Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Jardins del Turó de Putxet

  • Llocs d'interès
  • El Putget i Farró
  • preu 0 de 4
  1. Vistes Turò del Putxet
  2. Jardins del Turó de Putxet
    Foto: Albert Esteves
  3. Jardins del Turó de Putxet
    Foto: Albert Esteves
Publicitat

Time Out diu

Els jardins del Turó de Putxet tenen una de les millors vistes panoràmiques de Barcelona allunyades del soroll i el caos de la ciutat

Si la multitud us aclapara i preferiu gaudir de l'skyline de la ciutat sense cotxes pel mig, aquest és el vostre racó. Amb tots els avantatges d'estar a prop del Park Güell, però sense el caos que l'envolta: un lloc meravellós per prendre una mica l'aire o fer esport.

Horari dels jardins

Els jardins del Turó del Putxet són un espai públic on podeu passejar cada dia de l'1 de novembre al 31 de març de 10 a 19 h, i de l'1 d'abril al 31 d'octubre de 10 a 21 h. Igualment, l'horari del tancament va en funció de la posta de sol, quan ja és fosc, el parc tanca les portes.

Quines àrees hi ha al recinte?

Dins dels jardins podreu trobar una àrea per a gossos, una altra per a jocs infantils per a nens de 6 a 12 anys, unes pistes de petanca i taules de ping-pong, a banda de poder passejar per meitat de la natura que envolta i forma el parc.

Biodiversitat

El Turó del Putxet és un bosc ordenat. Per la localització, les espècies vegetals creixen marcant els camins que creuen l'espai. Entre tota la vegetació, destaquen els arbres i arbustos, com les de la meitat superior dels jardins es troben unes excepcionals i altíssimes coníferes. En aquesta part també hi trobem diversos tipus de pins, com els blancs i els pinyers, així com cedres de l'Himàlaia i alzines. A banda, a les placetes que hi ha repartides pel recinte trobem sobretot tipuanes, sòfores i lledoners.

Història del Putxet

Els jardins són al turó del Putxet, una petita muntanya de 178 metres d'alçada entre Sarrià-Sant Gervasi i Vallcarca. Tot i que es creu que hi havia una capella anteriorment, el 1870 la burgesia barcelonina va començar a construir els seus habitatges a causa de les males condicions urbanes de l'antiga Barcelona. Malgrat que es va anar urbanitzant amb els anys, el 1970 l'Ajuntament va expropiar les propietats que eren on trobem actualment els jardins per protegir l'espai verd. A banda, el bosc original també s'havia explotat com a pedrera, la qual ara es dissimula amb la vegetació.

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Manacor, 39
Barcelona
08023
Contacte
Veure Web
010
Preu
Gratis
Horaris
De l'1 de novembre al 31 de març tots els dies de 10 a 19 h. De l'1 d'abril al 31 d'octubre tots els dies de 10 a 21 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà