Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bols Tibetans
Bols Tibetans

Concerts meditatius a Barcelona

Sí, és possible entrar en un estat de profunda relaxació!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

La música neix de la veu, dels bols de quars, de les flautes o d'un instrument de vent com el didjeridú. Part del públic seu en coixins, d'altres escolten estirats i alguns s'ho miren des de les cadires que queden al final de la sala. És un concert, sí, però té per objectiu portar-nos a un estat de profunda relaxació. És l'ambient que es respira un cop al mes a la Casa del Tibet (Roselló, 181), quan s'obren les portes per acollir el que es coneix com a concert meditatiu. A l'escenari les melodies les creen en Xavier Bellón i la Sandra Orús, d'Anima Quarz, especialistes en musicoteràpia i referència en el treball amb bols de quars. "Són l'instrument més poderós que coneixem per aconseguir aquests nivells de relaxació i té molt a veure el material amb el qual estan fets", assegura Bellón.

Ara, a Barcelona, també podeu deixar-vos guiar per la música d'en Jordi Benítez i els seus Bols Tibetans. Ell és terapeuta de so i instructor de Kundalini Ioga i Nidra Ioga i treballa amb tots aquests instruments en concerts però, també, en teràpies sonores, massatges de so i vibració. A través del seu meetup podeu estar al dia dels esdeveniments que organitza però, normalment, el trobareu a El Camino de Tanit (Carrer de la Perla, 30). "Vols relaxar-te fàcilment? Podràs aconseguir-ho amb el so harmònic dels bols tibetans, el gong i altres instruments vibracionals. El so i la vibració que generen aquests instruments ancestrals de l'Himàlaia aconsegueixen que la ment baixi el ritme, frenant el riu de pensaments que ens envaeix cada dia", es presenta Benítez. També podreu trobar un espai de pau de la mà dels Airun, una formació musical que té per objectiu difondre l'espiritualitat i fa concerts de música conscient. S'inspiren en l'acte musical com experiència mística, de connexió amb el mateix ésser, amb la natura, el cosmos i l'esperit i actuen en diferents punts de la ciutat o l'àrea metropolitana: a la parròquia de Santa Maria de Badalona, a esglésies com la de Santa Anna o la Casa d'Espiritualitat de Sant Felip Neri.

Publicitat

Voleu començar a meditar? Aneu de concert!

Potser heu pensat algun cop que us agradaria provar la meditació: n’heu sentit a parlar; en fa la veïna, el cunyat i el cosí, o aneu estressats i esteu valorant diferents opcions per gestionar millor tot això que us passa per dins. "S’ha convertit en una cosa més quotidiana i ja no només s’hi acosten persones que tenen un lligam amb el ioga. Aconseguir un estat de calma o que la ment estigui en profunda quietud pot ser més fàcil i més agradable gràcies a la música en directe. Aquests instruments eliminen les dificultats que ens genera el soroll ambiental per trobar moments de tranquil·litat", diu Bellón. Els concerts meditatius poden ser una bona manera de posar la poteta en aquest món.

© Anima Quarz

Publicitat

Per què ens relaxem?

Fa milers d'anys que el so s'utilitza amb finalitat terapèutica i, la música, ja té de per si un efecte sanador: els concerts meditatius són una manera de relaxar-se físicament i mentalment i de trobar un moment de tranquil·litat. En els d'Anima Quarz, els bols de quars són protagonistes. "Generen un so multidireccional que pot arribar fins a un kilòmetre de distància i durar uns quants minuts abans d'apagar-se: actuen com a amplificadors d'un so que és llarg i envoltant. El so passa a través del nostre cos i ens fa vibrar. Això, ajuda al fet que el cervell entri en un estat de relaxació profunda i, a escala física, notem molt la vibració, és com un massatge subtil", explica Bellón.

L'aigua també hi juga un paper important, sobretot tenint en compte que, nosaltres, estem fets en un 70% d'ella. "El quars fa vibrar els líquids del nostre cos i tota aquesta vibració circula molt més ràpid a través de l'aigua: és un vehicle perquè l'efecte s'amplifiqui en el nostre cos", afegeix en Xavi.

Publicitat

Com són els concerts?

Comencen amb el hit de torn, segueixen amb un parell de cançons per omplir i tanquem amb un dels primers temes del grup per fer un bon remember! No, no estem en un concert d’Hombres G! En aquestes cites de meditació sonora s’acostuma a seguir una petita estructura: es comença suaument, se segueix amb moments més intensos i s’acaba amb una part més enfocada a la relaxació. Habitualment, però, els d’Anima Quarz, conviden a un tercer músic i, això, obre la porta a la improvisació: "Sabem que tocarem determinades harmonies però també improvisem tenint en compte el moment, allò que sent cada músic i, també, el públic", explica Bellón.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat