com la seva localització més que cèntrica o el fet que ofereixen servei take away.

Advertising
Federico Filipetti
© Carles Palacio
Restaurants, Japonesa

Restaurant Haiku

Us agrada el sushi? Que no us donin maki per llebre! El millor sushiman (bé, un dels millors) del món el tenim a casa nostra. Concretament a Cadaqués. Es diu Federico Filipetti,-tot i que tothom el coneix com a Fede-, i és un xef argentí format, entre altres llocs, al Bulli i al Celler de Can Roca. Filipetti és, també, un dels valors puixants del panorama gastronòmic gironí. No us ho creieu? Aneu al Haiku, aquest petit i pintoresc restaurant de Cadaqués cada dia més popular. Tot i que opta per una cuina tradicional japonesa, en Fede, aporta als plats el seu toc personal, gairebé mediterrani, convertint el sashimi, nigiri, maqui o tempures en experiències memorables. Per cert: Els vegetals, plantes, flors, herbes que utilitza les conrea ell mateix al seu hort. Si hi aneu, no us perdeu el carpaccio de vedella Kobe: per llepar-se’n els dits. 

Restaurant Oreig
© Oreig
Restaurants, Mediterrània

Restaurant Oreig

icon-location-pin Alt Empordà

Un restaurant japonès on, a més, podem menjar una bona pizza o una fideuà? Existeix i funciona. De fet, funciona tant bé que costa decidir-se i destacar un sol plat. L'Oreig, situat a 50 metres de Cala Montgó,-entre L'Escala i Torroella de Montgrí-, ofereix una peculiar fusió entre la cuina mediterrània i de proximitat (arrossos, fideuà, peix i marisc…), la italiana (també podem menjar-vos una bona pizza feta al forn de pedra) i la gran estrella de la casa: el sushi. Un imprescindible: els spicy rolls. Espectaculars. A més, disposa d'una àmplia terrassa amb vistes a la platja i una zona chill out. 

Advertising
Botigues, Decoració

La Bòbila

icon-location-pin Baix Empordà

A aquesta antiga nau industrial hi trobem condensat tot el que podríem considerar Estil Empordà Segle XXI. Enormes taules rescatades de cases pairals i recuperades per posar-les en una gran cuina o un ombrívol porxo, peces que mesclen el passat industrial i rural de la zona a través del ferro i la pedra, un diàleg constant a cada peça entre la tradició i la modernitat... Cada peça de mobiliari o decoració d’aquest espectacular showroom d’interiorisme té respiració pròpia, un caràcter dibuixat entre les vetes de la fusta, o el pes del temps en el seus materials reciclats. A l’Empordà hi ha molts antiquaris, però pocs llocs on podem aprendre tan sobre com una peça antiga i restaurada amb gust i cura pot donar un twist a tota una casa. A més, si la visita s’allarga, al recinte també hi ha un restaurant que ofereix una fusió espectacular entre la cuina catalana i la japonesa. Dos imprescindibles: el maki 'Bòbila' de plàtan, llagostí i sèsam i el tataki de salmó. Per llepar-se'n els dits. 

Restaurant Oreig
© Oreig
Restaurants, Mediterrània

Restaurant Oreig

icon-location-pin Alt Empordà

Un restaurant japonès on, a més, podem menjar una bona pizza o una fideuà? Existeix i funciona. De fet, funciona tant bé que costa decidir-se i destacar un sol plat. L'Oreig, situat a 50 metres de Cala Montgó,-entre L'Escala i Torroella de Montgrí-, ofereix una peculiar fusió entre la cuina mediterrània i de proximitat (arrossos, fideuà, peix i marisc…), la italiana (també podem menjar-vos una bona pizza feta al forn de pedra) i la gran estrella de la casa: el sushi. Un imprescindible: els spicy rolls. Espectaculars. A més, disposa d'una àmplia terrassa amb vistes a la platja i una zona chill out. 

Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com