Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Cafè amb llet calent a l'estiu: esport de risc a Barcelona

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

No m'agrada el cafè fred. Desconfio de la gent que beu cafè amb gel. Potser estic tocat de l'ala i sóc un sociòpata, d'acord; s'ha de ser una joguina trencada per demanar un cafè amb llet calent com el pixum de bou en plena canícula barcelonina. Però ho faig. I certifico davant de notari que és un camí tortuós.

Apostar per un cafè amb llet a l'estiu al gruix dels bars i cafès de Barcelona és un esport de risc. Quan el demanes, la majoria de cambrers et posen una trampa letal en forma de pregunta: "La llet calenta?." Molt de compte; cal pensar dos i tres cops la rèplica. Encara que ho sembli, no és un enigma de resposta fàcil.

El lògic seria dir que no, però si ho fas, és molt probable que el cafè t'arribi a temperatura de refresc, perquè et posaran la llet freda de la nevera directament a la tassa, sense donar-li un copet de calor, i allò serà un desastre. I tu no vols el cafè fred, perquè si el volguessis fred, n'hauries demanat un amb gel i tothom content.

Però, què passa si li dius al cambrer que et posi la llet calenta? Que la resposta més assenyada esdevé la més perillosa per a la teva integritat física. Demanar la llet calenta a l'estiu a BCN és acceptar que t'arribarà un cafè amb llet tan extremadament calent que semblarà que la tassa estigui fusionant àtoms d'hidrogen per formar heli. Si no vas amb compte, és molt possible que apropis el plasma a la teva boca i et fregeixis els llavis com llenques de cansalada.

Bevedors estiuencs de cafè amb llet: és l'hora de brandir el concepte "Llet tèbia" i fer entendre els bars i cafès de Barcelona que hi ha un terme mitjà. Que entre la fredor antàrtica i la cremor termonuclear existeix una dimensió on la gent pot beure un cafè amb llet a l'estiu sense haver d'escopir-lo o anar a la unitat de cremats de la Vall D'Hebron.

Així doncs, cada cop que ens preguntin si volem la llet calenta, si us plau, contestem tots que la volem tèbia. I si veiem cares d'estranyesa darrera de la barra, rematarem la jugada amb paraules del mateix Diccionari de la Llengua: "Moderadament calenta. Ni freda ni calenta". Definitivament, aquest serà l'estiu del canvi.

Últimes notícies

    Publicitat