Fonts on beure aigua
© Maia Raigorodsky

Fonts on beure aigua si sortiu a córrer

Si feu esport, no perdeu de vista l’aigua!

Publicitat

Hidratar-se. És bàsic, oi? Ara, si sortiu a córrer per Barcelona, no cal que carregueu bidons d'aigua durant tota la sortida. A la nostra ciutat tenim prop de 1.600 fonts on beure aigua potable. Com som molt bones persones i volem que correu encara més tranquils us localitzem unes quantes que no heu de perdre de vista i us confessem un secret: descarregueu-vos l'app: Fonts BCN, us trobarà on us queda la més propera abans que pugueu entrar en pànic!

Passeig de les Aigües

Aquí no passareu set! Si sou el típic runner barceloní que puja al passeig de les Aigües per desconnectar de la ciutat i allunyar-se del trànsit sabreu que hi ha un bon grapat de fonts. Si feu la ruta més típica, sortireu des del pàrquing que queda al costat del carrer Manel Arnús i només uns 500 metres després ja trobareu el primer brollador d’aigua. Si us feu tota la carretera, pel camí en trobareu fàcilment 4 més. Si pugeu per Sant Joan de Déu amb la idea de visitar Sant Pere Màrtir, també us topareu de nassos amb una just abans d’encarar l’últim tram!

Front Marítim

És perfecte perquè trobem una font cada 500 m. Això sí, hi ha poques ombres així que és convenient triar aquesta ruta si sortim a estirar a primera o a última hora del dia”, ens diu la Jes Bonet, ambaixadora de Salomon. I no li falta raó! Si arranquem del Vela, en el camí fins a Opium localitzem fins a cinc brolladors a primera línia de mar. Ja a les platges de la Nova Icària o del Bogatell en comptem quatre a cadascuna, a la Mar Bella tres, a la de Llevant una i, trepitjant el Fòrum de nou una bona pila. Si ens ‘compreu’ el Front Marítim com a territori runner descobrireu que, tot i no ser la Costa Brava, també olora a sal i s’escolten les onades.

Publicitat

Diagonal

A la Diagonal se l’estima o se l’odia. Nosaltres, us ho confessem, tot i el trànsit, li tenim estima. Sortim de Francesc Macià i ho donem tot fins a arribar al Parc de Cervantes i entre kilòmetre i kilòmetre comptem fins a 7 fonts. De la mà del Quixot i de Sancho Panza recorrem un parc que és ple de roses, que amaga una tirolina i que també ens connecta amb l’aigua. Entre els seus camins s’aixequen fins a sis brolladors que ens ajudaran a hidratar-nos i a agafar forces per tornar a la Diagonal.

Park Güell – Parc del Carmel – Parc del Guinardó

Per aquells que renegueu de l’asfalt barceloní us portem un trio de parcs que saciarà per uns minuts la vostra fam de muntanya: el Park Güell, el del Carmel i el del Guinardó. Trobareu pujades, baixades, pedres, sorra, vistes i... fonts! Al parc on viu el drac més famós de Barcelona n’hem trobat sis on remullar-nos. Després de saludar-lo seguiu cap al Turó del Carmel i, abans de creuar el pont de Mühlberg, de camí teniu una font esperant-vos al número 63 i una altra a prop, al carrer Pasteur, just davant del bar ‘El Mirador’. De tornada, si entreu de nou al Park Güell i busqueu Travessera de Gràcia, baixeu per Sant Josep de la Muntanya: fareu diana!

Publicitat
  • Llocs d'interès
  • Parcs i jardins
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

La Ciutadella és sinònim de sèries però, també, és una solució ràpida per una sortida a les 7 del matí amb els ulls encara mig tancats. Com a rei dels parcs de Barcelona té fonts per donar i per vendre. Les trobareu sense buscar-les! Amb les vambes posades ens creuem amb 12 brolladors clàssics on empassar aigua. Un cop estigueu hidratats, no marxeu! Just a l’entrada de la Ciutadella des del passeig de Picasso teniu una font d’on no beureu però que és art públic: la dels quatre nens. Culturitzeu-vos una mica i visiteu-la!

La Bonanova – Reina Elisenda

Una altra ruta típica que mai falta en el planning setmanal d’un runner barceloní és la que avança per la Bonanova i Reina Elisenda i ens permet visitar, si ens desviem una mica, parcs com el de Joan Reventós o l’Oreneta i els jardins de Can Sentmenat. Just abans d’entrar al primer, en trobareu una. Beveu una mica i prepareu-vos per pujar a fondo les escales del parc i si us quedeu sense alè, a la zona infantil en teniu una altra. Ara, ja a Sentmenat us espera un nou brollador i si arribeu fins a l’Oreneta i saludeu els ponis en trobareu tres més!

Publicitat

Montjuïc

Quan pugem fins a la muntanya màgica de Barcelona, a nosaltres ens agrada arribar fins el Castell de Montjuïc. Per què? Per rodejar-lo, fer algunes sèries, gaudir de les vistes i beure aigua! Entre els camins que es miren atentament aquesta antiga fortalesa militar s’amaga una font i pujant per l’avinguda del Castell, al 199, en trobareu una més! Vaja, no patiu perquè si us perdeu per Montjuïc, no us faltarà l’aigua, està atestat de brolladors públics on recarregar piles.

Mundet

A Mundet s’hi amaguen porcs senglars, corriols, desnivell i, també, fonts! La ruta pot començar al Velòdrom d’Horta, travessar el Parc del Laberint –una font d’aigua i una vintena d’ornamentals- i pujar per un pendent persistent fins el Turó de la Margarola on serà el moment de treure el mòbil i fer la foto de torn. Respireu i prepareu-vos per gaudir d’una baixada que us portarà fins a l’Ermita de Sant Medir on sí, també, podreu veure aigua -i fins i tot fer un pícnic en alguna de les taules-. Per tornar a la civilització, si encara teniu set, trieu el camí que us porta fins a la Residència Vista Rica perquè a tocar s’amaga una altra font d’aigua potable!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat