Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els grans restaurants del Baix Llobregat

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Suc Restaurant

Els grans restaurants del Baix Llobregat

La millor cuina de l'hort de Barcelona

Per Josep Sucarrats
Advertising

Les cireres acaben d’esclatar i prenen el relleu de les carxofes. Carbassons, pebrots, cogombres, albergínies i tomàquets anuncien que l’estiu és a tocar. I vosaltres llegiu l’inici d’aquest reportatge i us penseu que tanta prosa virgiliana és l’extracte d’un tríptic turístic de Tudela. Però no: us parlem del Baix Llobregat, de l’extensíssima horta d’aquesta comarca veïna de Barcelona que, pels pèls, s’ha salvat d’Eurovegas. Barcelonins, celebreu el privilegi raríssim de viure a tocar d’un rebost que us proveeix de productes frescos de primera qualitat. Amb un patrimoni així no és estrany que al voltant del Parc Agrari del Baix Llobregat hi hagi restaurants que calgui conèixer. Nosaltres us en proposem cinc. Dos en un
Un cuiner amb ànima d’arquitecte, Jo Baixas, es va imaginar “un restaurant de conte, on les taules no tindrien potes, on els clients s’oblidarien del pas del temps, on els cuiners no estarien tancats i podrien anar a collir les seves herbes, on tot seria una sorpresa...”. El somni s’ha fet realitat. L’espai es divideix en dos: el gastronòmic –alguns dels plats del menú: anguila al safrà; síndria a la brasa, gambes i tomàquet; pit d’ànec i préssec de vinya– i el Follia de Pot, de tapes –croquetes, pop a la gallega, patates braves al seu estil–. Trieu segons l’ocasió: si voleu enamorar, el Follia (uns 60 €). Si voleu compartir, el Follia de Pot (uns 35 €).

FOLLIA Creu de Muntaner, 17. Sant Joan Despí. T. 93 477 11 56 Proposta 'bistronòmica'
És un restaurant d'aquells d'ell-i-ella: en Pep Badrinas, a la cuina, i la seva parella, la Verónica Aguilera, a la sala. Amb tres persones més, el Suc ja té prou equip per tirar endavant un bistronòmic amagat al nucli antic de Viladecans. Al menjador, on vell i nou s'enamoren, hi serveixen una cuina delicada i molt hortícola: pèsols ofegats amb alls tendres i botifarra negra; galta de vedella guisada al vi negre amb cremós de xirivia i pa d'espècies; filet de bou amb patates confitades, pebrots del piquillo i mantega de mostassa verda... El menú de degustació (36 €) conté algun d'aquests plats. El de tapes (nou platillos per 22 €) en té de ben suggeridors, com el salmó marinat al cafè amb xirivia o l'arròs a la cubana en miniatura.

SUC RESTAURANT Sant Joan, 10. Viladecans. T. 93 637 19 35

Dels camins a la cuina
Balbina Garcia, la xef del Casa Nostra, passeja cada dia pels camins de Corbera i el paisatge que hi troba marca la seva cuina. Les hortalisses, les fruites i les herbes li inspiren plats com la tempura d'herbes remeieres; les flors de carbassó farcides de mató, anxoves i herbes de temporada; el bacallà amb cireres o la crema de marialluïsa. El xalet on trobareu el Casa Nostra va ser, realment, la casa de la cuinera, i el pati amb piscina és, a l'estiu, una terrassa nocturna que combina tapes i jazz. El secret del restaurant -que té el segell Km 0- és una carta de vins 100% catalans que us ha de cantar la Balbina: n'és tota una apassionada i us en descobrirà més d'un. El menú de degustació maridat val 36 €.

CASA NOSTRA Frederic Soler Pitarra, s/n. Corbera de Llobregat. T. 93 650 06 52

Paradís gavanenc
No sou a la Polinèsia, sou a la platja de Gavà, però el xef Òscar Manresa ha convertit aquest paratge de dunes en un xiringuito amb estil, al lloc que imagineu per passar les vacances, estirats en una hamaca davant del mar Mediterrani mentre les aneu veient passar. Però és que, a més a més, també s'hi menja molt bé. Tot són tapes, algunes amb productes de l'hort propi, que s'allunyen de les fregimentes olioses de la pitjor cuina litoral que tots coneixem, per desgràcia. Hi tastareu ostres, calamarsons, peixet fregit, sípia amb mandonguilles, hamburgueses, carns a la brasa i el bon rotllo habitual  del propietari -que també n'és de la Torre de Alta Mar i El Magatzem, de la Barceloneta.
 
