Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Teatre Romea

  • Teatre
  • El Raval
  1. Teatre Romea
    Foto: Teatre Romea
  2. Teatre Romea
    Foto: Teatre Romea
  3. Teatre Romea
    Foto: Teatre Romea
  4. Teatre Romea
    Foto: Teatre Romea
Publicitat

Time Out diu

El Teatre Romea té més de cent anys d'història a Barcelona i ofereix una programació transgressora i provocativa alhora que reflexiva i entretinguda.

El Teatre Romea va néixer com a teatre privat el 1863, orientat a la petita burgesia i les classes populars. El 1981 es va convertir en el Centre Dramàtic de la Generalitat, que va representar el paper de teatre nacional fins a la creació del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). El 1999 va començar una nova etapa sota la gestió del Grup Focus i diferents directors, com Calixto Bieito i, actualment, Josep Maria Pou, que l'han convertit en un espai d'actualitat artística amb companyia pròpia.

Des d'aquest any, la programació del teatre arrisca amb noves propostes adaptades en l'actualitat que aporten el caràcter transgressor i provocador sense deixar de banda la reflexió i l'entreteniment per no deixar de provocar un debat cultural contemporani constant. Durant més de vint anys, el teatre ha rebut diversos guardons per la teva trajectòria i proposta artística, com el de Millor Programació de Teatre d'Espanya el 2005 i la Medalla d'Or al Mèrit Cultural de l'Ajuntament de Barcelona l'any 2014.

L'edifici

Malgrat que l'edifici va ser inaugurat l'any 1863, es va sotmetre a diverses reformes fins que l'arquitecte Joan Rodon va realitzar la darrera el 1992. Aquesta última va remodelar el teatre tal com el coneixem avui en dia, amb una façana amb diverses referències classicistes i tonalitats vermelloses a les finestres. Si entreu, us rebrà un majestuós vestíbul i, si continueu, arribareu a la sala principal, que té una capacitat d'uns 650 espectadors. Les butaques estan dividides a platea, les llotges laterals i dos pisos més amb butaques a tot el voltant. A més, també podreu agafar forces al bar cafeteria que té accés directe des del vestíbul i que obre una hora abans de la representació fins a l'inici de l'espectacle.

Romea en Família

Des de fa 10 anys que el teatre va impulsar aquesta programació dirigida als més petits dins un teatre emblemàtic de la ciutat. Cada any gira entorn un lema diferent, i aquesta temporada 2023-2024 la temàtica ha estat "Ens encanta el teatre, veniu?" on hi ha programades obres com El Conte de Nadal i la Sra. Scrooge, de Montse Alcoverro, o clàssics com Un vestit nou per a l'emperador, de la Pera Llimonera. Durant la dècada que duu aquesta proposta en marxa, l'objectiu de fer viure amb passió el teatre als més petits i les seves famílies continua com a objectiu principal.

Programació

La programació del teatre canvia segons la temporada, a més, les representacions acostumen a estar al cartell poques setmanes, malgrat que algunes poden estar uns mesos. Això sí, si aneu, no us preocupeu perquè us assegurem que sempre hi haurà alguna que us cridi l'atenció!

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Hospital, 51
Barcelona
08001
Transport
Liceu (M: L3)
Horaris
Consulteu els horaris a la web

Què hi ha ara mateix

Jauría

  • 4 de 5 estrelles

Jordi Casanovas ha tornat a demostrar que, quan es tracta de portar un cas judicial al teatre, per extrem que sigui, ell sap com fer-ho i, a més, lliurar-nos una obra impecable. Fa cinc anys, va estrenar al desaparegut Teatro Kamikaze de Madrid 'Jauría', un text protagonitzat per María Hervás i dirigit per Miguel del Arco que va deixar el públic bocabadat per com tractava els fets de 'La Manada', aquella nit de Sant Fermí a Pamplona en què una noia va ser violada per cinc homes. Casanovas no es va inventar res. Va utilitzar únicament el material públic del judici, com ja va fer a 'Ruz-Bárcenas', el duel entre l'antic tresorer del Partit Popular i el jutge que va instruir el seu cas. Ara ha arribat al Romea el mateix muntatge amb un repartiment totalment diferent, capitanejat per Ángela Cervantes, que es fica en la pell de la víctima. No és gens fàcil el que fa. Ha de donar credibilitat a una noia que els jutges, en primera instància, només es van creure a mitges, però que va obligar el Congrés a canviar el Codi Penal. I ha de ser el cos i la cara d'una noia de qui, per sort, no en sabem res. No pot imitar, no pot fer veure. Tot ho ha de treure de dins. I de quina manera ho fa. Aquesta és una obra que s'ha de veure Els nois (Artur Busquets, Francesc Cuéllar, Quim Àvila, David Menéndez i Carlos Cuevas), en canvi, poden fer-se passar per aquells cinc homes que van pensar que no cometien cap delicte arrossegant una noia a una porteria per violar-la, tots junts, mentre es feien fo

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà