Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 30 plats que has de tastar al 2014

30 plats que has de tastar al 2014

Descobriu les especialitats d'alguns dels restaurants més saborosos de Barcelona

Peix del dia
1/30
L’entranyable casa de menjars barcelonetina ja suma 110 anys d’homenatge pertinaç a la cuina marinera de sempre, concretada en un ampli ventall de propostes de peix fresc i complementada amb plats de cullera de l’àvia i alguna picada d’ullet a la innovació. No hi ha falta pas el lluç de palangre del Cantàbric al forn, amb tomàquet, patates i ceba.Can Solé
Risotto
2/30
Després de qualsevol dels deu antipasti del consolidat italià, s’arriba al seu risotto de marisc, amb tomàquet fresc, cloïsses, sípia, llagostins i vieira. El xef llombard Roberto Iemi vetlla per la qualitat, cocció i cremositat del cereal, i, en general, predica la submissió quasi absoluta als productes de temporada, dels quals farceix raviolis gegants.De Gustibus Italiae
Pasta italiano-chilena
3/30
La cuina italiana legítima amb un toc xilè —sí, xilè— es posa a prova en aquests tagliolini al pesto. Frescos i fets a casa, són fideus d’ou d’un parell de mil·límetres de gruix; el pesto, com Dio mana: alfàbrega, oli d’oliva, parmesà, pecorino, pinyons i nous. Per entrar en calor, un antipasto mixt de formatge i embotits italians: mortadel·la, salami, speck...Alta Italia
Sopa
4/30
L’olleta d’Alcoi és una escudella alacantina amb orella, morro, botifarró, cardet, nap i arròs. Enceta el menú Vázquez Montalbán de l’històric negoci, creat el 1929 on ja hi havia una fonda i mitificat per sempre al tardofranquisme. L’àpat hi continua amb cabrit al forn i les postres xineses de la casa (crema catalana, gelat de vainilla i ametlles torrades).Can Lluís
Pizza
5/30
Una de les millors pizzeries de la ciutat comtal assoleix la primera dècada de devoció a la cuina napolitana de debò. S’hi viatja al capdavall de la bota amb l’empenta de qualsevol de les 29 pizzes vermelles (amb tomàquet), blanques (sense) o —ep!— fregides. Per començar, però, tasteu-hi una de les set amanides o un carpaccio de bou, salmó o tonyina.Murivecchi
Steak Tartar
6/30
Carn magra de bou —del crostó. Escalunya, rovell, tàperes, mostassa, tomàquet, salsa Worcester i tabasc. Mesclat per cadascú: si no hi vols algun ingredient, l’apartes i llestos. Així és el tàrtar del bocí d’Hexàgon que Guy Monrepos obria a la Boqueria fa set anys. Abans, amanida, rillettes d’oca o sis ostres especials Daniel Sorlut o cargols de Borgonya.Au Port de la Lune
Postres
7/30
Amb Santi Rebés (Embat), Marc Roca signa les postres de la seva reeixida aposta barcelonina, cuita a foc lent a Begur. N’han reconegut la tenacitat Time Out i, només obrir, The Best Dessert of Restaurant, pel fals pà de pessic de fruita de la passió amb sorbet de mandarina i escuma de coco. I, a l’altre extrem, un tiramisú tradicional amb tres temperatures.Blau BCN
Sushi Sashimi
8/30
Un assortiment de tres peces de sushi (tonyina, salmó i turbot) i de nou de sashimi: tonyina, salmó i bonítol. Quan el pioner xef Takashi Komura va muntar un dels primers japonesos barcelonins, el remot 1991, potser hauria calgut donar-ne més explicacions. Més o menys populars, tots els plats de la veritable gastronomia nipona són a la seva taula.Bun Sichi
Tacos
9/30
Ni fajitas ni burritos. El “no, gràcies” al tex-mex i al kitsch de les cantines donen fe de l’aposta per emular una antiga hisenda de Mèxic, d’on provenen la decoració i el parament. De la quinzena de tacos, sobresurten els fets al pastor, els de pollastre amb formatge, els de cochinita pibil i els de carnitas. I els de la casa: gambetes, cansalada i chipotle.
Marisc
10/30
Per la bona relació qualitat-preu en peix i marisc frescos, i pel cerimonial de triar-lo tu mateix a la parada, veure com te’l cuinen i, ja no només amb els ulls, cruspir-te’l. Per les sis ostres, les gambes a la planxa o el bou de mar, farcit de la pròpia carn del robust crustaci, amanida i salsa rosa. La marca ha obert un segon MariscCo a la plaça Reial.MariscCo
Tòfona
11/30
13 anys d’història i 30 d’experiència a la ciutat fonamenten aquest petit paradís barceloní de la tòfona itàlica blanca o negra —el famós tartufo—, sempre aquella varietat de què sigui el temps, certificada com cal. El xef friülès Daviano Neri n’empolvora, de primer, uns ous remenats o un panaché de verdures, i, de segon, unes tallarines (tagliatelle) o un risotto.I Buoni Amici
Canelons
12/30
Cap secret, prometen Josep Maria Freixa i Dori Riera, pares de l’estrellat Ramon: bon producte, carinyo i recepta de mestressa: carn rostida de pollastre de corral, porc i vedella, més sofregit i beixamel. Resultat: uns dels millors canelons del cap i casal en un dels santuaris que hi té alçats la cuina catalana genuïna des del 1986. Ara, obre els diumenges.Freixa Tradició
Truita
13/30
Somiatruites, benvinguts a una truiteria d’autor de cotes altes: 36 anys i més de 170 truites salades o dolces elaborades amb ous de corral. N’hi ha de carn, verdures, bolets, peix, patates, formatge; amb suc, en pastís, festives i inclassificables. La que més triomfa, la de croissant i pernil ibèric. L’assortiment n’inclou de set menes en un plat. Ovalat, clar.Les Truites
Bacallà
14/30
Ben poc clandestí és el cèlebre bacallà del restaurant sarrianenc, meta de bona part de les visites, que s’hi ha guanyat epígraf propi a la carta. Amb un quart de segle i l’encís de les coses petites i amagades, la casa us hi presenta el morro d’aquest islandès tan salat a la llauna, amb mel, all cremat o romesco, sempre confitat tres minutets de rellotge.El Clandestino
Cap i pota
15/30
Un dels plats emblema d’una casa emblema, defensada des del 1929 per tres generacions de la família Gil i canonitzada als 70 per Vázquez Montalbán i companyia. El millor cap i pota de Catalunya per Nèstor Luján també pot evolucionar: el nou cuiner, Xavier Comas, cou ara al buit, amb cigrons, la galta i el morro de vedella de Menuts Rosa, de la Boqueria.Casa Leopoldo
Cargols
16/30
Entre el Llobregat i el Besòs, hi ha un bocí de Terra Ferma. L’ambaixada gastronòmica lleidatana en replica a l’Eixample la seu central, amb quatre dècades de banyes. I és que l’estendard i l’avantatge competitiu de la casa són els cargols, que compren a Chutis, a Alcolea de Cinca, i cuinen a la gormanda, només salpebrats i cuits en oli d’oliva a foc ben viu.La Dolceta 2
Cebiche
17/30
El senyoriu del cebiche, el plat fetitxe de la cuina peruana, depèn de la qualitat dels ingredients i de la fidelitat a la fórmula. Aquest l’aplica al peu de la lletra: filet de perca marinat en llima àcida i amb moniato, blat de moro tendre (choclo) i fregit (cancha), iuca i ceba de Figueres. El restaurant transporta els seus clients al país inca des del 2008.Señorío
Entrecot uruguaià
18/30
Cada senyor terç de quilo d’entrecot de vedella austral ha creuat l’oceà Atlàntic abans d’arribar al foc d’aquest festival de la carn uruguaiana i argentina —i del peix obert i cuit pel dors, i de la pasta casolana. De sostre alt, amb altell i decorat com a magatzem de vins, el boliche també ofereix cuina ben d’aquí i alguna especialitat italiana.El Boliche del Gordo Cabrera
Crêpe
19/30
Amb un nou nom trilingüe i renovada, ha renascut la creperia bretona inaugurada el 2002 com a Ty Bihan. Ofereix una quinzena de galettes (amb farina de fajol) i una altra de creps dolces, que embolcallen productes ecològics o de proximitat, i aptes per a celíacs. Tot plegat, innovant i amb una crep nova cada dia. Si cal, us en fan una al vostre gust.Le P'ty Mon
Formatges
20/30
Amb l’aval de cinc generacions de cansaladers i la pàtina visible d’un negoci més que centenari, l’antic celler poblenoví munta fustes de formatges catalans, francesos, del nord d’Espanya, italians o procedents d’aquests quatre països. Dins de cadascuna de les cinc opcions, força varietat: cabra i ovella; llet crua i pasteuritzada, i més o menys curació.Celler Can Recasens
Paella
21/30
Rere cada paella Ca la Nuri, hi ha 50 anys d’ofici i 20 de recerca de la fórmula, amb dues claus: el punt òptim de cocció de l’arròs bomba del Delta i l’elaboració diària del brou amb verdures, rap, galera, nècora... Terra Ca la Nuri agermana els plats patum i les arrels de la casa (arrossos i cuina marinera), que en centren l’altra pota, a la Barceloneta.Terra Ca la Nuri
Amanida verda
22/30
El jove bistrot d’Isma Prados practica cuina de mercat radical amb producte ecològic i biodinàmic procedent de l’hort propi o de ben a prop, sense intermediaris. L’amanida verda hi torna als orígens amb aromàtics enciams fulla de roure morat i verd, lollo rosso, meravella, trocadero i cabdells, arrodonits amb fruita del temps i una picada d’envinagrats.No No No
Curri
23/30
El germà petit del Bembì, emergit del Port Vell fa tres anys, ofereix 18 curris d’au (pollastre, ànec o guatlla), de peix (salmó, gambes...) o de xai. Un dels més populars és el pollastre tikkà masala, marinat en espècies i iogurt, rostit al tendur i cuinat amb la intensa salsa; un altre, el rogan josh, estofat de xai amb gingebre, tomàquet i xili.Rangoli
Entrepà americà
24/30
D’obertura recent, l’establiment d’alta sandvitxeria deliciosament ianqui proposa una trentena d’opcions generoses amb una quinzena de tipus de pa com ara el bagel, pastissos casolans i mig centenar de cerveses. I hamburgueses, sí. Hi regnen els entrepans de wasabi, el de pa de coca del Maresme amb botifarra negra de Vilobí, i, sobretot, el gran Gran Pastrami.Carrot Café
Fondue
25/30
30 anys de bagatge permeten al racó familiar de cuina “catalanosuïssofrancesa” fer servir un vocabulari propi per designar el seu fort: les foses (fondues i raclets) i les fosses, en què no es fon res, sinó que la carn o el peix es couen per immersió en oli, cava o brou. En lideren la carta la fosa Hanna, de formatges, i la fossa Carassa, amb quatre carns.La Carassa
Carn a la brasa
26/30
Alfonso avi, pare i fill bateguen en un local dels 30 que va servir el primer entrepà amb pa de barra, i que acumula nomenada de sobres pels embotits, els formatges, les tapes... Heus ací l’embolcall d’una graellada a la brasa de carbó d’alzina amb xoriço crioll, morcilla, rostit de tira, aletes de pollastre i costelles de xai. I amb patata al caliu i espàrrecs de marge.Casa Alfonso
Magret d'ànec
27/30
El motiu: el magret d’ànec a la brasa d’Oriol Vicente, també xef i amo, entre altres, del veí Àpat!, pioner de la bistronomia barcelonina. Si bé el client mana, proposa el pit “un punt rabiós”, amb la pell rostida, a talls gruixuts i acompanyat de puré de prunes i una reducció de taronja, mel i canyella, amb fons d’ossos d’ànec i gotes de vinagre de xerès.Bistronou
Hamburguesa
28/30
Arrebossada de discos de vinil, l’hamburgueseria gurmet de la factoria Cacheiro comparteix nom amb la seva creació estrella: l’hamburguesa Nello’s. 180 grams de carn picada de peixet i filet de vedella del país amb formatge cheddar, enciam llarg, tomàquet, ceba tendra, bacó, ou i maionesa. Amb aquesta i les altres deu, patates fregides casolanes o amanida.Nello's Bar
Noodles
29/30
Menjar de carrer vietnamita per endur-se’l o bé per degustar-lo, si es vol, a taula. Teca ràpida, però, també, saludable i fresca. Nascut a Gràcia, ara porta al cor del Born entrants com els rotllos goi cuon, farcits de gambes, vedella o tofu, i plats de fideus d’arròs com els bún bò o la sopa phò bò. Llança fideus i curri setmanals. La pau del Vietnam.La Vietnamita
Pollastre
30/30
Aquest palau de l’au més popular la reivindica cada dia del món —no només els diumenges—: amb una cuixa a la Vila Olímpica i l’altra a la Sagrada Família, fa un monument al bon pollastre ben rostit. N’encapçala la carta mig rei del galliner, que s’hi pot acompanyar amb amanida, arròs ecològic o patates. Atents al nom del menú del dia: El Kiki Ràpid.Els Pollos de Llull
Advertising

Bacallà, canelons, paella, cargols, magret, steak tartar, risotto... Descobriu les especialitats de 30 d'alguns dels restaurants més saborosos de Barcelona! Per a tastar-los us proposem una manera original i econòmica, el Passaport Gourmet Time Out, un petit llibret amb 30 restaurants seleccionats pels nostres crítics en funció dels seus millors plats. Per 30 euros, podreu comprar el passaport i tastar aquests deliciosos plats. El funcionament del Passaport és molt senzill: trieu el restaurant, reserveu i gaudiu del plat escollit. Heu d'anar acompanyats i un dels dos menús surt totalment gratis!

També t'agradarà...

Restaurants, Cuina creativa

Restaurants amb estrelles Michelin

Barcelona continua estant al capdavant de l'avantguarda gastronòmica internacional. I entre l'amplíssima oferta de restaurants de qualitat a la ciutat en destaquen 23 afortunats: els que tenen l'honor d'haver rebut una (o dues) estrelles Michelin. Si la butxaca us ho permet i us voleu regalar un homenatge, aquí teniu una llista amb els 23 restaurants 'estrellats' de Barcelona. Bon profit! Restaurants amb dues estrelles Moments El fill de Carme Ruscalleda, Raül Balam, va assolir la segona estrella Michelin amb aquest restaurant d'hotel 'top'. Com el matern Sant Pau, el concepte és una impecable cuina innovadora però molt catalana, amb plats com el fricandó de vedella amb cama-secs o les gambes del Maresme amb pètals de tomàquet confitat, bouquet vegetal i pinyons torrats. Producte màxim tocat de la milor manera possible. Enoteca El xef Paco Pérez va aconseguir dues Michelin per l'Enoteca –ja no és l'altre restaurant de l'hotel Arts, és un pes pesant a Barcelona per mèrits propis– i també va veure com el seu Miramar de Llançà ha rebut la segona estrella Michelin (ara també en té una a Berlín!). Poca gent transporta el sabor del mar a l'alta cuina com ho fa ell: aquest exquisit cuiner, lacònic en paraules, parla amb la imaginació i l'oratge de la mar. L'elevació que ha fet de les espardenyes mereixen un capítol en la cuina d'avantguarda catalana, i els seus arrossos fan seure junts i contents la clientela bulliniana i els fonamentalistes del corpus de la cuina catalana. Rendir-s

Restaurants

La millor cuina catalana

Els restaurants que excel·leixen els plats més tradicionals de la nostra gastronomia Cal Boter Restaurant de gran tradició gracienca, amb un tracte excel·lent i un bacallà a la llauna per llepar-se els dits. El menú de migdia és de molta qualitat. Reserveu els caps de setmana, que s'omple com un ou. No hi trobareu cap gran sorpresa, però sí una excel·lent cuina catalana, i varietat de palts de botifarra: esparracada en un trinxat, penjada per assecar o el més comú i gloriós destí: a la brasa. Casa Delfín Casa Delfín es va fer un bon lífting general fa poc temps, en canviar de propietaris. Però hi ha cirurgies que milloren les faccions i quasi no es noten. Ara és un local que, tot mantenint l’aspecte de casa de menjars, és més dinàmic, té una carta tradicional però més diversa i la seva terrassa és un bé de Déu de gent. I, com a tot bon bar-restaurant de barri, fa un horari continuat des de les 9 del matí fins a la mitjanit, ampliat, els divendres i dissabte, fins a la 1 de la matinada. Perfecte per dur-hi aquells amics de fora que s’entesten a tastar la paella a mig matí, en sortir de Santa Maria del Mar. La Cuina del Guinardó Bona cuina tots els migdies en un saló casolà a la primera planta d’una xarcuteria d’exquisits productes. Plats de cullera, l’espatlla d’anyell, la tripa quan n’hi ha, la cua de bou i altres exquisideses es poden assaborir sota la bona recomanació de Santi Velasco, la seva 'alma mater'. Excel·lent carta de vins i caves. Ambient familiar i generós. Ca l'

Advertising

La millor cuina creativa

Els 20 restaurants on s'elaboren els plats més originals de Barcelona Dos Palillos Albert Raurich –bullinià de pro– demostra que existeix germanor entre les tapes asiàtiques i espanyoles, i un nivell d'excel·lència de producte i creativitat que els ha valgut la seva primera estrella Michelin. Dos Palillos és una perfecta fusió entre bar Manolo i barra asiàtica d’alta cuina, un lloc que no té ni taules i on, si no tenen temps, no et van abocant el vi. Reflexió: part de l’estrella Michelin sempre premia el servei, i que ells la tinguin encara posa en més valor les seves fenomenals tapes asiàtiques. Àbac Amb dues estrelles Michelin, l'Àbac de Jordi Cruz és un dels restaurants imprescindibles d'alta gastronomia a Barcelona. Ha conquerit aquest statuts mitjançant una cuina plena de mestria i sofisticació, per tocar el cel. Tickets Els germans Adrià han tornat a triomfar, ara a Barcelona, amb aquest ambiciós resum de la seva filosofia de les tapes. Amb quatre barres diferents –marisc, planxa, dolç, entreteniments, invents diversos– el client por gaudir de la versió bulliniana de les tapes de tota la geografia espanyola. Sepionets en la seva tinta amb pasta d'ametlla o síndria a la graella en són només exemples. I connectat amb Tickets, la cocteleria 41º ofereix cada nit un menú degustació que és el més proper que ha quedat d'ElBulli. Gresca Local petit, equip mínim, cuina màxima. Obligat. Rafa Peña s'ha convertit en un líder 'bistronòmic' indiscutible. Són creatius, però els plats

Advertising