KAUAI Calafell, 25-27. Gavà Mar. T. 93 645 11 88 Xovinisme avícola
Catalunya només té reconegudes tres races de pollastre autòctones: la penedesenca, l'empordanesa i la pota blava del Prat de Llobregat. Per això, el xef Joan Figueras -pratenc de soca-rel- té tot l'any plats amb aquesta au a la carta del Sinfonía. Quan n'és temporada, l'acompanya amb carxofes -l'altre hit gastronòmic del municipi-. Ara el serveix confitat en dues coccions acompanyat de gírgoles. Aplaudim, per sa, aquest xovinisme culinari als fogons d'un hotel de negocis, el Ciutat del Prat, que no es limiten al previsible receptari internacional. Molts productes són del Parc Agrari. I molts clients també en són veïns: això és garantia!
 
SINFONÍA (Hotel Ciutat del Prat).
Av. Remolar, 46. El Prat de Llobregat. T. 93 378 83 33

Informació pràctica

Follia

Restaurants

Un cuiner amb ànima d’arquitecte, Jo Baixas, es va imaginar “un restaurant de conte, on les taules no tindrien potes, on els clients s’oblidarien del pas del temps, on els cuiners no estarien tancats i podrien anar a collir les seves herbes, on tot seria una sorpresa...”. El somni s’ha fet realitat. L’espai es divideix en dos: el gastronòmic –alguns dels plats del menú: anguila al safrà; síndria a la brasa, gambes i tomàquet; pit d’ànec i préssec de vinya– i el Follia de Pot, de tapes –croquetes, pop a la gallega, patates braves al seu estil–. Trieu segons l’ocasió: si voleu enamorar, el Follia (uns 60 €). Si voleu compartir, el Follia de Pot (uns 35 €).

Suc Restaurant

Restaurants

És un restaurant d’aquells d’ell - ella: en Pep Badrinas, a la cuina, i la seva parella, la Verónica Aguilera, a la sala. Amb tres persones més, el Suc ja té prou equip per tirar endavant un bistronòmic amagat al nucli antic de Viladecans. Al menjador, on vell i nou s’enamoren, hi serveixen una cuina delicada i molt hortícola: pèsols ofegats amb alls tendres i botifarra negra; galta de vedella guisada al vi negre amb cremós de xirivia i pa d’espècies; filet de bou amb patates confitades, pebrots del piquillo i mantega de mostassa verda… El menú de degustació (36 €) conté algun d’aquests plats. El de tapes (nou platillos per 22 €) en té de ben suggeridors, com el salmó marinat al cafè amb xirivia o l’arròs a la cubana en miniatura.

Advertising

Casa Nostra

Restaurants

Balbina Garcia, la xef de Casa Nostra, passeja cada dia pels camins de Corbera i el paisatge que hi troba marca la seva cuina. Les hortalisses, les fruites i les herbes li inspiren plats com la tempura d’herbes remeieres; les flors de carbassó farcides de mató, anxoves i herbes de temporada; el bacallà amb cireres o la crema de marialluïsa. El xalet on trobareu el Casa Nostra va ser, realment, la casa de la cuinera, i el pati amb piscina és, a l’estiu, una terrassa nocturna que combina tapes i jazz. El secret del restaurant —que té el segell Km 0— és una carta de vins 100% catalans que us ha de cantar la Balbina: n’és tota una apassionada i us en descobrirà més d’un. El menú de degustació maridat val 36 €.

Kauai

Restaurants

No sou a la Polinèsia, sou a la platja de Gavà, però el xef Òscar Manresa ha convertit aquest paratge de dunes en un xiringuito amb estil, al lloc que imagineu per passar les vacances, estirats en una hamaca davant del mar Mediterrani mentre les aneu veient passar. Però és que, a més a més, també s’hi menja molt bé. Tot són tapes, algunes amb productes de l’hort propi, que s’allunyen de les fregimentes olioses de la pitjor cuina litoral que tots coneixem, per desgràcia. Hi tastareu ostres, calamarsons, peixet fregit, sípia amb mandonguilles, hamburgueses, carns a la brasa i el bon rotllo habitual del propietari –que també n’és de la Torre de Alta Mar i El Magatzem, de la Barceloneta.

Advertising

Sinfonía (Hotel Ciutat del Prat)

Restaurants

Catalunya només té reconegudes tres races de pollastre autòctones: la penedesenca, l’empordanesa i la pota blava del Prat de Llobregat. Per això, el xef Joan Figueras –pratenc de soca-rel– té tot l’any plats amb aquesta au a la carta del Sinfonía. Quan n’és temporada, l’acompanya amb carxofes –l’altre hit gastronòmic del municipi–. Ara el serveix confitat en dues coccions acompanyat de gírgoles. Aplaudim, per sa, aquest xovinisme culinari als fogons d’un hotel de negocis, el Ciutat del Prat, que no es limiten al previsible receptari internacional. Molts productes són del Parc Agrari. I molts clients també en són veïns: això és garantia!

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising