Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Fundació Antoni Tàpies

  • Què fer
  • Dreta de l'Eixample
  1. Fundació Antoni Tàpies
    © Maria DiasFundació Antoni Tàpies
  2. Fundació Antoni Tàpies
    Fundació Antoni Tàpies
Publicitat

Time Out diu

Antoni Tàpies va destacar en l'escena artística als anys 50, quan va començar a incorporar residus de paper, fang i draps en les seves pintures.

L'artista va crear la Fundació Tàpies el 1984 a l'edifici de l'antiga editorial Montaner i Simon, i es dedica a l'estudi i a l'apreciació de l'art contemporani. En un acte polèmic, Tàpies va coronar l'edifici amb la seva obra Núvol i cadira. L'edifici segueix sent un dels primers exemples del modernisme a combinar maons a la vista i ferro, i és ara un centre cultural i un museu dedicat a l'obra i a la vida de Tàpies, amb exposicions, simposis, conferències i pel·lícules.

Dins hi ha l'entitat dels Amics de la Fundació Tàpies, que permet als socis gaudir d'exposicions, conferències i tot tipus d'activitats que organitza la Fundació.

Detalls

Adreça
Aragó, 255
La Dreta de l'Eixample
Barcelona
08007
Transport
Passeig de Gràcia (M: L2, L3, L4)
Preu
7 €. Estudiants i jubilats, 5,60 €
Horaris
De dt. a dg. de 10 a 19 h

Què hi ha ara mateix

'L'adob que fecunda la terra' de Tàpies

  • Art contemporani

L’obra d’Antoni Tàpies torna a la Fundació Tàpies amb una nova exposició on es trobaran aquelles pintures de l’artista que van de la dècada del 1950 i finals dels anys 80. L’exposició, que ha obert aquest octubre i estarà disponible fins al 30 d’abril de l’any vinent, mostra les obres de Tàpies en les quals el pintor explora materials primaris i naturals que la societat rebutja i on ell troba l'origen i força de la vida.  La materialitat de la pintura de l’artista barceloní ja era reconeguda a finals dels anys 50, quan la seva obra era internacional i l’ús que donava dels materials naturals el feien referent. En les obres que s’exposen, el mur és la base d’aquestes i la mescla de pintures i materials plasmen la realitat de l’època de fenòmens propis d’aquesta com la bomba atòmica i els grafitis a espais urbans derruïts per la Segona Guerra Mundial, entre d’altres.  A 'L'adob que fecunda la terra', apareixen obres en les quals Tàpies va incloure un material com el vernís que contraposava la seva brillantor amb l'opacitat del mur. Són obres de la dècada dels 70 i que juntament amb materials naturals com sorra, palla o pigments i que la societat no valora, creen un discurs en el qual Tàpies busca que l’espectador faci una reflexió sobre el punt pervers del mateix individu i de la societat. 

'Llum de la foscor' de Bruce Conner

  • Art contemporani

L’exposició 'Llum de la foscor' de Bruce Conner arriba a la Fundació Tàpies amb nou obres audiovisuals representatives del seu treball cinematogràfic. Fins al 5 de març de l’any vinent, estarà disponible l’exposició de l'artista estatunidenc amb obres de missatge polític com 'Crossroad', un film sobre els tests atòmics de submarins estatunidencs de la dècada dels 50.  Conner és un artista multidisciplinari que ha creat i explorat per collages, pintura, escultura i instal·lacions, entre d’altres, i ha estat un referent pel que fa a la crítica històrica amb les seves obres i el seu paper com el 'pare' del videoclip. 'Llum de la foscor' és una exposició de producció experimental de l’artista que mostra els oposats entre llum o foscor com a metàfora del pensament de Conner.

Publicitat
També t'agradarà