Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Bars amb tapa gratis a Barcelona

Bars amb tapa gratis a Barcelona

Una selecció de locals que acompanyen la consumició d'una tapa, un costum tan singular com poc freqüent en les nostres contrades

Per Laura Conde |
Advertising
La Bocatería de Mitre
© Ivan Giménez La Bocatería de Mitre

A la nostra ciutat trobareu grans bars per fer el vermut, o bones cerveseries artesanes. I sembla increïble, però és cert, també hi ha tapes gratis a molts bars de Barcelona. No us ho creieu? Us hem dissenyat una ruta per visitar alguns dels locals on el menjar va inclòs amb la beguda. Apunteu les adreces i prepareu-vos per omplir el pap per pocs diners.

NO T'HO PERDIS: els millors bars de tapes de Barcelona

La Bocatería de Mitre
© Ivan Giménez
Bars i pubs, Bars de tapes

La Bocatería de Mitre

Sarrià - Sant Gervasi

Quan un lloc té un entrepà que es diu kiki (pit de pollastre, maionesa, enciam i tomàquet), kiki completo (el mateix amb bacó) o vaquiña azul (bistec amb formatge blau), saps de seguida que pot gaudir de tota la teva confiança, malgrat que l’erótico (llom amb xoriço picant) vindria a ser tot el contrari de la teva idea de sensualitat. A més, amb la beguda et posen sense que ho demanis alguna tapa calenta com braves, xistorra o xoriço picant, o freda com botifarra blanca, tonyina amb pebrot o sobrassada, en un bar autèntic i informal, ‘de barri’ en el més meravellós sentit del concepte.

Bars i pubs, Bars de tapes

La Xula Taperia

Vila de Gràcia

Combinació interessant: La Xula Taperia barreja l'efervescència madrilenya de la canya i tapa –amb cada beguda posen un mos gratis– amb la cuina creativa. Les seves canyes estan tirades d'una manera immillorable, i les tapes s'assimilen a la cuina creativa en petit format i ànim molt informal. Exemples? La coca amb tataki de tonyina i mostassa o el burrito de pringà –la carn del rostit andalús–, espinacs i formatge.

Advertising
Bars i pubs, Bars de tapes

Gata Mala

Gràcia
4 de 5 estrelles

A La Gata Mala no solament et serviran amb la teva beguda una tapa d’ensalada russa, empedrat, truita o xistorra, sinó que també ho faran amb un somriure i dient-te carinyu. Et sentiràs, doncs, com a casa de ta mare, un lloc on la prioritat és alimentar-te bé amb una cuina 100% casolana, que et sentis bé i, en conseqüència, que hi tornis més sovint. A La Gata Mala t’aniran canviant la tapa amb cada beguda perquè no repeteixis, de manera que sortiràs sopat per menys de 10 euros (les canyes van a 1,60) i dient mamà a la Luci i la Trinity, simpatiquíssima parella propietària.

Cecconi's
Cecconi's
Restaurants, Italiana

Cecconi's

4 de 5 estrelles

El restaurant italià de Soho House ja ha esdevingut una referència a la zona del Passeig de Colom. I el seu aperitiu italià també fa punts per a ser-ho: de dilluns a divendres, de 18 a 22 h, aquí es porta a terme la deliciosa tradició de l'aperitiu italià. Amb una beguda teniu gratis una tapa italiana, el 'cichetti'. Per 6 €, teniu dues canyes de barril i una tapa amb elaboració d'alta cuina, com per exemple, mandonguilles amb salsa de tomàquet i alfàbrega o una pizzeta amb mozzarella de búfala.

Advertising
Raspall bar
© Irene Fernandez
Bars i pubs, Bars de tapes

Raspall

Vila de Gràcia
3 de 5 estrelles

El Raspall rep molts clients cada dia, empesos, sobretot, per l'oferta efectivíssima de donar una tapa amb la canya, el vi o el vermut. Per dos euros de res, podràs acompanyar la beguda amb –agafeu-vos!–: hamburguesetes amb guarnició, mandonguilles, truita de patates, tabuli, broqueta tandoori, pastís de verdures, hummus, croquetes i paro ja que se m'acaba l'espai.

Bars i pubs, Bars de tapes

Cal Chusco

La Barceloneta

Si hi ha un barri a Barcelona on encara es pot trobar una lleu tradició de tapeig gratuït és, amb permís de Sants, la Barceloneta. I un referent en la matèria és des de fa molts anys Cal Chusco, on amb la canya (2 euros) o el quinto (1,20), et poden plantar des d’una ració de pernil o formatge fins a braves, xistorra, truita, croquetes casolanes, bomba o el que aquell dia surti de la imaginació de la Isabel, que practica una cuina homemade amb bones dosis de pescaíto, i cada dia té cinc o sis tapes diferents per servir amb el menjar.

You may also like

    Advertising