Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona Rocks: Scorpions + Saxon + Angelus Apatrida + Eclipse

  • Música
  1. Scorpions en directe el 2019
    Foto: Shutterstock Scorpions en directe el 2019
  2. Saxon en directe el 2018
    Foto: Shutterstock Saxon en directe el 2018
Publicitat

Time Out diu

Nit d'esplendor de heavy metal vintage al Palau Sant Jordi: la jornada Barcelona Rocks agafa el relleu del festival Rockfest de Santa Coloma, que enguany no se celebra perquè s'està reurbanitzant el Parc de Can Zam. El cartell és breu, però rotund: l'encapçalen els Scorpions, llegenda viva del heavy metal clàssic. La nostàlgia inapel·lable del repertori de la banda de Hannover ve matisada per un nou disc, 'Rock Believer', que els presenta amb la seva sonoritat clàssica i prou inspirats: alguna xurriacada com 'Roots in My Boots' sembla treta de 'Love at First Sting' (1984). L'aficionat ja sap que escoltarà la corrua d'himnes de riff clàssic i melodia radiofònica i les balades amb potencial de seducció massiva (incloent 'Wind of Changes' amb una estrofa dedicada a Ucraïna). Aprofiteu, que ja han passat 13 anys d'ençà que van dir –de mentida– que es retiraven, i mai se sap. Recordem que és una banda que està en dansa d'ençà 1965! 

Els segons caps de cartell són els britànics Saxon, estendard d'allò que en deien New Wave of British Heavy metal (a veure qui és el guapo que pronuncia les sigles: NWOBM!), una banda amb un repertori que ha envellit bé: cançons crues, de riffs rotunds i austers amb més boogie metàl·lic que filigranes solistes, al servei de melodies rotundes i una veu, la de Biff Byfford, càlida i amb més soul que no pas tics operístics. Som en el terreny del heavy-rock de carrer, oblideu les sagues nòrdiques o les lluites contra el dimoni. I és una sort que el seu cançoner es mantingui fresc, perquè als 'metalheads' granadets i joves els espera una nit de hits nostàlgia pura: 'Motorcyle man', 'Wheels of steel' i altres himnes autoreferencials per cantar entre cops de cap i punys a l'aire. 

Completen el cartell Angelus Apatrida, una banda d'Albacete que, cantant amb anglès i amb un thrash metal en les coordinades de l'era daurada del gènere –els Metallica de Cliff Burton o els primers Anthrax–, ha aconseguit obrir-se camí i tenir èxit per tota Europa i Sud-amèrica: són molt tècnics i ràpids i et claven les cançons al cervell com si fossin una Black and Decker nova i ben greixada. No per res són la banda de heavy metal espanyola amb més projecció internacional. I de fet són l'única pinzellada de renovació generacional al 'festimetal' d'enguany. Després podeu anar a fer unes birres als millors bars de rock de Barcelona

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Preu
91 €
Horaris
17.30 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà