10 edificis amb molt disseny

Un recorregut per entorns emblemàtics de la ciutat que han guanyat premis FAD

© Jordi Play

Barcelona està plena d'art, dintre i fora dels museus. Passejant per la ciutat trobeu desenes d'edificis que han servit d'inspiració a arquitectes de tot el món, però també d'altres que han sigut premiats i que molt de vosaltres ni havíeu reparat en ells. Us en parlem de 10 que, en concret, han estat guardonats amb el premi FAD.

Editorial Gustavo Gili
1/10

Editorial Gustavo Gili

La satisfacció més gran per als amants del llibre és, a més del gust de llegir, el plaer d'explorar els volums amb les mans. Si, a més, això passa on neixen les obres, l'experiència és doblement engrescadora. A banda de publicar bons llibres, l'editorial Gustavo Gili està instal·lada en un fantàstic edifici racionalista al cor d'una illa de l'Eixample, guanyador d'una de les primeres edificions dels FAD d'Arquitectura, l'any 1961.

Llegir-ne més
Eixample
Snooker
2/10

Snooker

Un premi FAD d'interiorisme sempre és una bona carta de presentació... tot i haver-lo guanyat el 1985, l'any que va estrenar-se. Aquest bar-cocteleria, on també es pot jugar al billar, manté la seva atmosfera british i un mobiliari dissenyat a mida per Carles Riart.

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample
Palau Sant Jordi
© Jordi Play
3/10

Palau Sant Jordi

Pavelló d’esports de l’arquitecte japonès Arata Izosaki construït amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona i inaugurat el 21 de setembre del 1990 i premi FAD d'aquell any. Està considerat la joia de l'anomenada "anella olímpica de Montjuïc", que també integren l’Estadi Olímpic Lluís Companys i les Piscines Bernat Picornell. Té una capacitat per a 17.000 espectadors en esdeveniments esportius, i de 18.000 per a concerts. Hi han actuat la majoria de grans formacions internacionals.

Llegir-ne més
Sants - Montjuïc
La Balsa
4/10

La Balsa

Una cuina entre mediterrània i basca, amb carn i peix d'alta qualitat. Aquest restaurant emblemàtic va néixer a finals dels anys 70, però manté la seva vigència per la bona cuina, el bon servei i un dels entorns més elegants de la ciutat. Amb premi FAD inclòs, el restaurant, preciós, s'aixeca damunt una antiga balsa de regadiu amb els murs intactes. A l'hivern tenen disponible una de les dues terrasses, amb una capacitat de fins a 50 persones.

Llegir-ne més
Sarrià - Sant Gervasi
CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
5/10

CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

El centre cultural va obrir en 1994 a la Casa de la Caritat, antic hospici construït en 1802 en el que un dia va ser un monestir medieval. Es conserven la façana i part del pati de l'edifici original, la resta va ser reconstruïda amb cristall i acer pels arquitectes Piñon i Viaplana, coneguts per dissenyar també el centre comercial Maremàgnum. El CCCB organitza i produeix exposicions, debats, festivals, concerts, programa cicles de cinema, cursos i conferències i fomenta la creació a partir de les noves tecnologies i llenguatge.

Llegir-ne més
El Raval
Il Giardinetto
6/10

Il Giardinetto

El Giardinetto és un restaurant d’excel·lent oferta de qualitat freqüentat tant per bons paladars com per romàntics i  nostàlgics d’una Barcelona enyorada. Això no ha sigut un obstacle perquè s’hagi posat rabiosament al dia afegint un toc de modernitat a la bona oferta elaborada pel seu equip de cuina de sempre. Aquesta renovació va partir d’una reforma estructural que ha fet d’aquest lloc, dotat de sempre de discreció, un espai gastronòmic obert al carrer amb la instal·lació d’una barra que comunica amb l’interior, que fa 30 anys va merèixer un premi FAD de disseny i que manté intacte el l’aire senyorial i desenfadat.

Reserva ara Llegir-ne més
Sarrià - Sant Gervasi
Biblioteca Jaume Fuster
7/10

Biblioteca Jaume Fuster

Una de les biblioteques més noves de la ciutat, emblema de la nova plaça Lesseps. Compta amb un bon fons de llibres sobre viatges, un auditori i una sala d'exposicions. El projecte va endur-se el FAD l'any 2006.

Llegir-ne més
Gràcia
Noti Goodbar
8/10

Noti Goodbar

Classe i elegància són dos paraules que es mantenen al paladar des del moment en què proves el Manhattan o el Negroni del Noti. També hi ajuda l'estètica del local: de disseny car i amb línies d'una modernitat exquisida. Ubicat on abans era l'edifici del Noticiero Universal, aquest restaurant compta amb una de les millor barres de còctels de la ciutat. Dominen amb gran  impecabilitat  les receptes més conegudes (bon Cosmopolitan), però compte amb les pocions més atrevides, com el Sake Martini o un exòtic còctel de litxi que recomano per als que busquen noves sensacions.

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample
Velòdrom d'Horta
9/10

Velòdrom d'Horta

Instal·lació olímpica situada al Passeig de la Vall d'Hebron que va acollir les proves de ciclisme en pista durant els Jocs Olímpics del 1992. A l'interior de la pista, disposa d'un camp de futbol 7 de gespa artificial, i grades per 3.000 persones. Va guanyar el FAD d'Arquitectura el 1984.

Llegir-ne més
Horta - Guinardó
Zsa Zsa Music Club
10/10

Zsa Zsa Music Club

Neix de nou a Barcelona una mítica sala dels anys '90, guanyadora d'un Premi FAD d'Interiorisme (1994). Un local agradable, càlid i espaiós on gaudir de les primeres copes de la nit, amb música actual i ambient divertit on ballar i viure nits inoblidables. Gai heterofriendly.

Llegir-ne més
Eixample

Comentaris

0 comments