Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Celentano

Botigues de pasta fresca a Barcelona

Locals trobareu pasta fresca acabada de fer a diari amb cura i dedicació

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El bon moment que viu la cuina italiana a Barcelona no només el trobem a la infinita oferta de restaurants de pasta. Cada cop hi ha més botigues que s'especialitzen en preparar-la pacientment diàriament, ja siguin opcions clàssiques com el espaguetis i els nyoquis o apostes més innovadores com els raviolis farcits de brandada de bacallà i pebrot escalivat. Aquí teniu una llista de botigues imprescindibles per a comprar-hi pasta fresca i cuinar-la després a casa vostra!

NO T'HO PERDIS: Les millors pizzes de Barcelona.

Ficus
  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Italiana
  • El Guinardó
  • preu 2 de 4

La peripècia de la taverna Ficus mereixeria una novel·leta: un matemàtic i una llicenciada en audiovisuals obren un estudi de gravació, i alhora compren el petit restaurant de davant del negoci. La indústria musical ha caigut, però la teca cotitza a l'alça: cada cap de setmana, quan tanquen l'estudi, la taverna Ficus ofereix plats de pasta casolana que fan ells mateixos –rigatonis farcits de llonganissa fresca de Térmens i pèsols del Maresme– i de cuina mediterrània ben entesa, amb coques, platillos i arrossos. Tot és casolà i fet per ells.

La Macchina Pasta Bar
  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Italiana
  • preu 1 de 4

Aquest indret de menjar ràpid està presidit per una màquina de pasta que, segons m’informen, n’escup de fresca al matí i al migdia. El funcionament és senzill: al taulell triem la pasta, una salsa i un entrant. La pasta s’escup i es salseja davant nostre en un moment, i qui vulgui hi afegeix ingredients.  Per uns 9 euros podeu endrapar, per exemple, una crema de verdures divertida, i uns tagliatelle la mar de competents amb una salsa de tomàquets i verduretes picanteta.

Publicitat
Il Magazzino
  • Botigues

És entrar a Il magazzino i sentir-se al bell mig de la Itàlia profunda. Aquesta botiga-restaurant-cafè convida a arribar-hi a mig matí i, per què no, començar el dia amb un limoncello, dinar un menú italià al seu menjador i, finalment, comprar una de les seves pastes (consells: provolone i xicoira; tòfona i fontina) importades d’Itàlia, uns embotits, un oli d’oliva... i oblidar les penes.

Delizie
  • Botigues

Ja són tres les botigues Delizie a Barcelona, a l’Eixample, Gràcia i Sarrià, espais especialitzats en productes italians elaborats a l’antiga, artesanalment, sense manipulació industrial, tant pastes (llargues i farcides) com salses. Hi trobem productes procedents de Sicília i,tot i que la decisió és difícil, recomanem als neòfits la deliciosa pasta farcida de formatge i ceps.

Publicitat
Celentano
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Vila de Gràcia
  • preu 1 de 4

Aquesta botiga de pasta fresca, que també disposa de parada al mercat del Clot, ofereix pasta fresca elaborada diàriament. I com ells expliquen, farceixen a mà els seus raiolis, individualment, amb una màniga pastissera: en aquest apartat excel·leixen, i en trobareu de sobrassada i ricotta, o un deliciós tàndem de brandada de bacallà amb pebrot escalivat. Cada dia disposen de set o vuit varietats farcides, i els caps de setmana fins a deu. Per quatre euros us podeu emportar plat del dia.

Elío Constanza
  • Botigues

Quan tot això de la pasta fresca a l’estil fast food, en el millor dels sentits, no estava de moda, l’Elío i la Simonetta ja es llevaven quan encara era fosc per engegar la seva màquina, donar forma als seus raviolis, tallarines, macarrons... i vendre’ls a la parròquia del barri. La fama de la pasta de l’Elío ha anat creixent fins al punt que rep gent de tota la ciutat atreta pels seus 40 anys de trajectòria.

Publicitat
La italiana Rivali
  • Botigues

No es pot parlar de pasta fresca sense esmentar un clàssic com aquestestabliment del carrer del Bonsuccés, el més antic de la ciutat, obert el 1904. Des de llavors ha estat en mans de la mateixa família, que ofereix des de papardelle fins a tallarines, fettucce i altres tipus de pasta amb salses envasades, com la de rocafort, llestes per servir. Venen, a més, tot tipus de productes italians, com vins, licors i embotits.

Pasta luego
  • Botigues

En Luca i en Marco són germans i són els propietaris, empleats i, com ells mateixos diuen, “dones de fer feines” de Pasta Luego. De fet, els podem veure cada dia elaborant la pasta a mà a l’obrador a la vista de la seva botiga, on ofereixen pastes fresques farcides amb delícies com, per exemple, burrata i tomàquet sec. Apunteu aquesta meravella: nyoquis de patata amb tòfona. Tenen vins, formatges i delicatessen.

Publicitat
Pili la pasta
  • Botigues

L’originalitat és el leitmotiv d’aquesta botiga on trobem impecables pastes artesanals italianes farcides en molts casos de producte local: des de galtes de porc amb vi negre i mostassa, fins a calçots (quan és temporada), bacallà amb samfaina o, un hit, el popular ravioli de peix, que es fa un cop a la setmana i consta de sèpia, gambes i lluç.També hi trobem les pastes i salses clàssiques.

La Chitarra
  • Botigues

Fa vuit anys que aquesta botiga regentada per una parella italiana va obrir les portes i, des de llavors, no ha traït mai la seva màxima d’oferir producte italià 100% artesanal. Aquests pioners de la pasta fresca a Gràcia treballen amb farines especials, com la d’espelta, de garrofa o integral, i tenen 25 tipus de farcits, alguns tan originals com els grelos amb botifarra o el formatge amb codony. Es complementen amb 10 salses, des de la feta a la puttanesca fins a una de gorgonzola i nous.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat