Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Teatre Romea
Foto: Teatre Romea

Els teatres més bonics de Barcelona per visitar

Descobreix la riquesa escènica de Barcelona tant en l'interior com en l'exterior dels seus edificis culturals: de l'estil més clàssic al més modern

Escrit per
Jana Serra
Publicitat

Barcelona és ciutat de cultura, i en gran part això es deu a la quantitat de teatre que ofereix. La ciutat és plena de petits i grans teatres, sales i auditoris que acullen espectacles de tota mena de gèneres. Veure aquestes funcions no seria possible sense les infraestructures que les acullen: Edificis del segle XIX, una antiga fàbrica, una còpia d'un monumental temple grec, etc. Visita els teatres més bonics de la ciutat de Barcelona fent un passeig pels diferents barris!

NO T'HO PERDIS: Els 10 teatres més bonics de Catalunya

Els teatres més bonics de Barcelona

  • Teatre
  • Companyia resident
  • El Raval

El Teatre Romea va néixer com a teatre privat el 1863, orientat a la petita burgesia i les classes populars. El 1981 es va convertir en el Centre Dramàtic de la Generalitat, que va representar el paper de teatre nacional fins a la creació del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). El 1999 va començar una nova etapa sota la gestió del Grup Focus i diferents directors, com Calixto Bieito i, actualment, Josep Maria Pou, que l'han convertit en un espai d'actualitat artística amb companyia pròpia.

 

Mercat de les Flors
  • Teatre
  • El Poble-sec

El Mercat de les Flors neix com a teatre municipal el 1983, quan la llavors regidora de cultura, Maria Aurèlia Capmany, i l'alcalde de la ciutat, Pasqual Maragall, van impulsar la creació d'un espai escènic al Palau de l'Arquitectura, que en aquells moments estava abandonat. Amb l'estrena de 'La tragèdia de Carmen', de Peter Brook, el Mercat va iniciar l'exhibició d'espectacles de dansa de creadors internacionals i de la casa. Es va inaugurar oficialment com a teatre municipal el 1985 amb 'Mahabarata', també de Brook. La gran cúpula de 12 metres de diàmetre que governa el vestíbul del Mercat és obra de Miquel Barceló. 

Publicitat
Teatre Lliure: Montjuïc
  • Teatre
  • Clàssic
  • El Poble-sec

El Teatre Lliure, iniciativa d'una quinzena de professionals independents nascuda l'any 1976, és sinònim de teatre de creació, en català i de gran qualitat, un model que ha marcat profundament la manera de fer als escenaris catalans. Inicialment, tenia com a única seu el Teatre Lliure de Gràcia, a l'antiga cooperativa La Lleialtat, fins que 25 anys més tard va obrir aquesta segona seu a Montjuïc. 

 

  • Teatre
  • Clàssic

Si hem de parlar d’un referent dins el món de la dramatúrgia catalana, un d’ells és, sens dubte, La Sala Beckett. Amb més de 3 dècades de trajectòria i experiència ha deixat passar pels seus escenaris artistes amateurs i grans professionals, sempre apostant per la creació, la formació, l’experimentació i la promoció de dramatúrgia contemporània, a part de la gran producció i programació d'espectacles. L'edifici és un exemple d'arquitectura industrial reconvertida. Anteriorment, era una fàbrica tèxtil i aquesta essència que es manté en l'estructura i el disseny, que combina elements històrics i moderns, el fa un espai únic i inspirador per la creació teatral. 

Un imprescindible del teatre i la cultura!

Publicitat
Teatre Nacional de Catalunya
  • Teatre
  • Clàssic
  • Fort Pienc

El temple grec de la cultura catalana, que es troba a la Plaça de Glòries i és obra de l'arquitecte Ricardo Bofill, segueix un estil neoclàssic i té un lobby amb tres espais per posar en escena tota mena d'espectacles. Aquest teatre es va crear amb l'objectiu de portar a Barcelona una oferta teatral catalana i internacional i des de la seva inauguració oficial, l'11 de setembre de 1997 amb 'L’auca del senyor Esteve', ha programat espectacles de teatre, i d'altres disciplines com la dansa, l'òpera, el circ o les titelles. És interessant de visitar, tant pel seu exterior majestuós i imponent com per l'oferta cultural del seu interior!

  • Teatre
  • El Gòtic

Aquesta petita sala ubicada al palau barroc Maldà i habilitada per a espectacles teatrals, musicals, dansa i cabaret, és un projecte nascut de la companyia Els Pirates Teatre que funciona des del 2013. Els espectacles del Maldà toquen diverses disciplines i gèneres, amb una forta aposta per la nova creació o les adaptacions i actualització de clàssics, alhora que es vinculen molt amb la música i la poesia, i busquen la complicitat amb el públic. No et perdis els espectacles d'aquest espai singular i històric que conserva la decoració d'una petita sala aristocràtica!

Publicitat
Teatre Tívoli
  • Teatre
  • Circ
  • Dreta de l'Eixample

 El Tívoli és un dels teatres centenaris de la ciutat. Tot i que va obrir el 1849 als anomenats Jardins del Tívoli, el teatre actual, al carrer Casp, al costat de Ràdio Barcelona, data del 1918. Només entrar-hi notareu l’estil "neorococó" on hi abunden les motllures i els motius vegetals en color daurat, així com el vermell de seients i cortines.

Des del 1991 s'ha recuperat definitivament per al teatre i amb espectacles de tot tipus: El Tricicle, La Cubana, teatre de text, ballet clàssic, dansa i concerts.

  • Teatre
  • El Raval

Dins de la Biblioteca de Catalunya hi trobem aquest espai teatral gestionat per la companyia La Perla 29, que dirigeix Oriol Broggi, i aprofita el refectori gòtic de l'antic hospital. Aquesta companyia va guanyar el Premi Time Out 2013. En aquest racó discret que té entrada pel pati central de l'edifici, s'hi fa teatre contemporani, per a adults i nens: de Shakespeare a Mouawad. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat