Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
DocsBarcelona 2023
DocsBarcelonaA still from Smoke Sauna Sisterhood by Anna Hints.

7 documentals del DocsBarcelona 2023 que has de veure

Una tria de la programació de la 26a edició del festival, que se celebra del 18 al 28 de maig

Núria Sanz Megías
Escrit per
Núria Sanz Megías
Publicitat

Cada any, quan arriba el maig, els amants del cinema documental tenen una cita obligatòria: el festival DocsBarcelona. Enguany se celebra del 18 al 28 de maig amb una programació que inclou 30 llargmetratges. El festival tindrà lloc a les sales del Cinema Aribau, al CCCB, i també a la Filmoteca de Catalunya que projectarà tres pel·lícules de la documentalista txeca Helena Třeštíková, qui rebrà el Premi DocsBarcelona d’Honor. A més, alguns films es podran veure des de casa a través de Filmin, disponibles només fins a finals de maig. 

El festival té una nova directora artística, l'Anna Petrus, i amb ella el programa d'enguany vol posar èmfasi en les històries que ens parlen de les violències del patriarcat així com les noves masculinitats.

Us destaquem set títols que formen part de l'edició d'enguany:

1. 'Smoke sauna sisterhood'

Lluny del món dels homes, un grup de dones comparteixen les seves emocions i experiències més íntimes entre el vapor, la suor i la carnalitat d’una sauna situada a un bosc del nord d’Estònia. Millor Direcció a Sundance 2023.

2. 'Crows are white'

Un cineasta musulmà en plena crisi de fe es farà amic d’un monjo que prefereix escoltar heavy metal abans que meditar. A través de l’humor, la pel·lícula explora el conflicte entre espiritualitat i mundanitat.

3. 'We will not fade away'

Cinc adolescents del Donbàs reprenen un viatge al Nepal que es va veure interromput per la guerra. Els bombardejos segueixen però l’esperança d’un futur millor preval. Guanyadora Generation 14plus a la Berlinale.

4. 'Ara la llum cau vertical'

L'Ernesto, un agressor sexual, es posa en contacte amb Efthymia Zymvragaki per dir-li que vol fer una pel·lícula de la seva vida. Filmar-lo serà un repte per la directora. Nominada a l'IDFA i Festival de Màlaga.

5. 'Fauna'

En un bosc als afores de Barcelona, un vell pastor malalt haurà de conviure amb un laboratori d'alta tecnologia d'experimentació animal que investiga la vacuna Covid. Documental produït per Nanouk Films i TV3.

6. 'The northeast winds'

A Gori, ciutat on va néixer Ióssif Stalin, un grup de nostàlgics estalinistes entra en crisi quan el govern local mana enderrocar l'última estàtua del dictador i s'organitzaran per tal de tornar-la a aixecar.

7. 'Who I am not' 

En aquest retrat íntim, Sharon-Rose Khumalo, una queen de Sud Àfrica, i Dimakatso Sebidi, un activista intersexe, lluiten per visibilitzar la seva diferència en un món organitzat d'acord amb el binarisme de gènere.

Aquesta és la nostra selecció, però podeu consultar la programació completa al web del DocsBarcelona.

NO T'HO PERDIS: El millor de la cartellera de maig als cinemes de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

 

Últimes notícies

    Publicitat