Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Adeu a l'AVE de baix cost: Renfe anul·la el servei entre Barcelona i Madrid

Renfe i el Ministeri no veuen viable el projecte del tren AVLO "en el curt espai de temps"

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Era una de les grans apostes en la comunicació de les dues ciutats més importants de la Península, AVLO, el nou tren de baix cost que havia d'unir Barcelona i Madrid amb alta velocitat i preus molt més econòmics que el servei AVE.

Renfe ha decidit suspendre el projecte perquè argumenta que les noves condicions de transport derivades de la crisi sanitària farien inviable el negoci. Així ho ha defensat el ministre de Transports i Mobilitat, José Luis Ábalos, que en una compareixença va admetre que no podran "implantar un servei 'low cost' en el curt espai de temps".

El tren havia de començar a donar servei el 4 d'abril, però Renfe va decidir suspendre la seva posada en marxa el passat 15 de març, a l'inici de la crisi. L'import dels bitllets ja comprats va ser retornat als usuaris que ara no podran tornar a viatjar en les condicions avantatjoses que oferia el servei.

Renfe havia venut gairebé 150.000 places, inclosos els 16.000 bitllets que es van despatxar a 5 euros i pels quals els usuaris van estar dies pendents de la pàgina web per poder aprofitar la promoció.

El Prat també haurà d'esperar

La suspensió fins a nou avís dels trens AVLO no és l'única notícia d'abast relacionada amb el transport que va avançar Ábalos. La crisi també retardarà les ampliacions dels dos majors aeroports, el Prat i Barajas. Aena havia previst una inversió de 5.000 milions que ara queda en l'aire a falta de saber com s'adapta el transport a la sortida d'aquesta important crisi de sector de la mobilitat.

NO T'HO PERDIS: Espanya obrirà les fronteres abans de juliol

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Últimes notícies

    Publicitat