Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Jordi Casanovas jutja Jordi Pujol

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Ja hi ha data d'estrena (el dia de Sant Jordi del 2017 al teatre Atrium de Viladecans) de la que promet ser l'obra de teatre de la qual se'n parlarà més en els propers mesos: 'Pujol', un 'biopic' escrit per Jordi Casanovas en el qual repassarà l'ascensió, consolidació i caiguda de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. Casanovas ja va escriure amb un èxit clamorós l'obra 'Ruz-Bárcenas', estrenada a Madrid fa dos anys i que vam veure al Teatre Lliure el desembre del 2014. Aquí posava cara el polèmic extresorer del PP i un jutge, tot a partir de documents reals. I ara s'enfronta a un home que va ser el 'pare' d'una nació i que ara es troba imputat en diverses causes judicials. Poca broma.

Casanovas repassarà la vida del polític a través de les persones més importants en la vida de Pujol, des de la seva esposa Marta Ferrussola, la germana, el soci de partit, la secretària, el biògraf o el secretari de presidència. Un "drama èpic i polític" que arribarà a Barcelona una setmana després d'estrenar-se a Viladecans. Serà al Tivoli, cosa que vol dir que estem parlant d'un espectacle de gran format.

L'encarregat d'encarnar la figura del president serà David Bagés, un autor totterreny, que va treballar amb Casanovas a 'Vilafranca' i 'Una història catalana', i habitual dels espectacles de Carme Portaceli. L'acompanyaran, entre d'altres, Manel Barceló, Marta Angelat, Lluïsa Castell, Anna Ycobalzeta, David Vert, Georgina Latre, Àurea Màrquez i Manuel Veiga. El director farà servir l'audiovisual, música i vídeo, per magnificar la funció. Els coproductors de l'espectacle són Hause & Richman, Velvet Events i Grup Balañá, amb la col·laboració del teatre auditori Atrium de Viladecans.

El director ha tractat a fons la identitat catalana a obres com 'Una història catalana', 'Vilafranca' o 'Pàtria', que tractava el procés independentista. Enguany gaudirà d'un dels anys més prolífics de la seva carrera, amb representacions de set dels seus treballs arreu del món, a ciutats com Washington, Nova York, Roma, Ciutat de Mèxic i Madrid.

Últimes notícies

    Publicitat