Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Kate Nash: Underestimate the girl. Dir. Amy Goldstein
Foto: In-Edit 2019Kate Nash: Underestimate the girl. Dir. Amy Goldstein

Els millors documentals musicals de l'In-Edit 2019

El Festival de Cine Documental Musical de Barcelona celebra la 17a edició del 24 d'octubre al 3 de novembre

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

L'In-Edit es prepara per a la 17a edició del festival, que s'instal·la als Aribau Multicines del 24 d'octubre al 3 de novembre. Com de costum, l'equip ha seleccionat els millors documentals musicals de l'any: històries magnètiques com la de David Gonçalves; un fadista professional que passeja la seva melancolia pels carrers de Lisboa ('Vadio-I am not a poet', de Stefan Lechner), i noves visions sobre la vida i obra de mites com David Bowie ('David Bowie: Finding name', de Francis Whatley), Miles Davis ('Miles Davis - Birth of cool', de Stanley Nelson) i la parella formada per Marianne Ihlen i Leonard Cohen ('Marianne & Leonard - Words of love', de Nick Broomfield). 

De mites populars, passem a tresors exòtics com la història d'un guitarrista japonès que va dedicar 30 anys de la seva vida a emular de manera minuciosa el seu heroi, Jimmy Page ('Mr.Jimmy', de Peter Michael Dowd). I del Japó, tornem a Barcelona. Concretament a la del 89, quan Keith Haring s'hi va plantar amb un pinzell a una mà i un radiocasset escopint house a l'altra ('BCN 1989 Keith Haring', de Lulu Martorell, Roger La Puente i César de Melero). 

Els gèneres musicals que toca el festival són tan variats com les històries seleccionades: anem de la música drone a l'òpera de Sichuan i de la cançó protesta al synthwave. 

Així doncs: "What's the story?"

NO T'HO PERDIS: Els concerts del mes a Barcelona

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat