Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 idees per veure veure l'eclipsi de lluna del segle a Barcelona

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Tot a punt per a l'esdeveniment astronòmic que marcarà l'estiu. El pròxim divendres 27 de juliol s'alinearan la lluna, la terra i el sol, un esdeveniment catalogat com el més importat del segle en la seva espècie que es podrà veure des de les la sortida de la lluna al vespre. Veurem com la lluna perd la seva brillantor característica a conseqüència de l'ombra que farà la terra en interposar-se entre l'asteroide i el sol, font de la seva llum.

A Barcelona ja es prepara l'esdeveniment i tindreu a l'abast un bon nombre de propostes per gaudir de l'espectacle, ja sigui des de la perspectiva més tranquil·la i reposada fins a les propostes més mogudes i originals. Preneu nota i gaudiu d'aquest espectacle de proporcions planetàries.

1 – AMB ELS PROFESSIONALS
El CosmoCaixa en col·laboració de l'Agrupació Astronòmica de Barcelona (ASTER), ha preparat una vetllada que començarà amb la fase de parcialitat de l’eclipsi (primer contacte) a les 20.24 h. Segons precisen, la Lluna sortirà a les 21.07 h i pràcticament coincidirà amb la posta de sol. Si el temps ens ho permet –i som al juliol, tot fa intuir que sí– podrem observar la fase de totalitat, des de les 21.30 fins a la retirada, una observació que acabarà pels volts de mitjanit. Llegir-ne més.

2 – BUSQUEU LLOCS AMB PERSPECTIVA
L'eclipsi serà visible en tota la seva esplendor des de bona part d'Europa, Àfrica, Orient Mitjà i els països de l'Àsia Central. L'Hotel W i el seu Eclipse Bar del pis 24 es presenta com un lloc molt apropiat. Barcelona i les muntanyes de la rodalia ofereixen diferents punts alts que ens permetran escapar de la contaminació lumínica i gaudir del fenomen. Apunteu el Castell de Montjuïc o l'Observatori Fabra, dos punts que garantiran una perspectiva perfecta.

Eclipsi de lluna


3 – ESCAPAR DE LA GRAN CIUTAT
Si voleu aprofitar un fet que no es tornarà a repetir en molts anys per fer una escapada fora de Barcelona, atenció a les activitats que ofereixen, per exemple, a l'Observatori de Sabadell, que muntaran els telescopis fins a les 23.30 h. Si voleu, a més, sopar, descobriu el menú especial eclipsi que han preparat a la Calèndula, això sí, haureu d'anar fins a Regencós, a l'Empordà. A l'observatori de Castelltallat (Manresa) i al de Pujalt (
Anoia) també trobareu activitats relacionades.

4 – MENTRE US POSEU EN FORMA
Sí, ho heu llegit bé. Els 'runners' de cor podreu gaudir també de l'eclipsi des d'una perspectiva singular. La nova entrega de la Full Moon Run, una cursa en què el punt de trobada es confirma després de la inscripció, serà una experiència per gaudir amb els cinc sentits, suar sota els efectes de l'eclipsi total més llarg del que portem de segle XXI. Serà màgic!

5 – MÉS D'UN ESPECTACLE
I què us sembla combinar més d'un espectacle? Per exemple, afegir a l'eclipsi una bona sessió de cinema a la fresca? Podeu combinar-ho amb els passis dels films 'El hilo invisible' al Castell de Montjuïc,  també a les grades del Canòdrom amb la projecció de 'El origen del planeta de los simios' que a més és gratis. També poder gaudir d'una sessió de l'In-Edit al Poble Espanyol, o el Mecal Air als Jardins de l'Elisava. Preferiu música? Llavors opteu per l'actuació del Quartet Barcino als Jardins dels Tarongers de Pedralbes. Que comenci l'espectacle!


 

via GIPHY

Últimes notícies

    Publicitat