Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Digital Impact

 • Art, Digital i interactiu
 • Disseny HUB
 1. Digital Impact
  Eva CarasolDigital Impact
 2. Digital Impact
  Eva CarasolDigital Impact
 3. Digital Impact
  Eva CarasolDigital Impact
Publicitat

Time Out diu

Una mostra de 4.000m² d'art i disseny digital aterra a Barcelona

“Un pintor treballa sobre un llenç, i les seves pintures són olis. Un artista digital fa servir de  base una pantalla i les seves pintures són les dades”. Pep Salazar parla així de l’art digital, un fenomen que surt de les nostres pantalles per conquerir museus. Salazar ha dirigit ‘Digital Impact’, la nova exposició del Disseny Hub, que vol obrir aquest concepte a tots els públics. “No has de ser un expert en art digital per venir i emocionar-te”, explica. 

Quan entres a l’exposició, et reben un munt d’iglús transparents i pantalles. Són els receptacles de 16 obres d’art digitals, creades per 16 artistes innovadors i potents, que s’han reunit al Disseny Hub amb l’objectiu d’apropar el paradigma digital a tots els públics. 

Entre les peces hi ha instal·lacions immersives, com la de l'Estudi Antoni Arola, que és una cúpula que reprodueix el color de la llum de diverses ciutats del món, i obres d’art digital d’artistes internacionals com Refik Anadol, o locals com l’Alba G. Corral, que es defineix com a “pintora digital” perquè crea “a través de la programació, amb eines de codi obert per filosofia i per artivisme”.

La mostra inclou creacions generatives fetes amb intel·ligència artificial, obres interactives que reprodueixen els moviments humans gràcies a un sensor i peces que ens permeten visualitzar dades, com les ‘criatures digitals’ que Domestic Data Streamers han creat i que mostren, per exemple, cada vegada que algú fa un ‘match’ a Tinder

Podríem pensar que la tecnologia aporta fredor a l’art, però Salazar qüestiona aquesta idea. “T’emocionaràs igual que quan veus un quadre, però en comptes d’una paret estaràs mirant una pantalla”, promet. I als que defensen que d’aquí poc els artistes seran suplantats per robots, els regala aquesta reflexió de Refik Anadol, un dels artistes digitals més coneguts del món, que també exposarà a ‘Digital Impact’: “La intel·ligència artificial és una gran eina per treballar i desenvolupar la creativitat. Però sense la mà de l’artista no serveix de res”.  

La mostra es podrà veure a partir del 28 d'abril fins al 27 d'agost al Disseny Hub Barcelona

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig

Detalls

Adreça
Disseny HUB
Plaça de les Glòries Catalanes,38
Barcelona
08018
Transport
Glòries (L1)

Dates i hores

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà