Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
discos dones 2019

75 cançons fetes per dones que has d'escoltar el 2019

El futur és femení, però el present de la música, també, com demostra aquesta 'playlist' de novetats signades per dones

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

Són dones i són músics, i la majoria també són molt joves. Totes tenen en comú que han publicat aquestes cançons en els últims mesos, i que les han tocat fa poc o ho faran aviat a Barcelona. 

Pop electrònic o amb guitarres, intimista o expansiu, d'avantguarda o amb potencial de radiofórmula. Música urbana per escoltar, ballar i 'perrear' fins al terra, i música experimental per cultivar la matèria grisa. Veus amb molt a dir i instrumentals que ho diuen tot.

Una 'playlist' eclèctica que volent servir d'aparador de la música que fan les dones avui, és un aparador de la música que es fa avui.

NO T'HO PERDIS:  Celebra el 8M a Barcelona.

Més dones, més cultura

Pel·lícules feministes que has de veure
  • Cine

El Hollywood clàssic va esculpir la imatge de la 'femme fatale', arácnida i vampírica, vestida per matar. Durant molt de temps, aquesta filla de Circe va ser interpretada com la versió més combativa de la dona en el cinema, estenent les seves millors armes, des de la turmellera de Barbara Stanwyck a 'Perdición' fins al famós encreuament de cames de Sharon Stone a 'Instint bàsic '. Vist amb perspectiva, podem contrastar l'arquetip: darrere de la dona diabòlica hi ha moltes altres dones que lluiten per ser escoltades. Hem seleccionat quinze títols d'ahir i avui, en què s'han posat sobre la taula assumptes com la maternitat, el plaer sexual, la identitat de gènere, la submissió i el maltractament, que ens haurien de fer reflexionar.

Llibres escrits per dones
  • Què fer

Volem fer que aquest 8 de març sigui un altre dia històric, en el qual totes les dones tinguin en marxa l'altaveu per tombar d'una bufada masclismes i micromasclismes, abusos i injustícies heretades de la tirania heteropatriarcal. Com diu la nostra guru Virginie Despentes, el feminisme real procedeix de la consciència de classe. Us recomanem 11 lectures que han aterrat fa poc les nostres llibreries. Totes elles estan escrites per dones que parlen a altres dones, procedents de molts llocs i estrats, a les que són majoria i també a les que són minoria, a les que sovint ens costa veure o escoltar, encara que tenen, és clar, moltíssim a ensenyar i explicar.

Publicitat
  • Música
  • Música

La guitarra s'emporta tots els taral·lejos i el cantant, les mirades. La bateria marca el batec de la cançó, però és el baix el que la fa caminar. És un instrument gran i pesat, però això no ha espantat dones com Kim Gordon (Sonic Youth), Esperanza Spalding, Tina Weymouth (Talking Heads), Kim Deal (Pixies, Breeders) i Meshell Ndegeocello per agafar el seu mànec i molar-ho tot. Com aquestes 3 dones que ho peten al baix de la nostra escena pop 'underground' de Barcelona.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat