Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Pastissos per refrescar el paladar!

Pastissos per refrescar el paladar!

Pastís de pastanaga, mousse de te verd, 'cheesecake' de llimona... 4 propostes dolces, fresques i que fan venir salivera!

Pastisseria Ochiai
Per Eugènia Sendra |
Advertising

Després de dinar, per berenar o com a ressopó, gairebé sempre hi ha espai per una cullerada de dolç fresc. Més enllà de les pastisseries, gelateries, granges i locals on prendre sucs i batuts que hi ha a la ciutat, us recomanem que us refresqueu i edulcoreu l'ànima amb algun d'aquests quatre pastissos que hem seleccionat. Segur que us encantaran!

cheesecake

El plaer diví

Les postres de Naná Yoti són mel i ho afirmem després de tastar el 'cheesecake' de llimona. Aquest pastís no deixa de guanyar adeptes perquè és fresc, lleuger i gustós, amb ratlladures de llimona natural i una fina base de galeta, que el fan una proposta ideal per a després dels àpats o per pecar a mitja tarda tot passejant per Gràcia. Entendreu per què el serveixen dins d’un vaset que recorda els pots de melmelada feta a casa... Precisament, aquest és un dels èxits de Naná Yoti: Eleni Yoti i el seu soci Lorenzo Montanini han recuperat les receptes que atresorava la mare de Yoti, una atenesa metòdica que va obrir pastisseries a la capital hel·lènica, i a reproduir-les amb ingredients frescos i de la forma més natural possible. “Ja que pequem, almenys que sigui un petit plaer sa”, diu l’Eleni.

Restaurants

Cireres primerenques

icon-location-pin Eixample

Comença a ser temps de cireres, i per això recorrem a l’emblema de La Pastisseria. Són unes postres vermelles i lluents com la fruita que imiten, i s’inspiren en els records del pastisser Josep Maria Rodríguez, que de petit menjava cireres amb Nutella i iogurt. Ens posem a la boca un tall de pastís, amb tots els seus estrats, i comprovem de què està construït: cruixent d’avellana, pa de pessic de xocolata negra, mousse de cirera, iogurt i compota. Té un punt àcid i amargant que fa que sigui fàcil de menjar. Preguntem si és cosa de l’amaretto i el jove pastisser indica que tot és culpa de la cirera griotte.

Advertising
Botigues, Pastisseries

Doble ració d'exotisme

icon-location-pin Eixample

A Ochiai estrenen pastís: a la mousse de te verd amb gerds, tot un referent de la casa, li ha sorgit competència, una versió tropical tan atrevida com encertada. La sorpresa arriba quan es clava cullerada a la peça: tant si us guieu pel gust com per la vista, celebrareu l'entesa perfecta entre el cremós de te verd i el de mango, on neden trossos de fruita fresca. Tot té gust en aquesta proposta altament estètica a la qual voldran tornar una vegada i una altra els amants del te verd i la fruita tropical.

cheesecake

El berenar més tolerant

El 'carrot cake' es pot prendre a temperatura ambient, però la versió que fan del clàssic els Lujuria Vegana acabat de sortir de la nevera de L’Estrella (Nou de la Rambla, 30) no té pèrdua. El pa de pessic és una esponja humida de pastanaga i espècies –porta notes de cardamom, regalèssia i canyella– i està coronat per una filigrana de crema de formatge. Abans de trobar les diferències amb la resta de pastissos de pastanaga (aquí és tot vegetal, i no hi ha mantega, làctics ni ous), ja us haureu cruspit l’individual, una alternativa saludable per als que no perdonen el berenar.

Advertising