Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mòmies d'Egipte
CaixaForumMòmies d'Egipte

Les exposicions més curioses que pots veure a Barcelona

Peces d'art diferents, temàtiques divertides i disciplines sorprenents que fan d'aquestes exposicions les més curioses

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Que l'art té una presència indiscutible a la ciutat no és cap novetat. Tenim museus de tota mena que atresoren col·leccions molt valuoses; galeries d'art que serveixen d'aparador per a nous talents i també per a artistes consagrats; exposicions gratuïtes i fins i tot art al carrer que et sorprèn a cada pas. Però encara hi ha més, i dins de la programació artística de Barcelona trobem exposicions que, ja sigui per la seva temàtica, per la disciplina de l'artista o pel seu contingut, les hem catalogat com les més curioses de la ciutat. Quines són les exposicions més sorprenents de Barcelona ara mateix? Deixeu que us sorprenguin!

NO T'HO PERDIS: Les exposicions de Barcelona que has de veure.

 • Què fer
 • Exposicions

De què va? El Palau Martorell és un nou espai expositiu de la ciutat. Ara mateix, acull una mostra de petites pintures a l’oli de Joaquín Sorolla, però també ha programat exposicions per al públic familiar. La primera d’aquest tipus és ‘Clicks!’, que proposa un emocionant recorregut a través de 5.000 figuretes de Playmobil, distribuïdes en 10 diorames. 

Per què hi heu d'anar? Per veure com les diverses figures de 7,5 centímetres passegen per les Rambles de Barcelona, però també viatgen llocs i períodes més destacats de la història com ara la prehistòria, la vida dels vikings, el salvatge Oest o l'època victoriana. D’altra banda, algunes escenes estan dedicades a mons fantàstics com el d’’El Hobbit’ i ‘El Senyor dels Anells’ i d’altres permeten conèixer realitats com la vida del circ o del món rural. 

 

 • Què fer
 • Exposicions
 • La Font de la Guatlla

De què va? El CaixaForum acollirà una mostra que reconstrueix la vida de sis mòmies d'Egipte que provenen d'una col·lecció del British Museum.

Per què hi heu d'anar? Per conèixer la cultura de l'Antic Egipte, on l'acció de momificar un cos ajudava que la persona arribés en el millor estat al més enllà per sobreviure a la mort.

 

Publicitat
 • Què fer
 • Exposicions
 • La Barceloneta

De què va? En aquesta exposició, els objectes i documents trobats l'any 2021 dins dels calaixos i armaris d'un pis del carrer Vila Joiosa serveixen perquè ens endinsem en la vida d’una família i coneguem a fons el barri de la Barceloneta. 

Per què hi heu d'anar? Per conèixer els episodis de la història d’aquest barri mariner -els bombardejos de la Guerra Civil, el fenomen de l’estraperlo, la força del moviment veïnal o el pes que hi ha tingut la població migrada- gràcies als objectes que van acompanyar a la família dels López Barber durant quatre generacions. A més, amb unes ulleres de tecnologia 3D, ens podrem endinsar pels carrers i places de la Barceloneta del segle passat i veure com s’ha transformat el barri els darrers vuitanta anys.

 • Art

De què va? La Galeria by Lastcrit exposa deu aquarel·les de gran format, totes de color de rosa. Són de l’artista Sebastià Martí i responen a deu temes que vertebren la seva vida: les fòbies, l’amor, l’ego, la tristesa, l’humor, el temps, els somnis, la fantasia, la malaltia i el sexe. 

Per què hi heu d'anar? Per reflexionar sobre aquest color, que no forma part de l’espectre lumínic -és la interpretació que el nostre cervell fa de la llum roja i la violeta- i que, tradicionalment, ha anat associat a la feminitat i ha arrossegat connotacions negatives. 

Publicitat
 • Què fer
 • Exposicions
 • Dreta de l'Eixample

De què va? Una exposició que consisteix en un recorregut immersiu per les Sales del Palau Robert, per conèixer en profunditat els casos més recents de la crònica negra que s’han convertit en capítols del programa de televisió de Carles Porta.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir com és per dins aquesta exposició, que permet interactuar amb els diferents casos i conèixer els tres punts de vista que sempre són presents a 'Crims': el de l’entorn de les víctimes, el dels criminals i el dels que els investiguen.

 • Què fer
 • Exposicions

De què va? El centre d’arts digitals IDEAL presenta una exposició immersiva de les obres de Dalí on s’explora la idea d’art futurista més desconeguda del pintor a partir de diverses sales interactives i immersives. 

Per què hi heu d'anar? Per submergir-vos en les seves obres surrealistes gràcies a la intel·ligència artificial d'un muntatge de 30 minuts, un gran holograma usat per primer cop en una exposició d’art i  una experiència de realitat virtual simulant el “viatge pels somnis” del que parlava Dalí. Tot aquest recorregut està acompanyat de sales interactives i informatives sobre el paper de la ciència i la cibernètica a la vida de l’artista.

Publicitat
 • Què fer
 • Curiositats fantàstiques

De què va? El CosmoCaixa té l’objectiu de revelar tots els secrets que amaga l'astre protagonista al nostre planeta amb aquesta exposició que ens recorda com els éssers humans depenem del Sol en tots els àmbits de la vida: per mesurar el temps, per viure amb salut i per obtenir la seva energia.

Per què hi heu d'anar? Per conèixer el sol a través de la realitat virtual, gràcies a una instal·lació audiovisual immersiva de gran format que presenta imatges reals del Sol aconseguides per diferents missions espacials. A més, veureu de prop de més de 100 peces històriques i contemporànies que aprofundeixen en la relació canviant de la humanitat amb aquest astre. 

 • Què fer
 • Exposicions
 • El Raval

De què va? Aborda els fets succeïts durant la catàstrofe del pretoler 'Prestige' el 2002, amb motiu del 20è aniversari dels fets a la costa de Finisterre.

Per què hi heu d'anar? Per poder fer un repàs de tots els fets i recordar l'impacte ecològic que va tenir amb una mirada ecologista i la lectura sostenible que en podem extreure.

Publicitat
 • Museus i institucions
 • Art i disseny
 • El Gòtic

De què va? La Sala de les Diversions, a les golfes del Museu Frederic Marès, és un espai on s'exposen tota mena de peces vinculades a l'entreteniment com soldadets de plom, teatrets de cartró, nines (una mica terrorífiques), jocs de taula antiquíssims, cromos i, la joieta de la sala, és l'apartat dedicat als autòmats.  

Per què hi heu d'anar? Per descobrir aquesta magnífica col·lecció d'objectes antics amb molt de caràcter i visitar el museu que més representa el col·leccionisme a Barcelona. 

 • Què fer
 • Exposicions
 • El Gòtic

De què va? Una exposició que amb fotografies i panells fa un viatge pels principals incendis que han afectat la ciutat comtal, la història del cos de bombers i sobretot, la feina de prevenció d'incendis. 

Per què hi heu d'anar? Per conèixer història dels Bombers de Barcelona i poder gaudir d'altres activitats per seguir amb la iniciativa de relatar la feina del cos.

Publicitat
 • Museus i institucions
 • Moda i indumentària

De què va? Aquest museu exposa la col·lecció d'objectes de Raffel Pagès. És considerat el museu dedicat a la història i l'ofici de la perruqueria més important del món.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir-hi més de 5.000 peces, des de la prehistòria fins ara i de mil racons del món, com les primeres navalles i algunes peces que han donat lloc a les primeres tisores, pintes de fusta, una gran col·lecció de miralls i d'assecadors –de mà i de cap–, obres d'art, tot de productes capil·lars per a homes i dones, la perruca més gran del món i, fins i tot, blecs de cabell d'Elvis Presley i Napoleó Bonaparte.

 • Museus i institucions
 • Art i disseny

De què va? L’exposició ‘Objectes comuns. Històries locals, debats globals’ posa de manifest l’impacte social, estètic i cultural de les creacions d'objectes quotidians.

¿Per què hi heu d'anar? Per conèixer el vincle entre Barcelona i el disseny amb algunes de les peces autòctones més emblemàtiques, com la motocicleta Impala o la cadira Butterfly.

Contingut patrocinat
Publicitat
 • Art
 • Instal·lació

De què va? 'Una mirada LGTBI+ a Planeta Vida' és l'exposició permanent del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i proposa un recorregut per la diversitat sexual dins del món animal amb una perspectiva LGBTIQ+.

Per què hi heu d'anar? Per conèixer la naturalitat afectiva, sexual i de gènere dels animals a través de 12 panells que conviden a reflexionar sobre aquesta diversitat: quants sexes hi ha? Què és l'hermafroditisme? Què és la intersexualitat? Cal més d'un individu per reproduir-se?

 

Recomanat

  Més de Love Local

   També t'agradarà
   També t'agradarà
   Publicitat