Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El popArb s'acomiada

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

L'edició d'aquest any del popArb serà l'última. El festival pop d'Arbúcies ho ha anunciat 15 dies abans que arrenqui l'11a edició, que se celebrarà el 26 i 27 de juny al municipi gironí, perquè el ritme de venda de les entrades no està sent suficient per assegurar-ne la continuïtat.

“El públic està durament afectat per la crisi i atrapat en una certa bombolla de festivals, o potser simplement ja no li interessa el popArb –afirma la directora del festival, Anna Cerdà en un comunicat–. I les institucions que ens ajuden o ens han ajudat (Ajuntament, Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya) han patit problemes de finançament que de retruc ens han afectat. I no oblidem l’IVA cultural”.

Ja en la presentació de l'edició del 2014, la del 10è aniversari, Cerdà va advertir que el popArb s'havia de replantejar. El públic havia tocat sostre –5.000 persones, una xifra que tampoc no podia créixer si es volia garantir la comoditat dels assistents– i la competència havia crescut. Quan el popArb va néixer el 2005, la seva aposta per programar grups dels països catalans independentment de l'idioma en què cantessin era única. “Volíem fer un festival en què el criteri fos de territori, sense fixar-nos en la llengua, i en què l’estil fos una cosa que ens unís i no que ens separés”, deia la directora del popArb l'any passat. Però 11 anys després els festivals musicals dedicats a reflectir l'escena catalana s'han multiplicat.

Aquest replantejament ha consistit en programar actuacions “d'alt nivell” artístic i “noves propostes que converteixin el popArb, encara més, en un festival únic”. Una programació “atrevida, interessant i de qualitat” amb què confiaven “despertar l’interès del públic que ha assistit al festival els darrers últims anys”. Però el nombre d'entrades venudes fins ara ha obligat l'equip del popArb ha pensar que “no ha estat així”.

“Ens agrada pensar, humilment, que hem contribuït a la normalització de la música feta al nostre territori i que hem servit de plataforma de difusió i d’aparador de la riquesa i diversitat de part de la nostra escena musical”, afirma Cerdà. “Per preservar tot aquest llegat, per no degradar-lo, creiem que és el moment de parar, de celebrar tot el que hem fet”, i gaudir “del millor final possible”.

El popArb s'acomiadarà amb les actuacions de Joan Miquel Oliver, The New Raemon, Enric Montefusco (Standstill), Pau Vallvé, The Excitements, Manos de Topo, Ferran Palau, Núria Graham i Xarim Aresté, entre d'altres; amb la producció pròpia que reunirà sobre l'escenari el valencià Miquel Àngel Landete (Senior i el cor Brutal) i el nord-americà Eff Barzelay (Clem Snide); i amb apostes poc convencionals com el xou d'improvisació conduïda de Za! i Sara Fontán la Nit del Caballo Cantador; el recital de poesia 'Anarquia és independència' amb Martí Sales (ex-Surnig Sirles), Núria Martínez-Vernis, David Caño, i Roger Pelàez; el #repteexperts, una 'jam session' sui generis orquestrada per Dani Vega (Mishima) i els programa de ràdio 'Els experts' (iCat.cat); i un pròleg amb concerts d'Esperit! i Balago al Castell de Montsoriu aquest dissabte, 13 de juny.

Podeu comprar entrades per a l'última edició del popArb a la botiga de timeout.cat. Si que sigui l'última edició no us sembla un motiu suficient per anar-hi, us en donem 4 més.

Últimes notícies

    Publicitat