Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Barcelona Beer Festival 2014

Barcelona Beer Festival 2014

El festival de la cervesa de Barcelona arriba al Museu Marítim amb 50 tiradors i més de 300 cerveses artesanes de tot el món

Barcelona Beer Festival 2014
Advertising

L'11,  el 12 i  el 13 d'abril es celebra al Museu Marítim una nova edició del Barcelona Beer Festival, que vol promoure la cultura cervesera artesana i de qualitat, i reconèixer el treball dels productors artesans de Catalunya i d'altres països.

Hi haurà una gran barra de 50 tiradors, per la que rotaran més de 300 cerveses, algunes d'elles produïdes especialment per al festival i moltes que mai s'han distribuït al nostre país. Hi haurà un tirador de cervesa per celíacs i un altre de cervesa sense alcohol. També s'ha confirmat la presència de mestres cervesers de tot el món i de convidats relacionats amb el sector, com Marky Ramone.

El festival funciona amb un got i moneda propis que es podran adquirir als punts de venda. Només es servirà beguda en aquest got i únicament es cobrarà amb la moneda del festival. L'entrada, de 7 euros, inclou got, guia (amb el funcionament del festival, articles sobre cervesa artesana, crítiques de cerveses presents i una guia de bars i botigues especialitzades), i les dues primeres fitxes. Cada fitxa costa un euro. No totes les cerveses tenen el mateix preu, varia en funció dels costos de producció.

Però no tot és beure, al festival d'aquest any hi ha altres activitats destacades:

Meet The Brewer: Una barra a part amb un horari propi on alguns cervesers convidats serviran la seva cervesa i parlaran del seu projecte.
Jornada professional: dirigida als cervesers per crear una associació de cervesers independents.
Gastronomia: en els estants de menjar trobareu una gran varietat d'acompanyaments per a les cerveses: formatges d'autor, tapes asiàtiques del Mosquito o plats del Nova Gamma.
Cervesa i cultura: amb activitats vinculades a la història de la cervesa, com la presentació del treball de recerca arqueològica a Begues on s'ha trobat la cervesa més antiga d'Europa.

Parlem amb Marky Ramone, exbateria de The Ramones, punk i empresari gastronòmic, amb la seva pròpia línia de salsa per a pasta. El divendres 11, a partir de les 18.30 h, serà al Beer Festival presentant la cervesa que ha elaborat per a Guineu. Li podreu donar la mà, i tastar la seva birra tot escoltant una de les seves sessions de DJ. Punk'n'beer!

Com et vas ficar a fer cervesa?
Volia aconseguir una ale fosca, bona, de gust molt fort. Ja feta, la vaig tastar sense alcohol, perquè no bec. El llúpol la feia massa amarga, i hi vaig afegir un xic més de carbònic per endolcir-la. Ara és perfecta. Part de la venda va a caritat, com qualsevol producte meu.

També vens salsa de tomàquet.
Vaig tardar sis mesos a fer la recepta. El meu avi era el cap de cuina del Copacabana, el famós club nocturn, i cuinava per a gent com Bette Davis, James Cagney, tots els actors famosos. Jo el veia cuinar a casa i era meravellós, em va inspirar molt.

Paraves molta atenció, al menjar, de jove?
No teníem res, quan vam començar a tocar. No ens podíem permetre res, ni tan sols cigarrets o cervesa. Només ens podíem permetre un espai d'assaig en un soterrani insalubre. Ens les vam arreglar per sobreviure i començar a tocar en grups. La resta és història.

Vas passejar per cerveseries catalanes per veure l'escena?
El meu promotor viu a Espanya i és sommelier de cervesa. Jo, fa anys, bevia, i distingeixo una bona cervesa quan la tasto. Amb Richard Hell vam anar de gira amb The Clash, i ens van portar a totes les bones fàbriques de cervesa d'Anglaterra. D'aquella experiència em va quedar la idea del que volia aconseguir amb aquesta cervesa.

Quants anys fa que no beus?
Uns bons 30. -Ricard Martín

També t'agradarà

Bars i pubs, Cerveseries artesanes

Cerveses artesanes

Estan de moda i amb motiu. Els abeuradors de cervesa elaborada artesanalment brollen per la ciutat amb alegria i cada vegades compten amb més seguidors. Aquí teniu on dirigir-vos La Més Petita La birra artesana raja sense aturador a La Més Petita, una cerveseria que no necessita metres quadrats per oferir algunes de les millors cerveses. Amb 8 tiradors i una terrassa més gran que el local, el mestre cerveser Albert Sanchis i creador de la cervesa Almogàver us tirarà la canya amb un amor insuperable. Per fer coixí, platets amb formatges anglesos. La Cerveteca Van ser uns dels primers i encara són referència. Prop de Correus, trobareu La Cerveteca, bar, botiga i també lloc de cursos, tastos i maridatges. Aquí podreu tastar tantes cerveses com gairebé països hi ha a la bola del món. Si després d’una estona no aneu massa gats, podeu entretenir-vos a mirar etiquetes. Com en el món del vi, cada cop n’hi ha de més curioses. I sí, aquella parella de barbuts que veus en una ampolla són els Zztop. Als mestres cervesers també els agrada el rock dur. La Resistència A part dels llibres d’història del col·legi, la sèrie Allo, Allo ens va ensenyar que, per a una bona resistència, calien aliats. Recordeu en René, aquell cambrer del restaurant de la França ocupada que era capaç d’amagar un aliat sota el llit de l’àvia? A Barcelona, de moment, La Resistència és una cerveseria que lluita per la diferència amb 12 tiradors de cervesa. Potser menys heroica que l’escomesa de l’

Les millors birres

Descobreix els llocs on tiren les millors canyes de la ciutat I si us va la birra artesana La Més Petita La birra artesana raja sense aturador a La Més Petita, una cerveseria que no necessita metres quadrats per oferir algunes de les millors cerveses. Amb 8 tiradors i una terrassa més gran que el local, el mestre cerveser Albert Sanchis i creador de la cervesa Almogàver us tirarà la canya amb un amor insuperable. Per fer coixí, platets amb formatges anglesos. La Cerveteca Van ser uns dels primers i encara són referència. Prop de Correus, trobareu La Cerveteca, bar, botiga i també lloc de cursos, tastos i maridatges. Aquí podreu tastar tantes cerveses com gairebé països hi ha a la bola del món. Si després d’una estona no aneu massa gats, podeu entretenir-vos a mirar etiquetes. Com en el món del vi, cada cop n’hi ha de més curioses. I sí, aquella parella de barbuts que veus en una ampolla són els Zztop. Als mestres cervesers també els agrada el rock dur. La Resistència A part dels llibres d’història del col·legi, la sèrie Allo, Allo ens va ensenyar que, per a una bona resistència, calien aliats. Recordeu en René, aquell cambrer del restaurant de la França ocupada que era capaç d’amagar un aliat sota el llit de l’àvia? A Barcelona, de moment, La Resistència és una cerveseria que lluita per la diferència amb 12 tiradors de cervesa. Potser menys heroica que l’escomesa de l’home del bigotet, però més profitosa per al paladar. En Sergi i en David, els dos homes qu

Advertising
Restaurants

Botigues de cerveses

Si us agraden les cerveses de qualitat, artesanes, d'importació i gaudir-les a casa, aquestes són les botigues més importants de Barcelona Les millors birres de la ciutat Jonny Aldana Al Jonny Aldana són uns superdotats. A més d’aconseguir servir les tapes vegetarianes més saboroses d’aquest planeta, també tiren bé la canya. No els fa res invertir-hi un minut, saben que només així es poden aconseguir els dos dits d’escuma. Si, a més, la parròquia es pot prendre una canya a la tranquil·la i ombrívola terrasseta de l’Aldana, l’alegria ja és completa. El seu hummus de remolatxa és digne d’estudi. Ah!, i oh!, i ui!, sí, són d’aquells que sempre t’ofereixen una tapeta gratis. Viduca El secret de la canya ben tirada no sabem mai on ens espera. En aquest bar del barri d’Hostafrancs es prenen molt seriosament el concepte canya i bona teca. El Viduca és aparentment un bar especialitzat en menjar gallec amb la barra d’acer inoxidable i la truita de patates acabada de fer. Val la pena estar atents. Un cop ens endinsem al menjador, descobrirem fins i tot un petita barra on preparen gintònics. La llista de vins no es queda enrere. Si es prenen tantes molèsties a fer-ho tot bé, imagineu-vos què poden fer per arribar a servir una simple canya. Morro Fi Dues parts d’una mateixa meravella i d’un projecte en comú, muntar una vermuteria i tirar la canya de tal manera que ja ningú no sent enveja pels madrilenys. El primer a fer anar de bòlit el tirador va ser el local del C

Maridatge de bon menjar i cervesa artesana

Aquesta nova tendència puja com l’escuma Menú degustació cerveser El Racó d'en Cesc pot treure pit: fa tres anys que ofereixen un menú degustació d'alta cuina maridat amb cervesa, són els pioners d'aquesta tendència. Edgar Rodríguez, el sommelier de l'establiment, explica que "amb les nostres 150 referències de cervesa, podem cobrir qualsevol plat". La birra mana: "Tastem la cervesa. I a través del que ens descobreix, dissenyem un plat amb maridatge". Festival: alguns plats del menú són el tataki de tonyina amb una cervesa Racó d'en Cesc 25 aniversari, dissenyada per Rodríguez. El pap torradet amb all cremat s'ajunta amb una cervesa alemanya ben fumada.I fins i tot un plat amb tanta potència com el fricandó, que ens fa pensar en vi negre, s'ajunta amb una rabassuda stout irlandesa. "El diòxid de carboni, com passa amb el vi escumós, té el punt de bombolla que acaba netejant greixos i et dóna una sensació de frescor" (recordem que en els tastos de pernil s'afavoreix el cava o la cervesa, no pas el vi negre). També per postres, cervesa negra i dolça per acompanyar un bescuit de xocolata amb espècies. Tot un festival d'alta cuina, de set plats per 62 euros . Maridant amb vi pujaria quasi el doble. Era lògic. Després que la cervesa artesana ensenyés la seva poteta rossa i sense pasteuritzar a les barres de bon beure, el pas següent era que els restaurants es preocupessin per fer un maridatge llépol de llúpol i bona teca. El casori entre birra i menjar tot just acaba

Advertising