Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Museu Frederic Marès

  • Museus i institucions
  • El Gòtic
Museu Frederic Marès
©Museu Frederic Marès – Guillem F-HMuseu Frederic Marès
Publicitat

Time Out diu

L'escultor Frederic Marès col·leccionava tot el que queia a les seves mans, des de raspalls a gots d'òpera i gàrgoles. El 1944 va donar les seves col·leccions a la ciutat  i dos anys més tard s’inaugurava aquest museu situat en una part de l’antic Palau Reial dels Comtes de Barcelona, del qual es conserva el pati.
Al llarg de la seva vida, Frederic Marès va reunir una extensa col·lecció d’escultura hispànica, des de l’època antiga fins al segle XIX, en la qual predomina la talla policroma. Marès també va donar una part de la seva pròpia obra escultòrica, que s’exhibeix en el seu estudi-biblioteca.
La col·lecció està formada per desenes de milers d’objectes –alguns ben curiosos, com ara ventalls, pipes, rellotges, joies i fotografies– que documenten unes formes de vida i costums del passat, sobretot del segle XIX.

Detalls

Adreça
Plaça de Sant Iu, 5
Ciutat Vella
Barcelona
08002
Transport
Liceu (M: L3), Jaume I (M: L4)
Preu
4,20 €. Gratis el primer dg. de mes i tots els dg. a partir de les 15h. Portes obertes per Santa Eulàlia, Corpus, i els dies 18 de maig i 24 de setembre.
Horaris
De dt. a ds., de 10 a 19 h. Dg. i festius, d'11 a 20 h. Dl. no festius, tancat

Què hi ha ara mateix

Confluències

  • Escultura

“Vam veure una Mare de Déu dels Dolors i vam dir: aquí hi posarem el Chillida”. Ricard Mas, comissari de la mostra ‘Confluències’, explica així el procés de creació de l’exposició que contraposa escultures contemporànies de la col·lecció Bassat amb obres d’art del Museu Frederic Marès.  Es veu que Chillida va començar a interessar-se per l’espai fent de porter de la Reial Societat. Defensar l’àrea petita amb les mans va portar-lo a voler dominar el buit en les seves escultures. A les sales del Museu Marès, la ‘Lotura XIV’ de Chillida fan que parem l’atenció en unes altres mans: les d’una Mare de Déu dels Dolors barroca. Els seus dits es pleguen com les corbes d’acer que Chillida s’esforçava a dominar amb les mans.   En total, l’exposició presenta 25 confluències com aquesta que sorgeixen del diàleg entre dues col·leccions ben diferents i que permet, també, fer una nova lectura de la col·lecció permanent del Museu Frederic Marès. Un altre exemple: la ‘Constel·lació silenciosa’ de Miró i una Immaculada Concepció del segle XVIII comparteixen un símbol de la fertilitat: l’ou. L’obsessió sempre ha estat la mateixa, anar a l’origen de tot: en algunes èpoques això ha significat parlar de la concepció de Maria i en d’altres del Big Bang que va crear el món. L’exposició convida al visitant a endevinar perquè han estat cridades a dialogar sense fer-li sentir que només hi ha una resposta correcta. De fet, no totes les escultures que es troben estan d’acord. Algunes es barallen i d’altre

Pessebre tradicional del Museu Marès

Aquest any, amb el pessebre del Museu Marès viatjarem al Pirineu català. I és que enguany, el pessebre està basat en una representació de tradicions, costums, pobles, ramaderia de la zona. El pessebre representarà escenes tradicionals com el Naixement, l’Anunciació als pastors o la Cavalcada dels Reis d’Orient, i també inclourà de populars i de contes tradicionals de Nadal. L’obra ve de la mà de l’Associació de Pessebristes de Barcelona juntament amb les decoracions ornamentals de la Casa dels Oficis de l’Espectacle en viu de Barcelona Activa, un projecte de joves en formació al món de l'espectacle dintre de la decoració floral. S'inaugurarà divendres 25 de novembre i a més, es farà una cantada de nadales el dia 18 de desembre al pla de la Seu. 

Publicitat
També t'agradarà