Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bowling, bitlles, bolera

Bowlings de Barcelona: els millors llocs per jugar a bitlles

Afineu la punteria i busqueu l’strike!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Un esport que és sinònim al 100% d’oci. Per jugar-hi i divertir-vos no cal que sigueu uns cracs. De fet, fins i tot, amb un pèl de sort encara fareu un strike que no sabreu ni com explicar! Al final de la pista 10 bitlles. A la mà, una bola una mica pesada amb tres forats perquè hi fiqueu els dits. Juguem? Nosaltres ens vam llençar a provar el bowling després de veure en acció a Homer, Apu i Moe en uns quants capítols dels Simpson i hi hem celebrat una festa infantil, un afterwork i hi hem anat amb tota la família un diumenge qualsevol.

Ara, trobar pista no és tan fàcil com sembla! La més autèntica? El nom us sortirà sol! El Bowling Pedralbes. El del Barça? No! Això pregunten molts però aquest local ubicat a tocar del Mini i del Camp Nou no pertany al club blaugrana, té entitat pròpia i fa més de 35 anys que hi cauen bitlles. “Fa temps hi havia una vintena d’espais, ara a Barcelona només hi ha tres i, com el nostre, cap”, ens diu en Luis, director del local. I és que quan hi poses un peu et trasllades de cop a una sèrie nord-americana: 14 pistes, totes amb les seves pantalles i la seva zona de cadires corresponent. Abans, una barra on agafar les sabates i demanar pista. Hi ha cua? Podeu passar l’estona jugant al billar o al futbolí o passar-vos pel restaurant a menjar alguna cosa. “Fem esmorzars, dinars, sopars... Tenim menú, també opció de pica-pica... De primeres hi ha gent que es mostra reticent a prendre alguna cosa aquí perquè ho associen a un altre tipus de menjar però ho fem tot nosaltres!” explica la Mireia, relacions públiques del Bowling. Nosaltres hi hem jugat uns quants cops però avui els visitem entre setmana i al matí. Hi ha moviment? Molt i tenen un públic fidel! “Ve tot tipus de gent. Nens, universitaris, gent més gran... a la nit baixem una miqueta la llum i apugem un pèl la música perquè sigui més atractiu pels joves però segueix sent un espai força familiar”, ens diuen.

Publicitat

Si busquem una mica, trobarem un parell de bowlings més a Barcelona. Tots dos ubicats dins de centres comercials. A La Maquinista, des del 2000, hi és el New Park Bowling, mentre que a Diagonal Mar les bitlles les posa Ilusiona. Segueixen un patró similar al de Pedralbes: amb bowling i zona de jocs però l’espai recreatiu és més ampli: amb més futbolins, billars i màquines de tot tipus. “Els caps de setmana potser tenim més de 3 hores d’espera per jugar. Comptar amb una zona recreativa tan gran permet que la gent faci temps jugant a algun dels altres jocs”, ens diu en Javier, gerent del New Park Bowling de La Maquinista. Al centre de Sant Andreu hi ha fins a 12 pistes i en un bon dia s’hi poden arribar a fer 750 partides. També, compten amb un bar on se serveixen pizzes i panninis, així com pastissos o begudes i, també, hi ha usuaris de tots els perfils. “A la nit, hi ha música, a l’estil d’una discoteca però, a la vegada, sempre ens preocupem perquè els clients siguin de qualitat i hi hagi un ambient sà”, expliquen des de New Park.

Publicitat

Al bowling de Diagonal, la zona de 'games' també és immensa, amb fins i tot un espai com de Xiki Park i llums de tots els colors possibles il·luminant l’ambient. Protagonistes? Les 20 pistes de bowling. Una bona pila, vaja! “No ens agrada dir que som només un bowling perquè oferim moltes coses més. Estem especialitzats en l’oci familiar i tenim pares, nens, millenials...”, expliquen. Ara, a més, estan d’enhorabona perquè tot just han inaugurat una nova instal·lació al Gran Via 2. “És encara més moderna. Amb pantalla de cine i a totes les pistes de joc hi tenim sofàs en comptes de cadires”, afegeixen.

Publicitat

Preus competitius i un esport per tothom

“S’hi estan 3 hores, juguen a bitlles amb els amics i sopen i tot per només 15 euros. Això no ho trobes enlloc!”. Ho diuen des de Pedralbes i ho repeteixen des de la Diagonal, Sant Andreu i Gran Via. Jugar a bitlles per passar l’estona és fàcil. Encara que mai hagueu agafat una bola potser amb la primera tirada ja tindreu sort i en llençareu a terra unes quantes. A més, cada partida està envoltada d’una sèrie de rituals que enganxen: posar-se les sabates, seure amb els amics i comentar cada jugada, veure com evoluciona la partida en pantalla... A qualsevol dels bowlings de Barcelona podreu passar la tarda en grup i jugant per poc més cinc euros. “Tenim una app pel mòbil on es poden trobar ofertes i promocions i on pots arribar a comprar una partida per només 2,5 euros!”, ens diu en Javier des del New Park. A Ilusiona també ofereixen tot tipus de promocions i us animen a fer-vos del Club per gaudir de partides gratuïtes.
“Totes les pistes es poden adaptar pels nens i, també, estem davant un esport inclusiu: diferents grups de nois i noies amb algun tipus de necessitat especial vénen a jugar habitualment també a bitlles”, expliquen des de les diferents instal·lacions. Totes compten amb uns tobogans que permeten acostar el bowling a tothom.

Publicitat

Festes i lligues

En els seus més de 35 anys de vida, el Bowling Pedralbes ha passat per diferents cicles i s’ha reinventat. Abans vivia més dels Campionats nacionals o internacionals que s’hi celebraven i fins fa quatre anys acollia el Torneig Ciutat de Barcelona, amb molt prestigi en l'àmbit europeu. Ara, però, viu sobretot de les festes d’aniversari o per empreses que organitza. “Tot i això, continuem muntant campionats o lligues. Tenim una on juguen professors de la UPC, una altra de Danone... n’hi ha de més i menys nivell”, ens diuen. A New Park i Ilusiona també posen totes les facilitats perquè organitzeu un bon sarau i celebreu que sumeu un any més tingueu l’edat que tingueu.

Publicitat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat