Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

9 discoteques de Barcelona repartiran tapes per als gots per evitar que s’hi posi droga

Diverses discoteques catalanes s’adheriran a aquest nou protocol internacional per a prevenir agressions sexuals

Editat per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Algunes discoteques catalanes -entre les quals n’hi ha 9 de Barcelona- repartiran tapes als clients perquè protegeixin les begudes. Amb aquesta mesura, pretenen impedir que algú els pugui posar droga al got i, així, evitar possibles agressions sexuals. La idea l’ha explicada avui Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM, al Planta Baixa de TV3.

La previsió és que la mesura s'implanti de cara al juny, pels volts de Sant Joan, quan fins a 25 discoteques catalanes repartiran aquests productes o els vendran a l'entrada. En concret, hi haurà dos models de taps disponibles: els que tapen el got amb un paper d'alumini d'un sol ús que permet cobrir la beguda -amb codi QR que tindria línia directa amb la policia- i el que és una goma de cabell que es converteix en una tapa.

Boadas ha detallat que algunes discoteques ja disposaven de distintius internacionals de seguretat, i d’altres discoteques s’hi adheriran per primer cop. El nou protocol internacional per a prevenir agressions inclourà l’'Ask for Angela', un codi que consisteix a preguntar al personal del local per l’Àngela per expressar que estàs en situació de perill. També demanen les persones que han estat condemnades per delictes sexuals no puguin entrar a les discoteques, com fet en països com Dinamarca. 

A més, amb aquest nou protocol, les discoteques es comprometen a formar tot el personal que hi treballa, des de cambrers a personal de seguretat, per estar alerta i saber com actuar davant un cas d’agressió sexual. De moment, a la ciutat de Barcelona són nou les discoteques que faran servir aquests recursos: Sutton, Gatsby, Opium, Shôko, Sala Apolo, Input High Fidelity Dance Club, Carpe Diem Lounge Club, Pacha Barcelona i Bling Bling Bcn.

La mesura ha aixecat crítiques per al focus que posa en la víctima, com ha expressat al mateix ‘Planta Baixa’ la psicòloga Elena Crespi, qui considera que “el que s'hauria de fer és interpel·lar els homes que cometen aquestes agressions". A més, des de l’Observatorio Noctámbul@s (un observatori sobre violència sexual en entorns d’oci nocturn i consum de drogues) han posat de manifest que la droga més present en els casos de submissió química és l’alcohol, de manera que la mesura és inefectiva. La solució, expliquen, requereix traslladar la mirada de les drogues al consentiment i enfocar les mesures de prevenció als potencials agressors.

NO T'HO PERDIS: Terrasses secretes de Barcelona on (segurament) mai has estat

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat