Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El Xuixo de Can Castelló
Foto: El Xuixo de Can Castelló

Acaba d'obrir la primera botiga del món dedicada només al xuixo a Catalunya

'El Xuixo de Can Castelló' també servirà el dolç acompanyat d'una bola de gelat i altres complements com fruites i llaminadures

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

A principis d'aquest mes de març, la quarta edició d''El Millor Xuixo del Món' va reconèixer el de la pastisseria barcelonina Triomf com el millor del planeta, el primer cop que aquest premi es queda a Barcelona. Tot i que la ciutat té el millor del món, el xuixo és un dels productes més representatius i el dolç per excel·lència de Girona, una ciutat que ara pot dir que té la primera botiga dedicada només a aquest producte del món. La centenària empresa gironina El Xuixo de Can Castelló ha inaugurat el primer establiment que presenta un concepte innovador: ofereix als clients xuixos per menjar al moment o per emportar amb l'opció d'acompanyar-los d'altres productes com gelat, fruites i llaminadures.

L'establiment té 70 metres quadrats i està situat al Barri vell de Girona, al número 7 del carrer de l'Argenteria, on està obert cada dia de la setmana de 10 a 20 h. La botiga, fundada i dirigida pel Julià Castelló i la Pilar Campos, ofereix xuixos de tota mena: crema, xocolata, poma, crema de ratafia, dolç de llet i cabell d'àngel són alguns dels sabors entre els quals podeu escollir. L'empresa ja té una altra botiga a Figueres, tot i que la de Girona és la primera dedicada només al xuixo i que ofereix una carta basada en la temporalitat. La carta seguirà el model que el negoci ja van iniciar fa un temps: el mes de maig de 2023, l'empresa va elaborar un xuixo de rosa amb pètals naturals i abricoc per celebrar el Temps de flors. Per Nadal també van impulsar una iniciativa similar i en lloc de flors, van utilitzar el panettone per crear un xuixo que només va estar disponible uns dies durant les festes.

El Xuixo de Can Castelló
Foto: El Xuixo de Can Castelló

"Volem innovar i presentar una altra manera de redescobrir el xuixo, creant un nou estil i un paradigma diferent del qual hem conegut. El xuixo es pot prendre fred i calent, l'acompanyem amb altres productes i generem combinacions que multipliquen les possibilitats", explica en Julià Castelló en un comunicat. Malgrat que aquest dolç sigui un producte centenari, "està més viu que mai i volem explicar a tothom que es poden fer moltes coses amb aquest producte. Només depèn de posar-hi una mica d'imaginació i creativitat", afegeix Castelló.

Una altra novetat de l'empresa és el nou servei en línia per enviar els xuixos a tot l'Estat, amb l'excepció de les Illes Canàries. Qui vulgui pot demanar la seva comanda a la pàgina web d'El Xuixo de Can Castelló i rebre-la en un període de només 24 hores i 48 hores en cas de les Illes Balears. Tots els xuixos comprats a través d'aquest nou servei arriben en un paquet refrigerat al domicili de cada client.

L'únic obrador del món de xuixos

El Xuixo de Can Castelló és conegut per fer "l'autèntic xuixo de Girona" gràcies a una recepta centenària que ha passat de pares a fills. L'empresa no només ha estat pionera dins el sector del xuixo amb la nova botiga i el servei de venda en línia, sinó que per celebrar el seu 125è aniversari, el passat mes de desembre va inaugurar també l'únic obrador del món dedicat només al xuixo. El nou espai té una superfície de 500 m² i està situat al polígon industrial La Farga de Banyoles, unes dimensions que han permès ampliar la plantilla de treballadors i renovar el servei de transport i recollida del producte per part dels camions.

 El Xuixo de de Can Castelló
Foto: Raquel Ginés

NO T'HO PERDIS: Els 15 millors dolços de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat