0 M'encanta
Guarda-ho

Tapes d'autor i canyes per 2,40 euros

Fins al 15 de juny, més de 100 tapes extraordinàries amb una canya o quinto Estrella Damm per molt pocs calés... T'ho perdràs?

Bocata de calamars
1/7
Causa de Lima (CARLOS BELLVEHI GARCIA_)
2/7
CARLOS BELLVEHI GARCIA_
De Barbate al Raval
3/7
La Deessa navarrica ((C) Manu Lozano)
4/7
(C) Manu Lozano
Minibroxeta de gamba i sèpia ((C) Manu Lozano)
5/7
(C) Manu Lozano
Tartar de fuet
6/7
Textures de bacallà (Pep Herrero)
7/7
Pep Herrero

Qui ho diria: ja som a la vuitena edició de la ruta De Tapes per Barcelona, el cicle que ha creat escola en la faŀlera actual de les rutes de tapes. Un any més, Estrella Damm presenta un itinerari gastronòmic que, fins al 15 de juny, oferirà l’oportunitat d’assaborir tapes creatives i selectes, més una canya o quinto, a 2,40 euros.

104 tapes creatives
L’itinerari cobreix tota la ciutat: s’hi han adherit 104 establiments, 28 més que a la darrera edició. Tots ells han creat una nova tapa per a l’ocasió. Així doncs, l’oferta és més variada que mai: hi trobem des de les més clàssiques, com l’entrepà de calamars (Cèntric), a les més creatives, com la gyoja mar i muntanya amb salsa de patxaran i piquillo navarrès

Ruta urbana i gastronòmica
I de fet, aquesta varietat de tapes és ideal per convertir la ruta en un recorregut gastronòmic i urbà de primera magnitud, on gaudir del menjar com a excusa per descobrir els barris. Només cal que us descarregueu el mapa del recorregut i us llanceu a encadenar tapa rera tapa. Això sí, és imprescindible fer-ho en bona companyia: aquest recorregut es pot fer entre setmana o el cap de setmana, amb amics sempre.

Més concursos i premis
Aquest any hi haurà dos premis addicionals: el premi a la millor tapa tècnica i al millor maridatge amb Estrella Damm. Els exploradors de la ruta teniu tota la informació a l’app gratuïta i al blog Gastronosfera. I si us agradaria compartir el que gaudiu a la ruta, podeu entrar al seu facebook i a la part de concurs participar deixant un comentari amb el hashtag #detapesperbarcelona. Podreu guanyar un sopar per a dos en un restaurant d’estrella Michelin. 

També t'agradrà

Els 100 millors bars de Barcelona

Si alguna cosa no li falta a Barcelona són bars. A tots els barris de la ciutat hi trobem una immensa oferta que en moltes ocasions ens fa dubtar a l'hora de triar. Tant si busqueu bars de tapes i braves com si preferiu fer vins, canyes i vermut, no us perdeu aquesta selecció de 100 locals imprescindibles a la ciutat. I si no voleu beure alcohol, també us hi hem inclòs cafeteries i teteries! Bars de vins Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Bars de tapes Per molts, una religió i una excusa per per trobar-se amb els amics! Per prendre canyes Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Cerveses artesanes Els abeuradors de birra elaborada artesanalment Per menjar patates braves Les 20 millors racions de patates braves de Barcelona Per fer el vermut Els clàssics de la ciutat i els nouvinguts a l'escena vermutaire Els millors pintxos Gran plaer basc en petit format Cocteleries Els millors còctels i els bàrman amb més carisma Teteries 10 establiments on sempre és l'hora del te Temples del cafè 10 cafeteries per satisfer el plaer més fosc El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vaig criar amb la Heidi i el Marco, escoltava música d’un Walkman Sony i m’afarto de sushi. Qui no ha tingut una Playstation o ha jugat al Super Mario Bros? O rigu

Llegir-ne més

De canyes pels bars de Barcelona

Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Sembla una tècnica senzilla, però no tothom serveix les canyes amb alegria i precisió. Perquè no patiu decepcions innecessàries, la Montse Virgili ha localitzat 10 establiments de Barcelona que dominen l’assortidor a la perfecció. Coneixeu més llocs imprescindibles a l'hora d'anar de canyes? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Gata Mala La Trinity i la Lucy són les reines d’aquest cau que amb prou feines ocupa una barra. Fan allò tan passat de moda d’oferir bona teca i bon servei. I sense avisar prèviament, et disparen al cor als cinc minuts d’haver-te conegut amb una tapa d’albergínia que es desfà a la boca o uns tomàquets secs escandalosos. Cada cop que les brànquies se’t mouen un pèl, ja t’han servit una canya. Ofereixen una marca coneguda però la gràcia és la barreja que serveixen a mig camí entre els dos assortidors. S’hi veu una cervesa torrada, però és un misteri com el de la Santíssima Trinitat. Mosquito El Mosquito és la repera de l'exotisme. Elaboren cuina cantonesa excel·lent i, en especial, els famosos farcellets xinesos, els dim sum. En Giles, l'amo del restaurant, és un anglès que, després de viatjar durant anys per Àsia, va decidir obrir un restaurant xinès a Barcelona, evitant tots els tòpics. Per encara desviar-se més del lloc comú, té quatre assortidors de cervesa anglesa exquisida i, si no sou de canyes, ofereix més de setanta marques de cervesa artesana catalana i d'arreu del món. A més, pregunteu-li el q

Llegir-ne més

Exquisideses per menjar amb les mans

'Empanadilles', piadines, 'arepas'... no trobareu ni un entrepà en aquesta llista on sobren els coberts Per menjar a dues mans Las Empas Aquest local de menjar ràpid està especialitzat en empanades; volen demostrar que a tot el món s'en fan de bones. I proposen a la clientela que publiquin la seva recepta favorita al Facebook de Las Empas: la que tingui més 'likes' entrarà a la carta. El seu aspecte és de les clàssiques crestes congelades de supermercat, però fetes a ma i casolanes. Alguns sabors? La catalana, d'escalivada calenta, o la siciliana, amb carn picada de vedella, ceba, orenga, panses, pinyons i tomàquets secs. Un lloc ideal per agafar el menjar i córrer per Gràcia. La Taguara Es dediquen, en exclusiva, a fer i vendre l'arepa, el mos veneçolà de carrer per excel·lència. En un ambient d'allò més cuidat i modern, val a dir. L'arepa és una mena d'entrepà fet amb massa de blat dura i compacta, farcida amb ingredients com frijoles i carne mechada. En tenen moltes de diferents, són molt recomanables: si no les heu tastat mai, us semblaràn a mig camí entre el taco i la cuina cubana. L'Angolino Focacce Les germanes Blescia, Imma i Teresea –italianes de la Basilicata– han convertit una antiga botiga de pinsos en quelcom molt més agradable i saborós: una focacceria on fan rendir les receptes de la iaia. Les seves focaccies són molt flonges i porten molta aigua, però no fins als extrems d’aquelles de franquícia que semblen coixins. La friarelli –mozzarella, salsitxa fresca i,

Llegir-ne més
Advertising

La setmana de les 60 terrasses a Barcelona

Els hotels de luxe de Barcelona posen a la disposició del barceloní vistes espectaculars, oci i gastronomia Si sou poc de fer servir els bars d'hotel, aquesta setmana val la pena que us ho repenseu: del 30 de maig fins al vuit de juny, el Gremi d'Hotels celebra la setmana de les Terrasses dels Hotels de Barcelona, un esdeveniment que obrirà els sovint molt espectaculars alts nivells dels d'hotel a tots els habitants de la nostra ciutat. I ho faran mitjançant 228 activitats repartides entre 60 hotels, que inclouen cultura, oci, música, gastronomia, com per exemple tallers de cuina, música en directe, tast de pernils, màgia o fins i tot òpera. Esclar que amb les vistes d'algunes terrasses, aquestes activitats són la cirereta del pastís. Podeu consultar tots els participants en l'esdeveniment a www.avistadhotel.cat   Vuit terrasses on passen moltes coses Hotel Villa Emilia L'Hotel Villa Emilia (Calàbria, 115. T. 93 252 52 85) és un cas atípic: un hotel tres estrelles, diem-ne de barri, deslligat dels grans grups, on el públic que té a l'hora de dinar –bona cuina catalana tradicional amb tocs francesos– són treballadors i gent del barri. Per nou euros proposen una fómula d'aperitiu amb vermut, seitons, olives, patates i seitons. I cada dia, de 19 a 22 h, oferirà xerrades sobre el món del vi. Barceló Raval Gaudir d'una copa a la terrassa del Barceló Hotel és, com diuen els anglesos, 'something else': té una vista panoràmica de 360º de tota la ciutat. El dia 4 de juny oferirà, a m

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments