La pizza nostra: les millors pizzes de Barcelona

Els millors plaers rodons de Barcelona...
Murivecchi
Ivan Giménez Murivecchi
Advertising

Familiars, individuals, a l'estil napolità o de Chicago, carnívores, per a vegetarians, amb combinacions boges i també per a celíacs. La pizza, aquesta fidel companya que sempre ve de gust, no s'ha de menysprear i per això hem seleccionat algunes de les millors de Barcelona. Però si voleu trobar el llistat més complet de pizzeries de Barcelona per a tots els gustos i butxaques visiteu l'article sobre les millors pizzeries de Barcelona o també les pizzeries de nova fornada, les més originals de Barcelona. Gaudiu del plaer més rodó de la ciutat.

Murivecchi
Ivan Giménez
Restaurants, Italiana

Murivecchi

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Tenen un mèrit innegable: van obrir l’any 2004 i en un panorama superpoblat per la pizza napolitana s’han sabut fer un nom que ja té ressò de clàssic. Irene Herrera ens explica que no hi ha secret: “Fer les pizzes amb ofici, amb bona farina i mozzarella de vaca de la bona”. Ara bé, aquí guarden una petita revelació: la pizza fregida. Es tracta d’una especialitat de Nàpols que no ha sortit gaire de l’àmbit casolà. Bastant hardcore: es tracta d’una pizza tancada i crua, que es fregeix. Alerta: va farcida de ricotta, pròvola, tomàquet, salami picant i un conglomerat de cansalada viada especiada. Bomba!

Restaurants, Pizza

NAP

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

No, no és una pizzeria vegana. És un acrònim que respon a les sigles de Neapolitan Authentic Pizza, i existeix on hi va haver l’excel·lent i bufó Rococó. No ploreu la pèrdua, val molt la pena: el propietari, l’Antonello, ens explica que la seva intenció és “traslladar aquí la pizza napolitana amb els preus d’allà”. Han seguit obsessivament els requisits de la DO –forn de llenya, temps de cocció, farina i tomàquet italià–  i el resultat és una pizza superlativa i barata en un lloc sorollós: ple de jovent italià, ja està tot dit.

Advertising
Restaurants, Italiana

La Verde Umbria

icon-location-pin La Nova Esquerra de l'Eixample

La pizza és el punt fort d’en Federico Blondi, que amb la seva dona Sandra van obrir fa gairebé un any aquest local acolorit i ple de referències italianes. Originari d’Úmbria, el cor verd d’Itàlia, Blondi proposa amb èxit la pizza tortell, denominada així per la seva forma característica. A més dels condiments bàsics, es pot demanar, com la resta de les pizzes, al gust del comensal. Una de les de més èxit és la de scamorza (una mozzarella fumada) amb patata i romaní, o bé una altra amb el formatge taleggio, pera i ruca. També és molt recomanable la lasanya o els bucatini all’amatriciana, espaguetis gruixuts i picants, com els preparava la mamma d’en Federico. És un lloc que no us podeu perdre, tot i que pels caps de setmana i migdies convé reservar-hi perquè habitualment no hi ha lloc.

Time Out diu
Restaurants, Italiana

La Bella Napoli

icon-location-pin El Poble-sec

Sí, és un clàssic, i mentre aguantin el nivell, qualsevol recomanació pizzera a Barcelona passa per aquesta adreça. L’ambient és inequívocament italià: cambrers sorollosos que fan veure que et foten l’ampolla de chianti pel damunt, mentre aprofiten per flirtejar amb la teva parella. Se’ls perdona l’abús del tòpic perquè les pizzes són molt bones; potser no són les millors napolitanes, però les executen amb una regularitat envejable. Una recomanació: la de verdures, amb tot l’element vegetal brasejat d’una manera increïble i estès generosament.

Advertising
Restaurants, Italiana

La Briciola

icon-location-pin Sants - Montjuïc

Esclar que si algú pot onejar amb tot el dret del món la pizza a Barcelona són ells. Pino Prestanizzi (calabrès) i Patricio Sodano, de Nàpols, van obrir, fa 23 anys, La Briciola. Era un moment en què “només hi havia una pizzeria a la ciutat, i anar sopar a l’italià era signe de distinció”, rememora Pino. El temps aquí s’ha aturat, però per a bé: han mantingut el nivell i ells treballen amb tot el producte, incloent l’aigua, de Nàpols. I la decoració és massa autèntica per a titllar-la de kistch. La pizza Campione –salami picant, ruca, formatge de cabra, xicoira, orenga i parmesà– ens recorda com en són, de bons. Han optat per la pizza fina, cruxient, gens napolitana: “No hi ha res pitjor que una pizza gomosa i poc feta que et repeteixi”, diu Pino.

Restaurants, Italiana

Piazze d'Italia

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Només entrar en aquest local es respira aquest ambient tan particular que tenen les trattorias, al país de la bóta el nostre equivalent de fonda de sisos. Un pizzer fa girar i ballar amb la punta dels dits una massa de pizza que després es transformarà en una exquisidesa cruixent i molt particular com és la focaccia. A la carta, l’escrita o la relatada per Nicola Marino, sempre hi ha sorpreses agradables. En la nostra darrera visita ens va sorprendre amb un capuccino de carabassa amb formatge cremós, un entrant tan acollidor com un amic italià. Però la processó va continuar amb un impressionant carpaccio de carxofa amb parmesà i pinyons que va ser el teloner ideal d’un vitello tonnato, una de les especialitats d’aquesta casa. Davant la seva carta es creen molts dubtes, perquè tot és apetible i està ben relatat, però el més interessant és quan l’actual president a Espanya del Ciao Italia (única associació de restaurants italians reconeguda per autoritats italianes a tot el món) et recomana a cau d’orella, només a tu i a nou més. No heu tastat els espaguetis amb nduja calabresa? Es tracta d’un embotit i alhora una espècie de paté com la sobrassada, amb abundància de peperoncino de la regió d’en Nicola. Amb olives i una mica de tomàquet, un plat de pasta exquisit i desconegut. Piazze d’Italia compleix la vintena valorant la matèria primera de qualitat i ha dedicat en tot aquest temps diferents sessions temàtiques a productes de gran valor a Itàlia. Per aquest temple de la cuina

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Italiana

Blau Cucina e Caffé

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Les pizzes més bones són les més simples. Això diu el napolità Diego Martone al Blau, enganxadet al mercat de Santa Caterina, un favorit de la colònia italiana. Defineix la fórmula del Blau com a “tavola calda”; és a dir, taula calenta. Al matí, esmorzars; al migdia, menú (sempre amb pizza de segon), i a la nit, una carta de platets italians. Sempre amb la seva excel·lent pizza que venen a talls de teló de fons. En Diego ens recomana la d’albergínia, tomàquet fresc i formatge scamorza, fresc de llet de vaca.

Restaurants, Italiana

Buongiorno

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Si alguna cosa sap fer Giuliano Lombardo són pizzes: 30 anys regentant un dels grans italians de la ciutat  i deu al capdavant del Buongiorno són credencials impecables. L’home és de la Ligúria i la pizza napolitana no el torna boig. Al contrari, aquí ha desenvolupat una pizza fina i cruixent molt assimilable a la romana, amb pocs ingredients però en quantitats generoses. Hi trobarem fins a 21 tipus de pizzes amb tomàquet i sis de blanques, sense tomàquet. I puntualitza que “amb un forn elèctric amb base de pedra i l’ofici no cal el forn de llenya”. Mossego la fresca –tomàquet fresc, alfàbrega i búfala–, la tasto, la compro!

Advertising
Restaurants, Italiana

Caleuche

icon-location-pin El Raval

Aquest petit local argentí ofereix una bona oferta de pizzes preparades al forn de llenya, i algunes carns a la brasa. No us perdeu les peces de formatge al forn amb alfàbrega, els 'provolone'.

Camera
Restaurants

Tress i No Res

icon-location-pin El Raval

Si parlem de pizza creativa, cal parlar de Tress i no Ress. La seva creativitat és rústica, però efectiva, molt propera a l'ortodòxia catalana. Potser els fonamentalistes de la massa rebutjaran aquest entranyable cau com a pizzeria: són porcions de pizzes estil Chicago –massa esponjosa, d'uns tres centímetres d'altura– que van equipades amb cobertures sorprenents: d'api i foie gras, de botifarra negra, de samfaina de verdures, de vedella rostida... Delicioses és dir poc. Tres porcions són un sopar de campions i que embafa molt poc, per la seva flonjor.

Mostra'n més

Al taglio! Quatre extres de pizzes al tall

Restaurants, Italiana

Eslice Pizza

icon-location-pin El Raval

Aquesta és un dels locals més fiables de pizza al tall de la ciutat; la seva situació a la Boqueria així ho garanteix. La massa és fina, cruixent, a l’estil napolità. Demaneu la d’anxoves i brie, amb una matèria primera sense màcula.

Restaurants, Italiana

Pizza del Born

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Som davant una pizza amb massa estil Chicago (o argentina, el lloc ho és), gruixuda i esponjosa.  La seva situació i preu és immillorable per fer un alto en el camí de la marxa i disposen de fins a 27 receptes diferents.

Advertising
Restaurants, Italiana

Pizza Pazza

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Els germans Luca i Corrado han anomenat aquest local de porcions ‘pizza boja’, perquè el que cerquen són combinacions d’ingredients extraordinàries. Com la de xili calabrès, una barbaritat de sabor i de picant.

Restaurants, Italiana

La Pizza

icon-location-pin Gràcia

En aquest petit local de menjar per emportar, on es pot fer un mos també, s'hi respira un aire napolità d'alçària. Molt bones pizzes, lasanyes i unes singulars croquetes d'espagueti. I també hi podem trobar autèntica pastisseria italiana, fins i tot 'cannoli'. –M.A

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Italiana

Pizzeria Il Fuoco

icon-location-pin Sant Gervasi - Galvany

Tota una veterana; aquest petit establiment de pizza estil argentí va obrir el 1983 i és sinònim d’elaboració diària i qualitat. Si passeu el trist tràngol d’haver de frequentar la Clínica del Pilar, les seves llenques us alegraran.

Advertising