Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els 100 millors bars de Barcelona: com fem LA llista

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Macera
Irene Fernàndez Macera

Els 100 millors bars de Barcelona: com fem LA llista

Us expliquem com triem i valorem els millors bars de Barcelona

Per Ricard Martín
Advertising

Per a què un bar entri en les nostres llistes, les begudes han de ser meravelloses (això d'entrada). Però el que realment cerquem és una combinació de begudes brillants, ambient i experiència. Una suma de tot això és el que aconsegueix que una nit de festa sigui única.

Alguns d'aquest llocs són institucions del mam amb molta història, d'altres són nous locals efervescents de cocteleria creativa, al fil de la navalla. El que comparteixen és un gran 'staff', molt bones vibracions i una gran relació qualitat-preu. Els llocs que voldries que fossin el teu bar de la cantonada, vaja.

Si un bar té estrelles, això vol dir que un dels nostres experts n'ha fet una ressenya independent: visiten el lloc d'incògnit i es paguen el que consumeixen. Ens tracten com a tothom, a vegades ens surten teranyines d'esperar. Però això és perquè tenim un objectiu a la vida: portar-vos el millor de la ciutat.

I puntuem així:


Una estrella: No ho facis!
Dues estrelles: No n'hi ha per tant!
Tres estrelles: Bo
Quatre estrelles: Molt bo 
Cinc estrelles: No t'ho perdis

TAMBÉ T'AGRADARÀ

La Fábrica del Vermutillo
© Ivan Giménez

Vermut a Barcelona: els millors llocs per fer l'aperitiu

Bars i pubs

El vermut mai ha marxat de Barcelona, però els últims anys el costum de trobar-se amb amics al migdia per compartir aperitiu i companyia guanya adeptes i establiments, i sempre acompanyat de les millors tapes: anxoves, ensaladilla, braves... A la nostra ciutat podeu trobar bars que aviat seran referències en el ritual de fer l'aperitiu, però també altres opcions que ja són grans clàssics de la ciutat, i sense perdre de vista les noves incorporacions a l'escena vermutaire. Aquí les teniu totes perquè gaudiu del millor vermut de migdia en els seus referents més autèntics.NO T'HO PERDIS: les bodegues clàssiques de Barcelona per fer l'aperitiu  

Guia ràpida per ser un expert en whisky (o semblar-ho!)

Bars i pubs

Què volem dir quan parlem de whisky?Segons el diccionari, «Beguda espirituosa obtinguda per destil·lació de líquids resultants de fermentació de mosts d'ordi, sègol, civada o altres cereals maltats i dessecats sobre foc de torba». El mot whisky ve del gaèlic 'uisgebeatha', 'aigua de vida'. I què vol dir maltat? Per fer whisky, el cereal s'humiteja i germina. Per aturar la germinació, s'escalfa l'ordi amb turba, que es carbó vegetal. Això és maltar. I així es converteixen midó i proteïnes en un substrat capaç de ser dissolt i extret en aigua calenta en el posterior procés de fer el most. Tan senzill com això, amics. I tant difícil que és fer un bon whisky. 'Blended', 'single'... WTF????Un whisky 'single-malt' ha sortit d'una única destil·leria (igual que un vi de 'chateaux'). Prové de mesclar diverses bótes, i el seu envelliment en barrica sol ser de deu anys, encara que no sigui una xifra fixa. Un whisky 'blended' és el resultat de mesclar diferents menes de whiskies, sovint un 'single' d'alta qualitat amb licors menys cars i altres ingredients. Solen ser més barats. Però ep, hi ha 'blended premium' d'altíssima qualitat. Un whisky de gra porta, a més de civada, blat, blat de moro i altres cereals (sobretot sègol). Un 'pure malt' o 'vatted malt' és el resultat de mesclar en una cuba ('vat') whiskies de 'single malt' de diverses destil·leries. Els millors 'vatted malt' es fan a partir d'una cuidada tria dels millors 'single-malt': es cerca que sabors, aromes i cos es comple

Advertising

De canyes per Barcelona

Restaurants

A Barcelona podeu trobar grans bars, alguns especialitzats en la cervesa artesana, altres per veure el futbol. Però si sou exigents i busqueu la canya perfecta, aquest és el vostre article. Sembla una tècnica senzilla, però no tothom serveix les canyes amb alegria i precisió. Perquè no patiu decepcions innecessàries, la Montse Virgili ha localitzat 11 establiments de Barcelona que dominen l’assortidor a la perfecció.NO T'HO PERDIS: els millors bars de tapes de Barcelona

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising