Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
L'OFFF al Museu del Disseny
© Maria Dias

Els museus de Barcelona que obren gratis el diumenge

Museus que fan portes obertes el primer diumenge de mes, i altres dies o franges horàries que també permeten entrar sense pagar entrada

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Diumenge és un bon dia per anar de museus i visitar exposicions, ja siguin d'art, de fotografia, o de temàtiques curioses i sorprenents. Hi ha centres que obren de franc el primer diumenge de cada mes i d'altres que ofereixen accés lliure els diumenges a la tarda, a més d'altres franges de gratuïtat que varien segons la institució. Si sou amants de l'art i dels museus, una exposició és una experiència per la qual estareu disposats a pagar. Però si el que busques és arrossegar amb tu algun amic o familiar reticent, trobar museus gratis pot ser un punt a favor perquè puguis gaudir de l'art en companyia. Quins museus de Barcelona obren gratis els diumenges? Aquí teniu la llista d'institucions imprescindibles que obren les portes de franc aquest dia de la setmana.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

  • Museus i institucions
  • El Raval

El CCCB és un centre cultural multidisciplinari que explora la contemporaneïtat a partir de diferents llenguatges i temes. 


Entrada gratuïta els diumenges de 15 a 20 h (amb aforament limitat, cal portar tiquet de reserva prèvia), el Dia Internacional dels Museus - Nit dels Museus i per les festes de la Mercè.

  • Museus i institucions
  • Història
  • El Gòtic

La visita al museu de la plaça del Rei és com viatjar a Barcino, que se'ns fa present a través de 4.000 metres quadrats d'excavacions romanes subterrànies. El museu obra de dt. a ds., de 10 a 19 i els diumenges de 10 a 20h i es recomana adquirir entrada prèvia.


L'entrada al museu és gratuïta cada diumenge de 15 a 20 h i el primer diumenge de cada mes podreu entrar-hi sense pagar durant tot el dia (vàlid per a tots els centres del Muhba, excepte el Park Güell). Fan jornada de portes obertes per Santa Eulàlia, el dia 24 de setembre i el dia 18 de maig.

Publicitat
Museu Picasso
  • Museus i institucions
  • Ciutat Vella

El Museu Picasso de Barcelona és el centre de referència pel coneixement dels anys de formació de Pablo Ruiz Picasso. Va ser creat per pròpia voluntat de l'artista i del seu amic i secretari Jaume Sabartés. El museu es pot visitar de dt. a dg., d'10 a 20 h.   

Accés gratuït dj. a la tarda de 17 a 21 h (es recomana obtenir entrada anticipada) i el primer diumenge de mes. Jornada de portes obertes: 12 de febrer, 18 de maig i 24 de setembre.

  • Museus i institucions
  • Pedralbes

El 1326, la reina Elisenda de Montcada va utilitzar la seva herència per comprar el terreny i construir un convent de l'ordre de les monges Clarisses, al que aviat es va unir. El resultat és una joia de l'arquitectura gòtica, una església de nau única de tres pisos, amb vitralls i un claustre del segle XIV. Aquest monestir no es va obrir al públic fins al 1983 i la visita ens apropa a la vida d'aquesta comunitat religiosa femenina recorrent els seus espais més quotidians. El Museu-Monestir té magnífiques obres d'art, objectes litúrgics i mobiliari i programa exposicions que relacionen l'art amb l'espiritualitat. 

 

 

Publicitat
  • Museus i institucions
  • El Parc i la Llacuna del Poblenou

El Museu del Disseny acull al voltant de 70.000 objectes que expliquen l’evolució de les arts decoratives en el disseny i les arts d’autor contemporànies. Estan obertes l'exposició permanent de disseny de producte, la d'arts decoratives, la de disseny gràfic i moda i indumentària. Els horaris provisionals són de dt. a dg., de 10 a 20 h. Aforament limitat, es recomana obtenir entrada prèvia online. 

El Museu del Disseny obre gratis el primer diumenge de mes, i cada diumenge de 15 a 20 h.

MNAC. Museu Nacional d'Art de Catalunya
  • Museus i institucions
  • Art i disseny
  • Sants - Montjuïc

Per redescobrir l'art català des del romànic fins a mitjan segle XX. 

El MNAC obre portes gratis el primer diumenge de cada mes i els dissabtes a partir de les 15 h. També és gratuït l'11 de setembre i el 18 de maig coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. 

Publicitat
  • Museus i institucions
  • Història
  • El Raval

Fins i tot si no pots distingir una caravel·la d'un catamarà, el Museu Marítim mereix una visita, ja que els arcs i voltes de les antigues drassanes representen un dels exemples millor conservats de l'arquitectura gòtica civil a l'Estat espanyol. En l'època medieval, les drassanes es van situar just a la vora del mar i es van utilitzar per assecar, reparar i construir bucs per a les flotes reials. Els horaris són de dl. a dg., de 10 a 20 h.

L'entrada al museu és gratuïta el diumenge a partir de les 15 h, per Santa Eulàlia, el Dia Internacional dels Museus i durant la Mercè.

Museu de la Música
  • Museus i institucions
  • Història
  • Fort Pienc

El Museu de la Música reuneix prop de 500 instruments de diferents èpoques i cultures, una col·lecció considerada com una de les més importants d’Espanya. Els horaris provisionals són dt., dc. i dv., de 10 a 18 h. Dj., de 10 a 21 h. Ds. i dg., de 10 a 19 h.

Entrada gratuïta el primer diumenge de cada mes (tot el dia), tots els diumenges a partir de les 15 h, els dijous que el museu sigui obert (de 18 a 21 h); per Santa Eulàlia, el 18 de maig (Dia Internacional dels Museus); també el 21 de juny (Dia de la Música), el 23 i 24 de setembre (la Mercè) i el 22 de novembre (Santa Cecília).

Publicitat
  • Museus i institucions
  • Art i disseny
  • El Gòtic

Una petita meravella sovint poc coneguda, la col·lecció que l'escultor Frederic Marès va reunir i donar a la ciutat de Barcelona el 1946. Situada en un entorn històric, en una part de l'antic Palau Reial, i amb un pati que és un tresor, el museu es distribueix en diferents parts: la dedicada a l'escultura, el gabinet del col·leccionista i Estudi-biblioteca de Frederic Marès. Han tornat als horaris habituals, i controlar l'aforament el museu programa blocs d'entrada cada 30 minuts. Es recomana adquirir entrada.

Entrada gratuïta el primer diumenge de mes (d'11 a 20 h) i tots els diumenges a partir de les 15 h. Es fan portes obertes per Santa Eulàlia, Corpus, i els dies 18 de maig i 24 de setembre.

  • Llocs d'interès
  • Sants - Montjuïc

La construcció de nous accessos per als equipaments dels Jocs Olímpics va afavorir la proposta de crear un nou jardí botànic per a la ciutat. Preserva les col·leccions de plantes mediterrànies de tot el món i té unes magnífiques vistes sobre el delta del Llobregat, l’Anella Olímpica i part de l'àrea metropolitana de Barcelona. Els horaris són de dl. a dg., d'11 a 20 h.

Podeu entrar gratis els diumenges a partir de les 15 h, el primer diumenge de mes (gratis tot el dia), per Santa Eulàlia, el Dia Internacional dels Museus i durant les festes de la Mercè.

Publicitat
  • Museus i institucions
  • Història natural
  • El Besòs i el Maresme

Es va inaugurar el 2011 al Parc del Fòrum i forma part del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Ocupa 9.000 metres quadrats distribuïts en dues plantes i al gran vestíbul ens dóna la benvinguda l’esquelet d’una balena que va varar a la platja de Llançà el 1862. Entre les novetats del centre destaca la coberta verda del terrat; els horaris són de dm. a ds. de 10 a 19 h i els diumenges i festius de 10 a 20h. 


Entrada gratuïta tots els diumenges a partir de les 15 h i el primer diumenge de mes (tot el dia). Portes obertes per Santa Eulàlia, el Dia Internacional dels Museus i per la Mercè.

  • Museus i institucions
  • Història
  • Barcelona

El Museu Etnològic i de Cultures del Món, amb seu al palau de Lió del carrer Montcada, apropa a la diversitat artística i cultural de diferents pobles d'Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania. A la seu de Montjuïc, es proposa una lectura de la societat actual.

Portes obertes els diumenges de 15 a 19.30 h i cada primer diumenge de mes, de 10 a 19.30 h.

 

Publicitat
  • Llocs d'interès
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

L'antic mercat de Born reobre convertit en centre cultural. Sota l'estructura de vidre i ferro construïda per Josep Fontserè el 1876 –va ser el primer mercat de la ciutat creat seguint la moda de l'arquitectura de París– es conserven les restes arqueològiques del barri de Vilanova de Mar, de 1700. 

Accés gratuït al recinte. El primer diumenge de mes són gratuïtes les exposicions; al jaciment només s'hi pot accedir amb visites guiades, que són de pagament. 

  • Museus i institucions
  • Sants - Montjuïc

Mies van der Rohe va construir el Pavelló Alemany per a l'Exposició de 1929, no com una galeria, sinó com un espai de recepció poc moblat amb la seva marca personal, la ‘Cadira Barcelona’, tot en col·laboració amb la dissenyadora Lilly Reich. El pavelló va esdevenir un referent de l'arquitectura racionalista moderna, sobretot per l'ús revolucionari dels materials. Fins al 15 de juliol es podrà visitar la instal·lació dedicada a Lilly Reich.

Entrada gratuïta cada primer diumenge de mes (de 10 a 20 h).

 

Publicitat
Foto Colectania
  • Art
  • Fotografia

Foto Colectania compta amb una col·lecció de fotografia que reuneix més de 2.500 obres d'autors espanyols i portuguesos des de 1950 fins a l'actualitat; a banda, acull exposicions com la dedicada a Mary Ellen Mark, sobre fotografia centrada en les experències de dones i dels marges.

 Obre gratis el primer diumenge de mes, d'11 a 15 h.

Centres culturals sempre gratuïts

  • Museus i institucions
  • Història
  • Dreta de l'Eixample
El Palau Robert va ser construït entre el 1898 i 1903 com a residència privada de Robert Robert i Surís, marquès de Robert, un aristòcrata influent, financer i polític d'origen gironí. L'edifici actualment pertany a la Generalitat de Catalunya i acull un centre d'exposicions amb tres sales, un espai per a concerts, el Centre d’Informació de Catalunya, una oficina de turisme de la ciutat, una llibreria i jardins oberts al públic.
  • Art
  • Sant Andreu

Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani és un equipament municipal dedicada a la recerca, producció, exhibició i difusió de les pràctiques artístiques contemporànies. En estret contacte amb la creació més emergent i amb els diferents col·lectius locals, a través de la Fàbrica de Creació que està ubicada a les naus de l'antiga fàbrica, també té la voluntat de convertir-se en un espai amb projecció internacional.

Publicitat
La Capella
  • Museus i institucions
  • Art i disseny
  • El Raval

La Capella està situada al conjunt monumental de l’Hospital de la Santa Creu i de la Casa de Convalescència, un edifici catalogat com a monument historicartístic d’interès nacional. BCN Producció és el projecte central de la seva programació, dedicada a la creació emergent. La seva activitat se centra en organitzar exposicions per donar visibilitat a les propostes més innovadores dels artistes locals.

  • Museus i institucions
  • Art i disseny
  • El Raval

És considerat un dels millors exponents del barroc aplicat a l’arquitectura civil de Catalunya. Les dependències i el pati serveixen de marc a importants exposicions temporals i és la seu de l'àrea de cultura de l'Ajuntament. En el seu interior també es poden veure de forma permanent els Gegants i l’Àliga de Barcelona i acull el Virreina Centre de la Imatge.

Publicitat
Arts Santa Mònica
  • Museus i institucions
  • Art i disseny
  • El Raval

És un espai on diverses disciplines de creació artística contemporània es troben amb la ciència, el pensament i la comunicació. La programació té lloc a diversos espais d’aquest edifici de la Rambla: el quiosc (espai transfronterer entre continguts i xarxa), el balcó de la Rambla (espai polivalent d’accions i debats), l'arxiu (sala d'exposicions de la memòria), el claustre (gran espai d´exposicions de tesis, col·lectives) l'anella (sala de recorreguts expositius) i el laboratori (sala d´exposició i de creació de projectes que relacionen l'art, la ciència i la tècnica).

Centre d'Art Tecla Sala
  • Museus i institucions
  • Art i disseny
  • Fora de Barcelona

El Centre d’Art Tecla Sala es defineix com un espai promotor i difusor de les arts visuals, a partir d’una programació contemporània i un clar compromís amb el territori. És a l'Hospitalet de Llobregat i hi trobareu mostres d'art contemporani que formen part de l'avantguarda artística del nostre país.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat