Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
MACBA
© Maria Dias

Quatre alternatives per a l'ampliació del MACBA

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

L'Ajuntament segueix buscant solucions per a la ubicació de l'ampliació del MACBA, alternatives a la capella de la Misericòrdia. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, i el comissionat de Cultura de l'Ajuntament, Joan Subirats, han presentat quatre propostes que permetrien un increment de fins a 3.000 metres de superfície del museu.

Les propostes, que s'han donat a conèixer aquesta tarda als partits polítics i a la presidenta de la Fundació MACBA, Ainhoa Grandes, contemplen l'eventual trasllat del CAP a la capella del carrer Montalegre. "És CatSalut qui determina els requisits i ha indicat que la Misericòrdia és l'espai òptim", ha subratllat Pin, qui també ha destacat que "hauria estat irresponsable aturar el pla estratègic del MACBA" –que ja posava sobre la taula la seva ampliació el 2013– per falta d'espais alternatius a la capella. 

El primer dels escenaris esboçats consistiria a traslladar les oficines del museu a l'edifici del Dispensari Antituberculós de Sert –l'edifici protegit on hi ha el CAP, que pertany a la Generalitat. La segona opció passaria per disposar de la primera planta de l'aparcament de la plaça dels Àngels. La tercera contempla ampliar i habilitar la Capella dels Àngels, espais on actualment hi ha l'Arxiu i l'escola bressol.

La quarta opció, la "més potent" en paraules de Pin i Subirats, representaria ampliar l'edifici del MACBA creant un nou mòdul –de dimesions i altures variables– al tram que porta de la plaça dels Àngels a la de Joan Coromines, on actualment hi ha el mosaic de Chillida i el mural de Keith Haring. S'apunta que la reforma serviria per connectar amb l'auditori del museu de forma subterrània i podria millorar també les necessitats d'emmagatzematge del CCCB, si bé implicaria revisar el planejament urbanístic i comptar amb el vist-i-plau de la Diputació, institució titular del CCCB.

Segons el comissionat de Cultura, per a qui en cap moment s'ha desacreditat el museu titllant-lo de "classista i pijo", les alternatives podrien resoldre la problemàtica del CAP i també l'ampliació del MACBA. La regidora de Ciutat Vella ha remarcat, però, que la decisió final recaurà en els tècnics del museu. La setmana que ve es debatran les alternatives presentades per l'Ajuntament a la reunió executiva del MACBA i al ple de febrer els partits votaran si posen fi a la cessió de 30 anys, gratuïta, per la qual el MACBA podia créixer a la capella de la Misericòrdia.

Últimes notícies

    Publicitat