Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La millor cuina creativa

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

La millor cuina creativa

Els 20 restaurants on s'elaboren els plats més originals de Barcelona

Advertising

Dos Palillos

Restaurants Cuina creativa El Raval

Albert Raurich –bullinià de pro– demostra que existeix germanor entre les tapes asiàtiques i espanyoles, i un nivell d'excel·lència de producte i creativitat que els ha valgut la seva primera estrella Michelin. Dos Palillos és una perfecta fusió entre bar Manolo i barra asiàtica d’alta cuina, un lloc que no té ni taules i on, si no tenen temps, no et van abocant el vi. Reflexió: part de l’estrella Michelin sempre premia el servei, i que ells la tinguin encara posa en més valor les seves fenomenals tapes asiàtiques.

Àbac

Restaurants Cuina creativa Sarrià - Sant Gervasi

Amb dues estrelles Michelin, l'Àbac de Jordi Cruz és un dels restaurants imprescindibles d'alta gastronomia a Barcelona. Ha conquerit aquest statuts mitjançant una cuina plena de mestria i sofisticació, per tocar el cel.

Advertising

Tickets

Restaurants Cuina creativa Eixample

Els germans Adrià han tornat a triomfar, ara a Barcelona, amb aquest ambiciós resum de la seva filosofia de les tapes. Amb quatre barres diferents –marisc, planxa, dolç, entreteniments, invents diversos– el client por gaudir de la versió bulliniana de les tapes de tota la geografia espanyola. Sepionets en la seva tinta amb pasta d'ametlla o síndria a la graella en són només exemples. I connectat amb Tickets, la cocteleria 41º ofereix cada nit un menú degustació que és el més proper que ha quedat d'ElBulli.

Gresca

4 de 5 estrelles
Restaurants Cuina creativa L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Local petit, equip mínim, cuina màxima. Obligat. Rafa Peña s'ha convertit en un líder 'bistronòmic' indiscutible. Són creatius, però els plats sempre són suculents i reconeixibles. Com per exemple, el pop amb botifarra negra. O el colomí al gingebre.

Advertising

Saüc

Restaurants Cuina creativa El Gòtic

Poseu-lo al llistat dels que no es pot no conèixer. Com la planta que li dona nom, té propietats curatives, encara que el preu piqui ben alt. En la seva ubicació a l'hotel Ohla, el xef Xavier Franco segueix oferint alta gastronomia però amb un punt de contundència. Més botifarra esparrecada que gasosa, vaja.

Dos Cielos

Restaurants Cuina contemporània Sant Martí

Aquest restaurant ofereix una cuina de gran altura, elaborada pels bessons Javier i Sergio Torres, des de l'últim pis de l'hotel Me. Cuina molt original amb sabors de països llunyans, amb plats com la crema d'arrels amazòniques amb caviar de Sagú. Premi especial del jurat Time Out 2009.

Advertising

Mil921

4 de 5 estrelles
Restaurants Mediterrània Sant Gervasi - Galvany

Quin és, en el fons, el motiu pel qual anem a un restaurant? Un. Divertir-nos  mentre assaborim gustos que ens fan viatjar als racons més recòndits de la memòria. I és que la cuina, quan és tractada amb una sensibilitat poètica, és un magnífic visat cap als paradisos perduts. Amb cada un dels plats que el xef Àlex Suñé em va servir a la barra –perquè dino a la barra, prop dels fogons i al costat de la Irene, l’altra cap d’aquest restaurant bicèfal– tinc la sensació de recuperar la intensitat de gustos que semblaven morts per culpa d’una globalització mal entesa. Amb tot, estem d’acord que la cuina de producte és un bé que s’ha de cuidar, però un producte, per molt biodinàmic que sigui, si és tractat per una mà poc destra, acaba perdent la dignitat. Per sort, l’Àlex combina allò que se li ha d’exigir a un cuiner: imaginació, ofici i respecte per bèsties mortes i pels clients vius.

Àpat

4 de 5 estrelles
Restaurants L'Antiga Esquerra de l'Eixample

En la recerca permanent per trobar llocs on la relació entre el menjar ofert i el preu de la nota final tingui certa consonància, hem tornat a posar a prova l'Àpat, on un equip dirigit per l'Oriol Vicente demostra diàriament, al migdia, que és possible menjar bé, de menú i a un preu raonable. És un menú variat diàriament i que en la seva proposta dóna joc per no avorrir ni dir "sempre el mateix". Ara, amb la crisi, molts s'han bolcat a oferir menús al migdia i a la nit, però no sempre encertats. Això aquí no passa. No es tracta només d'oferir un preu temptador. Cal temptar amb els plats que s'ofereixen i per això fa falta molta professionalitat i saber fer.

Advertising

Manairó

Restaurants Cuina creativa Dreta de l'Eixample

No és només un restaurant d'alta gastronomia on menjar bé, sinó el laboratori de Jordi Herrea, un boig a mig camí entre cuiner i inventor, que investiga amb totes les eines que té a mà per treure el màxim rendiment de tots els productes que li passen per davant. L'hem vist amb coses tan curioses com una graella amb broquetes per coure els aliments des de dins o un aparell de cocció basat en la força centrífuga per reduir la humitat dels aliments. Com els grans artistes del Renaixement, posa la ciència al servei de l'art.

Blau BCN

Restaurants Cuina creativa Eixample

En Marc Roca s’ha instal·lat a l’Eixample amb el seu arsenal de tapes i racions d’autor. Per fer un pica-pica de primera divisió o plats sencers. Si coneixeu el seu restaurant de Begur ja ho sabreu. Per cert, no té res a veure amb el restaurant del mateix nom que hi ha al carrer Tenor Masini de les Corts. –R.M

Mostra'n més

També t'agradarà

La creació segons Ferran Adrià

Restaurants

Viatge al centre del procés creatiu del geni Si alguna cosa preocupa Ferran Adrià quan parla de creativitat és la seva  dessacralització: el llegat culinari d'ElBulli, beneït per l'estament dels crítics sense fissures com una obra d'art, es fonamenta en un procés creatiu on les idees es materialitzen,  no pas per inspiració divina, sinó a base de feina i actes tan terrenals o monòtons com torturar un moniato o fer brics amb pell de llet coagulada.Ara bé, per davant d'aquesta preocupació sobre la creativitat en passa una altra: la gestió pràctica de les idees. Som amb l'exmillor cuiner del món al taller del carrer Portaferrissa, zona zero de les idees adriàtiques, i per si algun despistat o marcià no l'ha vist mai, és un lloc molt més proper a una enorme cuina amb biblioteca que no pas a un laboratori de la NASA. Allà, ens parla de les claus d'una producció creativa i d'una gestió d'idees que han canviat el curs de la cuina moderna.  El primer restaurant amb R + D "El més important és que som al primer taller de cuina de la història", sentencia Adrià. Fins a l'obertura d'aquest espai, explica, la creativitat i producció en cuina es feien exclusivament a la mateixa cuina del restaurant: "Com si agafessis un dissenyador i el fessis treballar en la cinta de producció cada dia", compara. Un punt d'inflexió molt important va ser quan Adrià i Juli Soler, l'any 1996, es van desplaçar a París per agrair a Joël Robuchon que, abans de retirar-se, hagués dit que per a ell el millor cuine

Jordi Cruz, el MasterChef de Barcelona

Restaurants

L'Angle es trasllada del Bages a l'Eixample Festa grossa a les agendes dels gurmets barcelonins: Jordi Cruz , transfigurat de gran cuiner de la seva generació a figura mediàtica, acaba de traslladar l’Angle del Bages a l’hotel Cram (Aragó, 214). Això el converteix en l’únic cuiner que disposa de dos restaurants Michelin a la capital. Té 35 anys. El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vaig criar amb la Heidi i el Marco, escoltava música d’un Walkman Sony i m’afarto de sushi. Qui no ha tingut una Playstation o ha jugat al Super Mario Bros? O rigut amb 'Humor amarillo'? Doncs aquest fenomen ja dura segle i mig, com bé demostra l’exposició 'Japonisme. La fascinació per l’art japonès' al CaixaForum. Tot va començar el 1868, quan, després de segles d’aïllament, el Japó va reobrir els seus ports al comerç internacional. No avançaré esdeveniments, però al carrer de Ferran, per on ara passen la majoria de les manifestacions, hi havia fins a sis botigues de productes japonesos. I a Barcelona, dos museus dedicats a l’art japonès s’anunciaven a les guies turístiques. Hi havia grans col·leccionistes d’art japonès, com Josep Mansana, que va arribar a reunir més de 3.200 obres de gran qualitat.Deia que tot va començar el 1868. París va ser el gran centre comercial de productes

Advertising
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising