Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

'L'adob que fecunda la terra' de Tàpies

  • Art, Art contemporani
Tàpies
Lluís Bover. © Fundació Antoni Tàpies, 2013
Publicitat

Time Out diu

L'exposició és una selecció d'obres de Tàpies que exploren l'equilibri entre pintura i material

L’obra d’Antoni Tàpies torna a la Fundació Tàpies amb una nova exposició on es trobaran aquelles pintures de l’artista que van de la dècada del 1950 i finals dels anys 80. L’exposició, que ha obert aquest octubre i estarà disponible fins al 30 d’abril de l’any vinent, mostra les obres de Tàpies en les quals el pintor explora materials primaris i naturals que la societat rebutja i on ell troba l'origen i força de la vida. 

La materialitat de la pintura de l’artista barceloní ja era reconeguda a finals dels anys 50, quan la seva obra era internacional i l’ús que donava dels materials naturals el feien referent. En les obres que s’exposen, el mur és la base d’aquestes i la mescla de pintures i materials plasmen la realitat de l’època de fenòmens propis d’aquesta com la bomba atòmica i els grafitis a espais urbans derruïts per la Segona Guerra Mundial, entre d’altres. 

A 'L'adob que fecunda la terra', apareixen obres en les quals Tàpies va incloure un material com el vernís que contraposava la seva brillantor amb l'opacitat del mur. Són obres de la dècada dels 70 i que juntament amb materials naturals com sorra, palla o pigments i que la societat no valora, creen un discurs en el qual Tàpies busca que l’espectador faci una reflexió sobre el punt pervers del mateix individu i de la societat. 

Detalls

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà