1. Tramendu Vermuting
    Foto: Maria Dias | Tramendu Vermuting
  2. Tramendu Vermuting
    Foto: Maria Dias | Tramendu Vermuting

Ressenya

Tramendu Bar

5 de 5 estrelles
  • Bars i pubs | Bars de tapes
  • La Bordeta
  • Crítica de Time Out
Mireia Font
Publicitat

Time Out diu

Què és?

La història comença amb la família Tramendu. I diem família perquè aquesta vermuteria no està sola: té dos germans més. Just al costat hi ha el Tramendu Restaurant, on la cuina catalana es vesteix de gala sense perdre el nord, i darrere de Can Batlló, el Tramendu El Caliu de la Brasa, un temple de la carn i la flama. 

El patriarca d’aquesta saga és Jordi Marzo, un xef amb passat en restaurants prestigiosos com Roca Moo (el restaurant que els germans Roca van tenir a l’hotel Omm de Barcelona) o Petit Comité (en l’època de Nandu Jubany). Un dia va decidir deixar enrere les cuines d'upa per tornar a sentir-se cuiner de barri. I ho va aconseguir el juny del 2021, quan va obrir aquesta vermuteria amb terrassa a la plaça del Passatge d’Andalusia, a la Bordeta. Als fogons no hi és sol: la seva mare, Manoli González, és l’autora del bacallà amb samfaina de la carta, un imprescindible del Tramendu.

A mig camí entre un bar i una casa de menjars, el local és petit, estret i amb poques taules. La barra, amb diverses truites a la vista, és un imant.

Què ofereixen?

Cuina catalana de temporada, molt guisat de xup-xup i un excel·lent tapeig. El veïnat es va enamorar de les seves braves, amb patata bullida i salsa ben generosa de pebre vermell. Però la carta va molt més enllà. Salaons: sardina fumada, anxoves, seitons, moixama, gildes. Tapeig fred: ensaladilla, escalivada, esqueixada. Tapeig calent: truita, callos, musclos a la marinera, pop. Els xup-xup, l’estrella de la casa: calamar farcit, fricandó, mandonguilles amb sípia, cargols amb xoriço… pura glòria.

Les postres són una declaració d’amor al receptari català: crema catalana, milfulles amb xocolata, oli i sal, coca de Perafita i músic.

Tot amb proveïdors de primera: salaons de Perelló 1898, embotits de Camprodon, cecina d’El Capricho, verdura de Pau Santamaria, peix de GranBlau, carn de La Bona Carn.

Per beure: vermuts Fot-Li i El Bandarra, cervesa de tirador i en ampolla, vins catalans (negres, blancs, escumosos) i tres generosos andalusos.

El tiquet mitjà ronda els 25-30 euros segons la gana i la set.

Un detall: tenen menú per a grups a partir de nou persones, amb els greatest hits de la carta per uns 30 euros per cap.

Qui hi va?

Gent del barri de Sants —molts pares i mares feliços de deixar les criatures jugant a la plaça— i barcelonins que saben on es pot vermutejar de categoria sense deixar-se un dineral.

L’ambient és proper, animat, i la terrassa s’omple en un sospir tan bon punt s’aixeca la persiana. És gairebé obligatori reservar amb antelació.

Horari

-D’octubre a abril:

De diumenge a dijous, d’11 a 23.30 h

Divendres i dissabtes, d’11 a 24 h

-De maig a setembre:

De dilluns a diumenge, d’11 a 24 h

Adreça

Passatge d’Andalusia, 8 (Sants)

Com arribar

Metro: Mercat Nou (L1)

Contacte

Telèfon: 854 62 84 73

Web: tramendu.com

Correu electrònic: tramendubar@gmail.com

Instagram: @tramendubar

Detalls

Adreça
Passatge d'Andalusia, 8
Barcelona
08014
Transport
M: Mercat Nou (L1)
Preu
€€
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà