[title]
Nosaltres ja estem preparats per celebrar la Mercè, i ara que s’ha revelat el cartell d’enguany, encara ho estem més. Cada any els cartells de les festes més esperades de la ciutat generen odi i amor a parts iguals, però sigui el que sigui, sempre permeten descobrir obres de creadors vinculats a Barcelona. Aquestes són cinc coses que has de saber del cartell d’enguany:
1. Lluís Danés, el creador
En aquesta edició, el cartell de la Mercè llueix una imatge creada pel director i escenògraf Lluís Danés, nascut a Arenys de Mar. Dins la seva filmografia hi ha la campanya per la celebració del 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans que Amnistia Internacional li va encarregar l’any 2008.
2. Un objecte real
A més d’imprimir-se per enganxar-lo arreu de la ciutat, el cartell d’enguany no és virtual, és físic. La producció inclou un carro, un objecte real que Danés ha creat amb fusta, metall, “màgia i imaginació”, així com persones i elements també reals.
3. Fet per desenes de persones
Malgrat que l’autor és Lluís Danés, l’autor assegura que en l’elaboració de la imatge han treballat desenes de persones entre artesans, fusters, soldadors, músics, dissenyadors, maquilladors, figurinistes, cantants, ballarines, artistes de circ, fotògrafs, coreògrafs, regidors i ajudants, entre altres.
4. El circ, molt present
Danés explica que, malgrat que el carro del centre de la imatge s’inspira en els teatrins ambulants d’altres temps, “mira decididament cap al futur i és modern, radical i emotiu”. L’autor també incideix en prestar atenció als detalls, ja que cadascun “amaga un món: la música que batega als barris, el circ que gira, la cultura popular que ens uneix, la gastronomia que ens explica històries, l’esperit esportiu i la mirada creativa i diversa de la Mercè”.
5. Un cartell que reivindica l’objecte
En lloc d’una imatge, Danés ha creat una peça més real que es pot sentir i compartir. “En un món cada cop més digital i intangible, reivindiquem la força del que és real, de construir amb les mans, d’imaginar en col·lectiu i d’aixecar plegats una ciutat viva, valenta i festiva”, explica Danés.
