En 1902, l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner va rebre l'encàrrec de reformar l'edifici situat en el número 35 de passeig de Gràcia. Les obres es van estendre fins a 1906, donant lloc a un dels edificis modernistes més emblemàtics de la ciutat. L'arquitecte va comptar amb l'ajuda de mestres i artesans que van participar en la decoració de l'edifici, amb materials com vitralls, mosaics o ceràmica.
La Casa Lleó i Morera forma part de la coneguda Illa de la Discòrdia, en ple Eixample, juntament amb la casa Batlló de Gaudí i la casa Amatller de Puig i Cadafalch. Encara que l'interior de la casa no es pot visitar, podeu veure els mobles del menjador originals de l'època exposats al Museu Nacional d'Art de Catalunya.
La família Lleó i Morera
Francesca Morera i Ortiz, de família de comerciants, va ser qui va encarregar el projecte a Domènech i Montaner, autor també d'edificis com el Recinte Modernista de Sant Pau. Però ella va morir abans que l'obra finalitzés, ja que es va estendre fins a principis de 1906. Després de la seva mort, va ser el seu fill qui es va fer càrrec de les obres. Albert Lleó i Morera es dedicava a la microbiologia i anàlisi de químics, i va ser director del laboratori de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.