Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Rosalía amb la samarreta del Barça
Rosalía / InstagramRosalía amb la samarreta del Barça

Així és la Casa Burés, la luxosa finca modernista on Rosalía s’ha allotjat aquests mesos

Com és per dins aquest edifici de Barcelona, que ara s’ha reconvertit en apartaments de luxe?

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Rosalía ha estat fent vida a Barcelona: l’hem vist tornar de l’Apolo després d’una nit de festa, comprar flors a l’Eixample i assaborir la gastronomia italiana de Le Cucine Mandarosso. Però, on s’allotjava mentre feia totes aquestes coses? La resposta podria estar amagada en l’últim post a Instagram de la cantant, on anuncia que la col·laboració del Barça i Rosalía ja està a la venda

View this post on Instagram

A post shared by LA ROSALÍA (@rosalia.vt)

A la fotografia, a part de lluir la samarreta edició limitada del Barça on hi posa ‘Motomami’, també hi veiem un paisatge de l’Eixample que molts no han trigat a situar al mapa. A priori pot semblar difícil d’identificar, però una mica de zoom ens revela el rètol de Queviures Serra, a la cruïlla entre el carrer Girona i Ausiàs March. I què hi ha just a l’altra banda del carrer? 

Doncs la Casa Burés, una finca modernista preciosa convertida en apartaments de luxe, ideada per l’arquitecte Francisco Berenguer, que era amic íntim de Gaudí. Els escèptics només han de comparar les baranes de ferro forjat amb detalls florals de la foto de Rosalía amb les de l’immoble. Idèntiques! 

Casa Burés
Wikipedia / EnricCasa Burés

Per fora, l’edifici ja crida l’atenció. Destaca, sobretot, per la seva torre punxeguda. I si abans d’entrar us fixeu en el ràfec de la coberta (aquella part de la teulada que sobresurt) hi trobareu 86 caps de fusta que serveixen per evacuar l’aigua del terrat de l’edifici, que tenen forma d’animals mitològics.   

Casa Burés
Casa Burés ProjectCasa Burés

Com és per dins, la Casa Burés?

Per dins, la Casa Burés és un festival de detalls modernistes. Només entrar-hi, als peus de l’escalinata principal, un ós de pedra de mida real dona la benvinguda als convidats. És obra del pintor i escultor català Antoni Coll, que el va dissenyar perquè s’abracés al fanal de ferro forjat que il·lumina el vestíbul de l’edifici. 

Casa Burés
Casa BurésCasa Burés Project

Els terres de l’edifici són de mosaic Nolla, fet de petites tessel·les de colors que formen composicions geomètriques, i les parets del pis principal estan cobertes de mosaics de pedra, amb motius florals i bizantins.   

Casa Burés
Casa BurésCasa Burés Project
Casa Burés
Casa Burés ProjectCasa Burés

A més, la Casa Burés ostenta (i conserva!) un dels primers ascensors de Barcelona. Instal·lat per l'empresa Enrique Cardellach el 1905, va ser restaurat i homologat recentment perquè pogués conservar la seva esplendor modernista.  

Casa Burés
Casa BurésCasa Burés Project

I si parlem de modernisme hem de parlar de vitralls. A l’edifici no es pot obviar la gran claraboia que corona el pati interior de la planta principal, fet amb vidres portats pel taller Espinagosa des d'Alemanya.

Casa Burés
Casa BurésCasa Burés

Als sostres hi ha motllures de guix amb relleus decoratius de temàtica floral, i també pintures que destaquen pel seu valor artístic.  

Casa Burés
Casa BurésCasa Burés Project
Casa Burés
Casa BurésCasa Burés Project

L’apartament de luxe on s’ha allotjat Rosalía

Ara, la Casa Burés està dividida en diversos apartaments de luxe, que van des de la planta principal fins a l’àtic. Per la fotografia d’Instagram, podríem arribar a deduir que Rosalía ha escollit o bé l’apartament ‘The Modernista’ o ‘The Art Noveau’, que semblen tenir vistes a la cruïlla entre els carrers Girona i Ausiàs March.  

Casa Burés
Casa BurésCasa Burés
Casa Burés
Casa Burés ProjectCasa Burés

Però siguem sincers, tot això són especulacions! Ara bé, és força probable que la nostra artista més internacional hagi escollit Casa Burés per estar-se a Barcelona una temporada, ja que sabem del cert que és una enamorada de l’estil modernista: ho demostra Mas Morera, el palauet de Manresa que Rosalía va comprar amb Rauw Alejandro, la seva parella. 

NO T'HO PERDIS: 25 joies arquitectòniques de Barcelona

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat