Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Encanteris i dissidències

  • Art
Encanteris i dissidències
Centre LGBTI de BarcelonaEncanteris i dissidències
Publicitat

Time Out diu

Un recull d'obres d'art que es reapropien dels elements propis de la religió per a construir nous relats sobre diversitat sexual

Es pot llegir la religió des d’una mirada LGBTI? Aquesta exposició demostra que sí que és possible a través d’obres d’art que es reapropien d’elements propis d’espiritualitats i religions per construir nous relats al voltant les diversitats sexuals, afectives i de gènere.

Una dotzena d’artistes i col·lectius activistes d’Europa i Amèrica Llatina s’exposen totes juntes per primera vegada sota la curadoria de Julia Pardo i Xeito Fole, de l’equip de programació del Centre LGTBI. Així, l’exposició es converteix en un passeig per un temple queer, amb altars plens de bruixes, mags, espiritistes, curanderes i xamanes, però també de santes, àngels i deïtats. 
Entre les obres exposades hi destaca el Santo Coño Insumiso de Barcelona, una instal·lació confeccionada per activistes andaluses a Barcelona en solidaritat amb les feministes de Sevilla i Màlaga que van ser imputades per presumptes delictes d’odi contra els sentiments religiosos en portar aquesta figura en processó en el context d’una manifestació.

La mostra forma part del cicle d’activitats ‘Espiritualitats’ del Centre LGTBI de Barcelona, que vol recuperar l’espiritualitat més enllà de les religions monoteistes com a camí d’alliberament personal i col·lectiu. 

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig

Detalls

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà