Castell dels Montserrat d'Altafulla
  • Llocs d'interès | Llocs i edificis històrics

Castell dels Montserrat d'Altafulla

Ubicat al nucli històric d'Altafulla, aquest castell visitable conserva la majoria de la seva autenticitat renaixentista

Publicitat

Time Out diu

Catalunya és plena de castells amb històries amagades de segles passats. El castell dels Montserrat d’Altafulla apareix esmentat per primer cop l’any 1059. Va pertànyer a la família Requesens des del començament del segle XIV fins al 1472, quan va ser adquirit per Pere de Castellet. Avançat el segle XVII va passar a les mans de Francesc de Montserrat, primer marquès de Tamarit, i els descendents n’han mantingut la propietat durant els segles següents fins a l’actualitat. L’edifici actual del segle XVII es conserva en un magnífic estat i en un lloc estratègic i bonic del poble.

Com és el castell?

Es troba al bell mig del nucli antic d'Altafulla. Adossat a les muralles de la Vila Closa, té una planta irregular, amb diversos cossos en forma de torre. Està coronat amb merlets i garites que li donen el seu aspecte de fortificació. Al centre té un pati interior amb una galeria que les seves portes i finestres ens revelen el seu estil renaixentista

Visites guiades

Fins fa poc es considerava una propietat privada i, per tant, l'interior no era visitable. Des del 2019, després de declarar l'edifici com a Bé Cultural d'interès Nacional, ha estat possible replantejar les visites guiades. És possible veure aquest castell del segle XI el primer dimarts i últim dissabte de cada mes, en torns, a les 10, 11, 11.45 i 12.30 h (a excepció Setmana Santa i els mesos de juliol, agost) i fent una reserva prèvia.

Les visites duren 30 minuts i inclouen el jardí, els espais comuns de la planta baixa del Pati d’Armes, l’escala entre les plantes baixa i primera, i el replà de l’escala amb la galeria renaixentista i el Pati dels Tarongers.

Detalls

Adreça
Pl. de l'Església, s/n
Altafulla (Tarragonès)
43893
Horaris
No visitable.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà