Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Museu Opisso

  • Museus i institucions
  • Eixample
Mujer en la terraza
©Ricard Opisso
Publicitat

Time Out diu

El museu ubicat a l'Hotel Astoria alberga la col·lecció més gran d'obres del dibuixant català Ricard Opisso

Segur que no esteu acostumats a visitar una col·lecció d'art en un hotel, i la del Museu Opisso segur que us sorprèn. Aquesta exposició d'art desconeguda de Barcelona es troba a l'interior de l'Hotel Astoria, a l'Eixample. Estesa al llarg de cinc sales de l'hotel, la mostra compta amb la col·lecció més gran de pintures i dibuixos de l'artista Ricard Opisso.

Ricard Opisso i la societat barcelonina

El museu exposa més de 250 obres d'Opisso, entre les quals hi ha dibuixos, il·lustracions, olis, aquarel·les i cartells. L'artista, nascut el 1880, va ser un dibuixant català que va reflectir en el seu treball la vida barcelonina de la primera meitat del segle XX.

Opisso, que als 12 anys va començar a treballar amb Gaudí en la Sagrada Família i va ser membre del grup modernista 'Els Quatre Gats', és considerat un gran cronista de la societat del seu temps. Algunes de les seves obres van ser publicades en revistes com la catalana 'Cu-Cut!'.

Entre les obres, a més de mostres de com era la vida a la ciutat comtal a principis del segle passat, també es troben retrats de persones destacades i amics d'Opisso, com Ramon Casas, Pablo Picasso o Toulouse-Lautrec.

Horari i entrada al Museu Opisso

La col·lecció Opisso és una exposició gratis a Barcelona, i no té un horari d'obertura definit, ja que es troba dins de l'Hotel Astoria. Podeu visitar-lo lliurement, i només haureu de fer una reserva anticipada si sou un grup de més de 5 persones.

Irene Poza López
Escrit per
Irene Poza López

Detalls

Adreça
París, 203
Eixample
Barcelona
08036
Transport
Diagonal (L3-L5), Provença (FGC)
Preu
Gratis
Horaris
Tots els dies
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà