Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Lluïsos de Gràcia

 • Llocs d'interès
 • Gràcia
 1. Lluïsos de Gràcia
  Montse Giralt
 2. Bàsquet Lluïsos de Gràcia
  Foto: Bàsquet Lluïsos de Gràcia
 3. Lluïsos de Gràcia
  Foto: Coral Antiga Lluïsos de Gràcia
 4. Lluïsos de Gràcia
  Foto: Lluïsos de Gràcia
Publicitat

Time Out diu

Els Lluïsos de Gràcia són una associació centenària sense ànim de lucre que ofereixen diverses activitats per formar nens i joves al seu temps lliure

Els Lluïsos de Gràcia són una associació sociocultural i esportiva que dedica els seus esforços a la formació de nens i joves en el seu temps lliure des del 1855. A més, ofereix als adults la possibilitat de fer activitats de lleure d'àmbits molt diversos, com ara exposicions i tallers. Com que és una entitat sense ànim de lucre, els socis s'autogestionen les diferents seccions gràcies als voluntaris i voluntàries per liderar i dirigir les diverses activitats.

Per treballar valors com el respecte i altres socialitzadors amb els nens i les nenes, l'associació es divideix en seccions on ofereixen activitats culturals, esportives i d'oci, tot i que destaquen les de Bàsquet Lluïsos i la Coral Antiga. A més, també compta amb els Lluïsos Teatre, un espai que ha esdevingut un espai de referència dins del panorama de l'entreteniment cultural de Barcelona.

Bàsquet Lluïsos de Gràcia

La secció esportiva té com a objectiu fomentar el creixement personal i col·lectiva a través de l'esport. Tot i que ofereixen serveis com el campus esportiu, l'escola del tenis taula i la de bàdminton, l'ADN de l'associació és l'equip de bàsquet. La secció de bàsquet es va fundar el 1945 i actualment té 340 jugadors i jugadores repartits en 28 equips.

Tot i que depèn de la categoria, els entrenaments són de 2 a 3 dies a la setmana i alguns dels equips juguen els partits oficials a la pista dels Lluïsos de Gràcia, la primera pista privada coberta de Barcelona. A més, els equips del sènior masculí i el sènior femení han arribat a competir en algunes de les competicions més altes de bàsquet, com a la lliga de Primera Catalana i a la competició de la Copa Catalunya.

Coral Antiga

L'associació també ofereix un ampli ventall d'activitats culturals com tallers d'arts escèniques, clubs de lectura i activitats musicals. Aquestes últimes són les més rellevants de l'entitat, que compta amb diverses corals com la Coral Sinera, la Coral La Fuga, el Cor Gregal i el Vent del Nord, entre d'altres. Tot i que totes tenen un paper rellevant, la més emblemàtica és la Coral Antiga, que va néixer el 1961 i des de llavors ha participat en espectacles especials. Alguns han estat com a acompanyants de Maria del Mar Bonet, al Teatre Nacional de Catalunya el 2003.

Lluïsos Teatre

Lluïsos Teatre s'ha convertit en l'aparador de les companyies de l'entitat. És un espai de suport al teatre amateur, professional i de promoció de companyies de nova creació, encara que la seva especialitat són els espectacles de titelles familiars des de fa més de 20 anys. A més, des del 2017 també ofereixen una programació per estimular els nadons de les famílies de la Vila de Gràcia des dels seus primers mesos de vida.

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Plaça del Nord, 7
Barcelona
08024
Transport
Joanic (M: L4), Lesseps (M: L3)
Horaris
Consulteu els horaris a la web
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà