Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mirador torre Glòries
Mirador torre Glòries

18 milions de visitants: Catalunya és la destinació estatal preferida dels turistes internacionals

Segons l'INE, durant el 2023 l'arribada de turistes estrangers a Catalunya es va disparar un 21,2% respecte a l'any anterior

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Història, patrimoni cultural, tradició, gastronomia... Catalunya té molts atractius que conviden a descobrir racons com la Costa Brava, la Costa Daurada, més de 150 parcs naturals i pobles amb un encant especial. Aquests llocs, i molts altres més, són unes de les raons per les quals Catalunya és la comunitat autònoma preferida dels turistes d'arreu del món. Segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística, entre gener i desembre de 2023, uns 18 milions de viatgers internacionals van trepitjar territori català, un 21,2% més que en 2022.

Mirador Passeig Marítim
Foto: ACN

Durant tot l'any, els turistes estrangers van gastar un total de 20.878 milions d'euros, una xifra que dispara en un 26,7% la despesa de l'any anterior. De mitjana, cada turista internacional va gastar a Catalunya 1.160 euros, un 4,51% més que el 2022, amb una despesa diària de 207 euros, que suposa un 10,12% més que l'any anterior. Les estades, però, es van reduir fins als 5,6 dies. Per darrere de Catalunya es troben les Illes Balears, que van ser la segona comunitat més visitada, amb 14,4 milions de turistes, i les Canàries, amb 13,9 milions.

Si analitzem el conjunt de l'Estat Espanyol, durant el 2023 hi va haver 85,1 milions de turistes internacionals, un 18,7% més que l'any 2022, i un 1,9% per sobre, també, del 2019, el que suposa una recuperació de les xifres prepandèmiques. Les tres principals nacionalitats d'origen d'aquests visitants van ser l'anglesa, l'alemanya i la francesa.

Barcelona, una ciutat internacional

Catalunya continua sent un dels llocs preferits pels turistes internacionals i Barcelona la ciutat més visitada. L'estiu de 2023 l'Aeroport del Prat va tancar la temporada amb xifres que s'apropaven molt a les de 2019, amb gairebé dos milions de passatgers només el mes de juny, un 12,6% més que el 2022. La recuperació turística a Barcelona s'ha vist reflectida a diversos àmbits de la ciutat, com al Port de Barcelona, que ha estat el segon d'Espanya que més creuers ha rebut. L'arribada en massa de visitants no només ha reactivat el sector turístic, sinó que ha situat Barcelona com la ciutat més massificada de tot l'Estat Espanyol, amb 7 milions de turistes a l'any.

NO T'HO PERDIS: 51 llocs de Catalunya que has de conèixer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat