Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Parc Central del Poblenou

 • Llocs d'interès
 • Sant Martí
 • preu 0 de 4
 1. Parc Central del Poblenou
  © Greg Gladman / Time Out
 2. Parc Central del Poblenou
  © Greg Gladman / Time Out
 3. Parc Central del Poblenou
  © Greg Gladman / Time Out
 4. Parc Central del Poblenou
  © Marc GoodwinParc Central del Poblenou
Publicitat

Time Out diu

El Parc Central del Poblenou té més de cinc hectàrees de verd i ha esdevingut un dels espais verds de referència del barri del Poblenou

Tot i haver nascut entre la polèmica i les queixes veïnals, el Parc Central del Poblenou s'ha convertit en un lloc ideal per a les passejades a peu o amb bicicleta, el descans, els jocs infantils i la contemplació de la vegetació, on predominen les espècies autòctones mediterrànies. Són més de cinc hectàrees de verd, amb àrees temàtiques i avantguarda del disseny, obra de l'arquitecte francès Jean Nouvel. Va ser dissenyat amb criteris medioambientals com un dispositiu d'emmagatzematge i tractament d'aigües que garanteix el reg a tots els punts del parc mitjançant un sistema de degoteig d'aigües freàtiques.

Està obert a tota mena de públic?

Efectivament, el Parc Central del Poblenou és un espai públic del que tots en podeu gaudir. És completament gratuït i és obert cada dia de les 10 del matí a les 21 de la nit.

Com són els jardins?

Els espais verds estan situats a quatre illes irregulars, al punt de trobada entre el Pla Cerdà i la Diagonal, al barri del Poblenou. Cada illa està envoltada de murs de vegetació que projecten el jardí cap a la gran avinguda. Dins l'espai, hi ha diferents àmbits i situacions, com per exemple la Plaça de la Sardana, un gran lloc circular que acull diverses celebracions, una altra amb arbres colorits que creen una mena de 'rams' i una àrea infantil ideal per anar a passar un bona estona amb els més petits.

Idea inicial del projecte

L'arquitecte i dissenyador francès, Jean Nouvel, volia fer un parc ideal per a totes les estacions de l'any. Volia que fos un espai ple de sol a l'hivern, amb una mica d'ombra a la primavera i completament cobert a l'estiu. Encara que va ser creat amb un objectiu mediambiental, al cap de pocs mesos es van descobrir alguns errors a la pràctica que van deixar a la vista que els criteris de Nouvel fregaven l'utòpic. El concepte era molt estètic, però no estava gaire adaptat a la realitat ecològica i fins i tot la premsa va arribar a anomenar-lo "experiment fallit", encara que anys més tard s'ha convertit en el pulmó del Poblenou.

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Av. Diagonal 130
Barcelona
08018
Contacte
Veure Web
Transport
Poblenou (M: L4)
Preu
Gratis
Horaris
Tots els dies de 10 a 21. h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà