Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les 10 millors sèries del 2016

Escrit per
Serielizados Serielizados
Publicitat

2016, l’any que ens ha tret David Bowie, Leonard Cohen, Prince i Hillary Clinton i que ens ha donat Donald Trump i renovat Mariano Rajoy. Però no ens suïcidem encara. En aquests 365 dies les cadenes ens han proporcionat un reguitzell de sèries inacabable i molt potent. L’estrès cultural s'ha disparat fins a cotes insanes. L’any de l’arribada de Netflix, HBOAmazon a Espanya. L’any dels 'hypes' inaguantables. Que si ara 'Stranger things', que si 'Black mirror' que si 'Westworld'. 2016 ha estat l’any per renunciar a la vida social i escarxofar-se al sofà definitivament. I com que no us volem estressar més. Aquí teniu les 10 millors sèries del 2016, sense ordre de millor a pitjor.

Sí, una altra llista amics, però aquesta amb bona merda de veritat. No volíeu caldo? Doncs dues tasses!

'The americans'

Probablement una de les millors sèries dels últims anys. El pitjor que li va passar a la perla de FX va ser néixer al mateix temps que Homeland. 'The americans' tracta la Guerra Freda com cap americà havia fet abans: des del punt de pista dels russos. Una sèrie que al no tenir gaire soroll mediàtic al voltant ha anat explicant sense pressió la història d'un matrimoni d'espies russos en plena acció enmig de la paranoia del govern de Ronald Reagan. La quarta temporada és or.

'Transparent'

La familia Pfefferman temporada rere temporada es va consolidant com un dels fixes de les llistes del millor de cada any des del 2014. Jill Solloway ha creat una sèrie única que va començar com un drama amb tocs de comèdia i que cada vegada es va enfosquint més a mesura que els seus personatges i la història va madurant. Una d'aquelles sèries revitalitzants, ideals per aixecar un dia de ressaca emocional. (Disponible a Movistar+)

'The night of'

Enmig de la bogeria col·lectiva per 'Stranger things', aquest estiu HBO va treure una perla escrita pel millor dialoguista d'Estats Units, Richard Price. Una de les sèries de l’any sens dubte, adaptació de la britànica ‘Criminal justice’ de Peter Moffat. La sèrie que havia de ser per a James Gandolfini, però que degut a la mort de l’actor finalment protagonitza un magnífic John Turturro. Millor no saber res de la trama, el pilot us donarà un cop de puny a l’estómac i voldreu mirar-la tota seguida. Sèrie en majúscules. (Disponible a HBO)

'The young pope'

Fans de ‘La grande bellezza’? Fans d’’Il Divo’? Fans del director italià Paolo Sorrentino? Aquesta és la vostra sèrie. ‘The young pope’ se centra en la vida de Pius XIII, el primer Papa estadounidenc de la història, que vol revolucionar església. La sèrie d’HBO es va estrenar al darrer Festival de Venècia i alguns crítics la van rebateja com a “House of cardinals”, comparant-la amb la sèrie de Frank Underwood. El càsting fa patxoca: Jude Law, Javier Cámara i Diane Keaton. Surrealisme Sorrentino elevat al quadrat. (Disponible a HBO)

'Halt and Catch Fire'

La creació dels videojocs en línia, el primer portàtil, les primeres batalles entre empreses com IBM i Compaq. ‘Halt and Catch Fire’ és el somni humit de qualsevol 'geek', però alhora també és una sèrie per a un públic més ampli. Un drama tecnològic per a ubicar-nos als anys 80 quan la informàtica era sinònim de revolució i contracultura. Un fenomen que en només vint anys ha canviat les nostres vides. La sèrie d'AMC mereix clarament més protagonisme del que està tenint. De moment la incloem en el millor de l'any, perquè des de la seva estrena el 2014 no ha parat d'anar a més. Oblideu-vos de les pel·lis sobre Steve Jobs i entreu en l'univers de 'Halt and Catch Fire'.

'Gomorra'

La sèrie basada en el magnífic llibre del periodista Roberto Saviano i dirigida per Stefano Sollima (‘Romanzo criminale’) és la mescla perfecta entre el 'savoir faire' mafiós de ‘Los soprano’ i el realisme cru de ‘The wire’. Si David Simon ens mostra la vida a les cantonades de Baltimore, Saviano i Sollima ens expliquen l’espiral de mort i corrupció de la Camorra en el seu hàbitat natural, el barri de Scampia de Nàpols. ‘Gomorra’ ha sacsejat la consciència dels italians fins al punt que tres alcaldes es van oposar a la gravació d’aquesta segona temporada a les seves ciutats. Tot i les censures, la segona temporada manté el nivell i la història que explica sembla no tenir aturador. (Disponible a Wuaki.tv)

'Trapped'

De sèries islandeses no tens perquè haver-ne vist masses. Gairebé mai arriben i potser és normal perquè és un país amb tants habitants com Palma de Mallorca. Però d'entre aquests habitants hi destaquen músics com Bjork, Ólafur Arnalds i bandes com Of Monsters and Men i Sigur Rós. Alguna cosa passa en aquella illa tant a prop del Pol Nord i no és només la neu. Però a 'Trapped' ('Atrapats') la neu hi juga un paper fonamental. Una sèrie pur 'nordic noir' que et recordarà 'Bron/Broen' ('El puente'). Tapa't bé amb la manta, o el fred se't posarà als ossos amb aquesta sèrie de Sigurjon Kjartansson i el cineasta islandès més internacional, Baltasar Kormákur.  (Disponible a Movistar+)

'Peaky Blinders'

El gàngsters del rock van arribar el 2013 per quedar-se. El Birmingham dels anys 20 mai havia estat tant en boca de tothom. Peaky Blinders ens fa viatjar a l'Anglaterra post primera Guerra Mundial per descobrir-nos la història d'aquesta banda de criminals, capitanejada per Thomas Shelby, el príncep dels gàngsters. Cillian Murphy i Tom Hardy repartint estopa en un càsting i un vestuari de somni. El fang i el whisky barat mai havien estat tant sexis. (Disponible a Wuaki.tv).

'Ennemi Public'

Com a societat, som capaços de perdonar? Un cop s'ha complert condemna a la presó es pot començar una nova vida? Aquesta sèrie belga ens posa contra les cordes situant-nos en un panorama on la nostra moral quedarà desfeta. Un assassí de nens obté la llibertat condicional. Ja han passat els dies que l'obligaven a estar a la presó i ara està reclòs en un convent aïllat. Un dia desapareix una nena del poble del costat del convent. Bèlgica ja té un enemic públic número u. Una sèrie morbosa però molt ben feta. Potser és la menys coneguda de la llista, però vigileu que enganxa molt. (Disponible a Movistar+).

'The night manager'

La sèrie que hagués protagonitzat James Bond. Inspirada en les novel·les de John Le Carré, 'The night manager' és un thriller d'aquells que et deixen els ulls sangnant a la pantalla. Tom Hiddleston enamora de nou en aquesta sèrie dirigida per Susanne Bier i es posiciona com a possible 007. Us l'acabareu en un cap de setmana.

Bonus: 'El marginal' 

Per als amants de sèries com 'Oz', 'Gomorra' i 'Banshee'. Després de guanyar el gran premi del Jurat del Festival Sèries Mania de París, la sèrie argentina 'El marginal' arriba al gran públic de la mà de Netflix. La història se centra en un ex-policia condemnat a presó per a ajudar a resoldre els problemes personals d'un jutge. Xantatges, hòsties a tort i dret, cruesa, humor i unes actuacions estel·lars. (Disponible a Netflix).

Últimes notícies

    Publicitat