Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Casa Amatller

 • Llocs d'interès
 • Dreta de l'Eixample
 • preu 1 de 4
 1. Casa Amatller
  © Natalie Pecht / Time Out
 2. Casa Amatller (Mario Maragliano)
  Museu Amatller
 3. Casa Amatller
  Foto: Shutterstock
Publicitat

Time Out diu

La Casa Amatller és al costat de la Casa Batlló i és un dels edificis emblemàtics de Barcelona que encara conserva tota la seva riquesa ornamental

Construïda per a l'empresari xocolater Antoni Amatller, aquest edifici és una de les millors obres de Puig i Cadafalch. S'inspira en les cases holandeses del segle XVII i té un frontó típic flamenc cobert de ceràmica, mentre que la façana interior i l'entrada estan decorades amb escultures d'Eusebi Arnau (xocolaters treballant, ametllers i flors, fent referència al cognom i Sant Jordi matant el drac).

L'altre amor d'Amatller, a banda de la xocolata, era la fotografia. La seva filla va transformar la casa familiar en un institut artístic i una selecció de l'arxiu de les immenses col·leccions del seu pare s'exposen a la planta baixa. Actualment, l'estudi fotogràfic només es pot visitar els dissabtes amb l'entrada senzilla.

Què costen les entrades?

Podeu visitar la Casa Amatller de diverses maneres. L'entrada amb audioguia per a adults són 17 €, per a menors de 30 anys són 10 € i la reduïda són 15 €, encara que els dissabtes i diumenge el preu d'aquesta opció augmenta fins als 22 €. Si preferiu fer la visita guiada, l'entrada per a adults és de 20 €, la de menors de 30 anys, 12 € i la reduïda, 17 €.

Quant de temps dura la visita?

El temps de durada de la visita depèn de l'opció que escolliu. La visita amb audioguia pot durar entre 45 i 50 minuts aproximadament, mentre que la visita guiada pot durar una mica més d'una hora.

Una icona de Barcelona

La Casa Amatller és una de les obres de l'arquitecte Puig i Cadafalch que combina l'estil neogòtic amb una rematada esglaonada innovadora. És al costat de la icònica Casa Batlló de Gaudí i la casa Lleó Morera, de Lluís Domènech i Montaner. Totes tres formen l'anomenada 'Illa de la Discòrdia', on els tres edificis modernistes mostren una part de la riquesa arquitectònica de la ciutat.

A banda de l'excel·lent disseny de Puig i Cadafalch, la façana es va adornar amb un conjunt escultòric d'Eusebi Arnau, on també va col·laborar Alfons Juyol, i encara es conserva. Situat al pis principal, Casa Amatller és un dels pocs edificis que conserva tota la riquesa ornamental característica de la burgesia de l'Eixample.

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Pg. de Gràcia, 41
Barcelona
08007
Transport
Passeig de Gràcia (M: L2, L3, L4)
Preu
7 €
Horaris
De dl. a ds. de 10 a 20.30 h. Dg. i fest. de 10 a 15 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà