Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Autors encadenats
Foto: Time Out Barcelona

Els 8 llibres que recomanen els autors del moment per Sant Jordi

Hem demanat a Martí Sales que recomani l’obra d’un altre autor o autora per començar el fil d’un cadàver exquisit molt literari

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Des de Time Out us animem a llegir constantment, als nens i joves i, sobretot, als adults, ja sigui amb la nostra llista dels imprescindibles del mes amb les novetats que ens han encantat, o amb recomanacions específiques per Sant Jordi, per exemple. Però, què llegeixen els autors? Quins llibres omplen els seus prestatges i la tauleta de nit? Li hem demanat a l'escriptor Martí Sales que ens recomani l'obra d'un autor o autora per començar aquesta mena de joc que hem batejat com 'Autors encadenats'. Un cadàver exquisit molt literari.

NO T'HO PERDIS: Les noves llibreries de Barcelona que has de visitar.

Martí Sales recomana 'Els angles morts', de Borja Bagunyà
Foto: Ed. Periscopi

Martí Sales recomana 'Els angles morts', de Borja Bagunyà

Ed. Periscopi. 491 pàgs. 19,90 €.

"És una novel·la intel·ligent d’un autor que juga en una altra lliga: el nivell de l’escriptura de Bagunyà és desorbitat. A més, és una novel·la molt divertida. I el més interessant és que no només apel·la a l’emoció i a l’opinió, sinó directament al nostre cervell. Ens estimula i és capaç de fer-nos seguir la seva 'majarada' intel·lectual portada al límit. En el ritme, em recorda Bernhard. I té els tocs postmoderns de Foster Wallace". 

Borja Bagunyà recomana 'L'aigua que vols', de Víctor García Tur
Foto: Enciclopèdia

Borja Bagunyà recomana 'L'aigua que vols', de Víctor García Tur

Enciclopèdia. 423 pàgs. 21 €.

"'L’aigua que vols' és una novel·la molt rodona que aconsegueix reescriure brillantment el 'Somni d’una nit d’estiu' de Shakespeare, amb una colla de personatges memorables. És un llibre molt intel·ligent, experimental sense ser estrident. Una experimentació discreta i elegant alhora. Viva i molt integrada en el text. Tot i semblar un totxo, no ho és. Es llegeix molt bé". 

Publicitat
Víctor García Tur recomana 'Els desperfectes', d'Irene Pujadas
Foto: L'Altra

Víctor García Tur recomana 'Els desperfectes', d'Irene Pujadas

L’Altra. 142 pàgs. 18 €.

"La Irene Pujadas, coguanyadora del Documenta, fa proves amb el gènere curt (és un primer llibre). Hi ha el contrast entre la idea del desperfecte poc greu i les tragèdies que els passen als personatges, alguns plantejaments absurds i una mica d’investigació sobre maneres de viure i enfocar la mort i els finals (de l’amor, de l’amistat)".

Irene Pujadas recomana 'Amor i no', d'Alba Dalmau
Foto: Angle Editorial

Irene Pujadas recomana 'Amor i no', d'Alba Dalmau

Angle. 256 pàgs. 17,90 €.

"'Amor i no' és una gran novel·la. La recomano, sobretot, per la mescla de realisme i fantasia operística, per la ruptura amb els tòpics del final de l’amor, pel control de la prosa i per les imatges afiladíssimes que sap construir l’autora. Alba Dalmau ha escrit una obra plena de sentit de l’humor sobre el final de l’amor i els tòpics que s’hi associen, i subvertint-los". 

Publicitat
Alba Dalmau recomana 'Ambrosia', de Jordi Masó
Foto: Males Herbes

Alba Dalmau recomana 'Ambrosia', de Jordi Masó

Males Herbes. 163 pàgs. 16,50 €.

"Recordo llegir ''Ambrosia' l’estiu passat, a la platja. Entre un bany i l’altre llegia un microrelat i, a l’aigua, els acabava de pair. És un llibre fresc, divertit, ràpid, però alhora et fa aturar entre un microrelat i l’altre, i reflexionar. El fet que uns quants microrelats reflexionin sobre l’escriptura (el full en blanc, primeres frases, les queixes dels escriptors…) m’interessava especialment. Jo veig en Jordi Masó un escriptor finíssim, desacomplexat i increïblement juganer, i això, quan el llegeixes, es nota!". 

Jordi Masó recomana 'L'endemà de la teràpia', de Ramon Mas
Foto: Edicions de 1984

Jordi Masó recomana 'L'endemà de la teràpia', de Ramon Mas

Edicions de 1984. 176 pàgs. 17,50 €.

"La novel·la de Ramon Mas és un llibre molt divertit, amb molt d’humor, cosa que sempre aprecio quan llegeixo un llibre. També m’agraden molt les novel·les amb una estructura atrevida, molt innovadora. I hi ha molta metaliteratura. És una novel·la sobre el món de les teràpies alternatives i les seves misèries. Escrita amb una prosa precisa i ben treballada, presenta una estructura inusual, a més de moltes dosis d’humor i ironia". 

Publicitat
Ramon Mas recomana 'Tsunami', d'Albert Pijuan
Foto: Angle Editorial

Ramon Mas recomana 'Tsunami', d'Albert Pijuan

Angle. 272 pàgs. 17,90 €.

"La novel·la de Pijuan és un llibre capaç de fer riure i estomacar el lector a la vegada, i també el recomano perquè en Pijuan narra amb una solidesa que em deixa amb la boca oberta. També perquè ataca frontalment l’imperialisme turístic, i perquè aconsegueix caricaturitzar la manera com el capitalisme ens va convertint, generació a generació, en individus amorals i idiotitzats". 

Albert Pijuan recomana 'Teatre reunit 2004-2018', de Victoria Szpunberg
Foto: Arola Editors

Albert Pijuan recomana 'Teatre reunit 2004-2018', de Victoria Szpunberg

Arola. 256 pàgs. 22,80 €.

"Per què llegir Szpunberg? Per l’humor àcid, càustic i sovint surrealista; per la subversió de gèneres, registres i tons; per la sensibilitat i la mala llet; perquè un cop a l’any, llegir teatre no fa mal; per la mirada antropològica, sociològica i filosòfica; per fer que Hannah Arendt i Rosalía es complementin; per posar-nos un trampolí a la imaginació, pels gossos que parlen i les màquines que estimen, i per fer més bell el costat més 'trash' de la vida". 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat